UK Festival Posters 2022: Wie staat bovenaan de hitlijsten?

Het Britse festivalseizoen is in volle gang en het publiek stroomt toe om de sterren van de line-ups van 2022 te zien.

Glastonbury 2022 werd op spectaculaire wijze gereïncarneerd, na een onderbreking van twee jaar.

In 2019 werd de waarde van de Britse festivalwereld geschat op maar liefst 1,1 miljard pond. Het ziet ernaar uit dat de festivalmarkt in 2022, ondersteund door een sterke toename van de vraag na de zomer en het vooruitzicht van een lange hete zomer, opnieuw een record gaat breken.

We keken naar de grootste 10 Britse muziekfestivals om te kronen wie de beste heeft gecreëerd Poster voor het festivalseizoen van 2022.

Het grotere plaatje - bezoekersaantallen van Britse festivals:

  • Glastonbury - 210.000
  • Downloaden - 110.000
  • Reading & Leeds - 90.000
  • Isle of Wight - 90.000
  • Creamfields Noord - 70.000 - Zuid - 50.000
  • Parklife - 80.000
  • BoomTown - 76.000
  • Alle punten oost - 50.000
  • Boardmasters - 50.000
  • Draadloos - 49.000

Glastonbury - Raak

Sinds 2015 heeft Glastonbury een veelkleurig, speelser thema. Sindsdien heeft elke poster een variatie op dat thema - het enige dat in deze tijd significant is aangepast en veranderd zijn de namen van de acts.

Het feit dat de stijl in vijf festivals niet is veranderd, getuigt van het succes van dit ontwerp. Immers, als het niet kapot is, repareer het dan niet. Alle headliners zijn duidelijk te zien vanaf de bovenste regel en naar beneden toe staan de acts die op andere podia optreden. De hiërarchie is goed en het gebruik van gekleurde tekst werkt goed.

De verleiding voor het eerste festival sinds de pandemie kan zijn geweest om de veranderingen te omschrijven in termen van posterontwerp. Het is zelfs geweldig om de terugkeer van iets vertrouwds te zien. Zoals we hier op de poster van 2022 kunnen zien, zijn alle succesvolle elementen aanwezig, met een aangepaste rand en een zwarte achtergrond die is afgezwakt tot middernachtblauw. Het feit dat het herkenbaar is van de ontwerpen van voor de pandemie versterkt het idee van een triomfantelijke terugkeer naar business as usual.

Downloaden - De Raak

Een ijzig achtergrondontwerp lijkt misschien in tegenspraak met de elektrische, vurige sfeer die dit explosieve weekend in Donnington hangt. Maar de achtergrond vormt een meeslepend tegenwicht voor de heftige energie van het festival en onderscheidt het evenement van alle andere evenementen op de hardrockkalender.

Een grommend beest op de achtergrond waarschuwt nietsvermoedende festivalgangers voor het soort rauwe muziek dat hen te wachten staat in een weekend van mosh-pitting, head-bangen. In de woorden van Paul Stanley, je voelt de versterkers beginnen te zoemen. In vergelijking met concurrerende posters helpt dit ontwerp Download zeker om zich van de rest te onderscheiden. Hoofdacts krijgen grotere lettertypen terwijl de drie kolommen duidelijk laten zien op welke dag en op welk podium artiesten spelen.

Reading & Leeds Festival - Juffrouw

Afwijkend van de direct herkenbare gele achtergrond, komt deze poster niet over als een poster die synoniem staat aan het Reading and Leeds Festival. Het is verfrissend dat het R & L Festival dit jaar is afgeweken van hun traditionele gele Poster voor een rood ontwerp. Een festival dat altijd geel met rood heeft gebruikt, heeft dit jaar de dominantie van het kleurenschema gewisseld.

Het ontwerp laat echter veel te wensen over. Gezien het feit dat het festival wordt gezien als een recht van doorgang voor veel jongeren, is er een opvallend gebrek aan levendige, jeugdige elementen in het ontwerp.

De ongebruikelijke lay-out van de poster laat veel lege ruimte over. Het is makkelijk om te zien wie de hoofdact is, maar je hebt misschien een leesbril nodig om de overige acts te zien! Belangrijke details zoals de dagen dat de artiesten spelen en op welke podia ze staan, kunnen op afstand verloren gaan.

Eiland van Wight - Raak

Wie het hardst schreeuwt, is niet altijd het sterkst. Soms is het gemakkelijk om te vergeten dat eenvoud een onbezongen held is als het aankomt op een goed ontwerp. Een lichtblauwe achtergrond geeft de indruk van een vriendelijk, gastvrij festival, wat perfect past bij dit grotendeels familiegerichte weekend vol plezier.

De eenvoudige aard van de Isle of Wight 2022 Poster belichaamt de geest van dit chille gezinsvriendelijke festival vol ongelooflijke acts. Hoewel we wel moeten zeggen dat er zaterdagavond niets koelers te beleven valt als Kasabian als headline optreedt!

Het vetgedrukte lettertype maakt de line-up van het weekend gemakkelijk te begrijpen en is waarschijnlijk de best leesbare van alle posters. De hoofdacts staan op een prominente plek, omringd door donkerder zwart, wat aangeeft dat ze tot diep in de nacht zullen spelen. Acts daaronder zijn in een lichter blauw geplaatst om de hiërarchie van het festival duidelijk aan te geven.

Creamfields - Raak

Viering van 25th Op de verjaardag van het grootste festival voor elektronische muziek in het Verenigd Koninkrijk werd het zusterevenement Creamfields South in Chelmsford, Essex, geïntroduceerd. Terwijl het voorheen bij één locatie in Chesire bleef, krijgen dit jaar iconen van Carl Cox tot Calvin Harris de kans om op twee Creamfields-evenementen te spelen.

De Creamfields 2022 Poster doet denken aan een uitbarstende vulkaan die een donkere nachtelijke hemel doorboort en geeft een beeld van de chaos die eind augustus waarschijnlijk het noorden van Engeland zal overspoelen. Elke artiest is duidelijk te zien en omdat ze in lettertypes van dezelfde grootte zijn geschreven, geeft het weer dat er geen traditionele hoofdacts zijn zoals op de meeste festivals.

De donkere nachtelijke hemel laat de nachtelijke kant van dit festival zien, waar de muziek tot diep in de nacht doorgaat terwijl Daresbury vier dagen lang in Ibiza verandert.

Parklife - Raak

De Poster van Parklife 2022 is een luide en levendige mix van alle soorten en maten, net als de artiesten die er spelen. Met een mix van de grootste artiesten uit de rap-, r&b- en elektronicascene belooft de Poster van dit jaar het grootste feest te worden dat dit festival in Manchester tot nu toe heeft gegeven!

Met een verscheidenheid aan kleuren die net zo groot is als de verscheidenheid aan artiesten die er te zien zijn, ondersteunt deze poster echt de diversiteit die Parklife promoot en hoe het een belangrijke speler aan het worden is in de Britse festivalscene. Kleurrijk gedrukte namen op de zwarte achtergrond suggereren dat de actie in Heaton Park pas echt losbarst als de lichten uitgaan. Het brein achter Warehouse Project weet zeker hoe ze een feestje moeten bouwen, maar ze hebben ook een geweldige festival Poster gemaakt.

BoomTown - Juffrouw

Eerder teleurstellend, BoomTown heeft besloten geen Poster vrij te geven voor hun 2022 line-up. Dit steeds groeiende festival is nooit bang geweest om de regels te veranderen in een doorgaans starre branche en heeft met eerdere innovaties succesvol pionierswerk verricht.

Ze kondigden aan: "Het complexe proces van het uitbrengen van een muziekline-up met exclusiviteitsdeals, facturering en escalerende kosten heeft ons doen besluiten dat dit het moment is om de manier waarop we het aanpakken te heroverwegen en nieuwe manieren te verkennen om dingen te doen."

Hoewel we teleurgesteld zijn dat er geen 2022 Poster is, kijken we reikhalzend uit naar de uiteindelijke line-up en de conclusie over hoe succesvol dit experiment is geweest.

Alle punten oost - Juffrouw

Dit festival biedt voor elke muziekliefhebber wat wils, gedurende een week van eendaagse evenementen in de prachtige omgeving van Victoria Park. Net als het festival staat er dit jaar veel op de affiche. Wat ons betreft had dit opkomende festival zeker baat kunnen hebben bij een vereenvoudigde poster. Misschien was het chaotische ontwerp bedoeld om het eclectische entertainment op dit festival te belichamen. Het is allemaal aan interpretatie, en dat is het mooie van design!

Witte typografie is moeilijk te lezen boven de mix van een blauwe, roze en paarse waas. Er is veel te doen op één festivalaffiche, aangezien All Points East plaatsvindt op de 19e en 20e eeuw.th naar de 28th van augustus voelt het ontwerp echter niet overvol aan.

Bordmeesters - Juffrouw

Een complete ommezwaai in vergelijking met All Points East Poster ontwerp. Eenvoud is de sleutel tot dit ontwerp, maar het is aantoonbaar een heel veilig ontwerp voor dit prachtige festival.

Dit strand- en surffestival zet zijn geschiedenis in de verf met de zwakste golven op de achtergrond van de poster. Omdat het zo'n iconisch festival is in het Verenigd Koninkrijk, dat vooral bekend staat om het strand- en surfaspect, hadden deze elementen net als bij het festival dieper in de Poster verweven kunnen worden.

Hoewel het ontwerp zelf helder, schoon en esthetisch mooi is, slaagt het er niet in om aan te geven wat Boardmasters meer maakt dan het zoveelste strandfeest in Cornwall.

Draadloos - Juffrouw

Het grootste R&B- en rapfestival van Londen heeft gekozen voor een simplistisch ontwerp voor de poster van 2022. Hoewel we tot nu toe altijd hebben gepleit voor eenvoud in het ontwerp, zou je kunnen zeggen dat de ietwat simpele aanpak niet weergeeft wat Wireless zo uniek maakt. Dit ontwerp bevat nergens verwijzingen naar het spetterende feest dat Finsbury Park overneemt.

Gekleurde bubbels geven duidelijk alle headliner-artiesten aan en alle andere artiesten blijven goed leesbaar. Deze Poster doet zeker zijn werk, maar mist misschien een kans om zijn onderscheidende karakter als het top dog urban muziekevenement in de UK festivalscene tot uitdrukking te brengen. Hoewel er misschien een gebrek aan dynamiek was op de Poster, was er zeker niets glansloos aan de opzwepende optredens van Cardi B, Nicky Minaj en nog veel meer.

Als je een muziekfan bent met een beetje oldtimer-auto's als bijgerecht, het grootste VW-camperfestival in het noordoostenMisschien is plezier, eten en activiteiten voor het hele gezin meer iets voor jou.