Afișele festivalurilor din Marea Britanie 2022: Cine este în fruntea topurilor?

Sezonul festivalurilor din Marea Britanie este în plină desfășurare, în timp ce mulțimile se înghesuie să vadă vedetele din 2022.

Glastonbury 2022 s-a reîncarnat în mod spectaculos, după o pauză de doi ani.

În 2019, scena festivalurilor din Marea Britanie a fost evaluată la o sumă impresionantă de 1,1 miliarde de lire sterline. Piața festivalurilor din 2022, susținută de o creștere a cererii post-covidă și de perspectiva unei veri lungi și fierbinți, se pare că va fi un alt record.

Ne-am uitat la cele mai mari 10 festivaluri de muzică britanice pentru a încorona cine a creat cel mai bun. Poster pentru sezonul de festivaluri din 2022.

The Bigger picture - Participările la festivaluri în Marea Britanie:

  • Glastonbury - 210.000
  • Descărcare - 110,000
  • Reading & Leeds - 90.000
  • Insula Wight - 90.000
  • Creamfields Nord - 70.000 - Sud - 50.000
  • Parklife - 80,000
  • BoomTown - 76.000
  • Toate punctele din Est - 50.000
  • Boardmasters - 50.000
  • Fără fir - 49,000

Glastonbury - Hit

Din 2015, Glastonbury a adaptat o temă multicoloră, mai jucăușă. De atunci, fiecare afiș a prezentat o variație pe această temă - singurul lucru care a fost modificat și schimbat în mod semnificativ în acest timp sunt numele formațiilor.

Faptul că stilul nu s-a schimbat în cinci festivaluri este o dovadă a succesului său ca design. La urma urmei, dacă nu este stricat, nu-l reparați. Toți capii de afiș pot fi văzuți în mod clar de pe linia de sus, iar în josul listei se regăsesc numerele care vor cânta pe alte scene. Ierarhia este bună, iar utilizarea textului colorat funcționează bine.

Tentația primului festival de la pandemie încoace ar putea fi aceea de a prezenta schimbările în termeni de design de afiș. De fapt, este minunat să vezi revenirea unui lucru atât de familiar. După cum putem vedea în posterul din 2022 de aici, toate elementele de succes sunt prezente, cu o margine modificată și cu fundalul negru îndulcit la un albastru de miezul nopții. Faptul că este recognoscibil din desenele de dinainte de pandemie întărește ideea unei reveniri triumfătoare la afaceri ca de obicei.

Descărcați - Hit

Un design de fundal înghețat ar putea părea contrar atmosferei electrice și înflăcărate care se va desfășura la Donnington în acest weekend exploziv și cu cifră octanică ridicată. Dar fundalul creează un contrapunct convingător la energia feroce a festivalului și diferențiază evenimentul de orice altceva din calendarul hard-rock.

O bestie mârâind în fundal îi avertizează pe toți participanții la festival care nu bănuiesc nimic despre tipul de muzică zgomotoasă care îi așteaptă într-un weekend de distracție cu mush-pitting și head-banging. După spusele lui Paul Stanley, poți simți cum amplificatoarele încep să bâzâie. În comparație cu posterele concurente, acest design ajută cu siguranță Download să iasă în evidență față de restul. Principalele acte sunt prezentate fonturi mai mari în timp ce cele trei coloane arată clar în ce zi și pe ce scenă vor cânta artiștii.

Festivalul Reading & Leeds - Domnișoara

Îndepărtându-se de fundalul galben instantaneu recognoscibil, acest poster nu pare a fi un poster sinonim cu Festivalul Reading și Leeds. Este îmbucurător faptul că Festivalul R & L a renunțat la afișul galben tradițional și a adoptat anul acesta un design roșu. Un festival care a folosit întotdeauna galbenul cu roșu a schimbat anul acesta dominanta schemei sale de culori.

Cu toate acestea, designul lasă mult de dorit. Având în vedere că festivalul este văzut ca un drept de trecere pentru mulți tineri, în design lipsesc cu desăvârșire elementele vibrante și tinerești.

Dispunerea neobișnuită a afișului lasă o mulțime de spațiu gol. Este ușor de văzut cine este cap de afiș, dar s-ar putea să aveți nevoie de ochelari de citit pentru a vedea restul artiștilor! Detaliile importante, cum ar fi zilele în care cântă artiștii și scenele pe care se află aceștia, se pot pierde la distanță.

Isle of Wight - Hit

Cei care strigă cel mai tare nu sunt întotdeauna cei mai puternici. Uneori este ușor să uităm că simplitatea este un erou necunoscut atunci când vine vorba de un design bun. Un fundal albastru deschis dă impresia unui festival prietenos și primitor, ceea ce se potrivește perfect cu acest weekend de distracție orientat în mare parte spre familie.

Caracterul simplu al Isle of Wight 2022 Poster întruchipează spiritul acestui festival de familie relaxat, plin de spectacole incredibile. Deși trebuie să spunem că nu va fi nimic mai relaxat sâmbătă seara, când Kasabian va fi cap de afiș!

Probabil cea mai clară tipografie dintre toate afișele, fontul îndrăzneț face ca programul de weekend să fie ușor de înțeles. Capii de afiș au fost plasați într-o poziție proeminentă, înconjurați de un negru mai întunecat, semnalând că vor cânta până târziu în noapte. Cele de mai jos sunt plasate într-un albastru mai deschis pentru a evidenția clar ierarhia festivalului.

Creamfields - Hit

Sărbătorirea a 25 de anith cel mai mare festival de muzică electronică din Marea Britanie a fost prezentat și evenimentul său înfrățit, Creamfields South, cu sediul în Chelmsford, Essex. În timp ce până acum se rezuma la o singură locație din Chesire, în acest an, icoanele care vor face rocada pe punte, de la Carl Cox la Calvin Harris, au șansa de a cânta în cadrul a două evenimente Creamfields.

Amintind de un vulcan în erupție care străpunge cerul întunecat al nopții, Creamfields 2022 Poster strikes a haosului care va străbate probabil nordul Angliei la sfârșitul lunii august. Fiecare artist poate fi clar și, din moment ce sunt scrise cu fonturi de aceeași mărime, reflectă modul în care nu există acte tradiționale de cap de afiș, ca la majoritatea festivalurilor.

Cerul întunecat al nopții arată latura nocturnă a acestui festival, unde muzica se prelungește până târziu în noapte, în timp ce Daresbury se transformă în Ibiza timp de patru zile.

Parklife - Hit

Afișul de la Parklife 2022 este un amestec zgomotos și vibrant de toate formele și dimensiunile, la fel ca și artiștii care cântă. Cu un mix al celor mai mari artiști de pe scenele rap, R&B și electronică, Posterul din acest an promite cea mai mare petrecere pe care acest festival din Manchester a organizat-o până acum!

Având o varietate de culori la fel de mare ca și varietatea de artiști prezentați, acest poster susține cu adevărat diversitatea pe care Parklife o promovează și modul în care a devenit un jucător important pe scena festivalurilor din Marea Britanie. Numele imprimate în culori pe fundalul negru sugerează că acțiunea de la Heaton Park începe cu adevărat atunci când luminile se sting. Creierele din spatele Warehouse Project știu cu siguranță cum să organizeze o petrecere, dar au realizat și un poster de festival excelent.

BoomTown - Domnișoara

Mai degrabă dezamăgitor, BoomTown a decis să nu lanseze un poster pentru line-up-ul din 2022. Acest festival în continuă creștere nu s-a temut niciodată să schimbe regulile într-o industrie de obicei rigidă și a fost un pionier de succes cu inovații anterioare.

Ei au anunțat: "Procesul complex de lansare a unui line-up muzical, cu acorduri de exclusivitate, facturare și costuri tot mai mari, ne-a determinat să decidem că este momentul să regândim modul în care abordăm acest lucru și să explorăm noi modalități de a face lucrurile."

Deși suntem dezamăgiți că nu există un poster 2022, așteptăm cu nerăbdare dezvăluirea eventualului line-up, precum și concluzia cu privire la succesul acestui experiment.

Toate punctele din Est - Domnișoara

Acest festival oferă ceva pentru fiecare iubitor de muzică, pe parcursul unei săptămâni de evenimente de o zi, desfășurate în împrejurimile frumoase ale Parcului Victoria. La fel ca și festivalul, și în cadrul afișului din acest an se întâmplă multe lucruri. Din punctul nostru de vedere, acest festival în plină ascensiune ar fi putut beneficia cu siguranță de un afiș simplificat. Poate că designul haotic a fost menit să întruchipeze divertismentul eclectic oferit la acest festival. Totul depinde de interpretare, ceea ce reprezintă frumusețea designului!

Tipografia albă este greu de citit peste amestecul de albastru, roz și violet. Sunt multe lucruri care trebuie să încapă într-un singur afiș de festival, având în vedere că All Points East se desfășoară între 19th la 28th din august, totuși, designul nu pare prea aglomerat.

Boardmasters - Domnișoara

O întoarcere completă în comparație cu All Points East Design de afiș. Simplitatea este cheia acestui design, însă este, fără îndoială, un design foarte sigur pentru acest festival uimitor.

Acest festival de plajă și surf își înalță pălăria în fața istoriei sale cu cele mai slabe valuri din fundalul afișului. Fiind un festival atât de emblematic în Marea Britanie, recunoscut în special pentru aspectul de plajă și surf, aceste elemente ar fi putut fi integrate mai adânc în afiș, așa cum sunt în cazul festivalului.

În timp ce designul în sine este clar, curat și plăcut din punct de vedere estetic, nu reușește să exprime ceea ce face ca Boardmasters să fie mai mult decât o altă petrecere pe plajă din Cornwall.

Fără fir - Domnișoara

Cel mai mare festival de R&B și rap din Londra a ales calea simplistă cu afișul său 2022. Deși până acum am susținut simplitatea designului, s-ar putea spune că abordarea oarecum elementară nu reușește să surprindă ceea ce face Wireless atât de unic. În acest design nu există nicăieri indicii despre petrecerea săltăreață care pune stăpânire pe Finsbury Park.

Bulele colorate indică în mod clar toți artiștii cap de afiș, iar toți ceilalți artiști sunt ușor de citit. Acest afiș își face cu siguranță treaba, dar se poate spune că ratează o ocazie de a-și exprima caracterul distinctiv ca eveniment de top al muzicii urbane de pe scena festivalurilor din Marea Britanie. În timp ce poate că a existat o lipsă de dinamism pe afiș, cu siguranță nu a fost nimic lipsit de strălucire în ceea ce privește spectacolele incendiare ale lui Cardi B, Nicky Minaj și multe altele.

Dacă sunteți un fan al muzicii cu un pic de automobilism de epocă pe lângă, cel mai mare festival de rulote VW din nord-estul țării, cu distracție, mâncare și activități pentru toată familia ar putea fi mai degrabă pe placul dumneavoastră.