Încărcătoare fără fir: Suntem pe drumul spre un viitor fără fir?

Încărcarea fără fir aduce o soluție la problema pe care mulți oameni nu o suportă: firele.

Firele sunt obiecte misterioase. Sunt excelente pentru a ne încărca dispozitivele, dar imediat ce îți iei ochii de la ele, fie dispar din existență, fie se leagă într-un nod de nerezolvat, aparent din proprie inițiativă. În plus, cui îi place să stea în picioare pe o priză?

Bluetooth și WiFi ne-au scăpat deja de coșmarul căștilor încurcate și de pericolele legate de Ethernet. Ar putea oare încărcarea fără fir să ne scoată în sfârșit de sub amenințarea cablului?

Funcționează ca prin magie

Dacă ați cumpărat un telefon în ultimii cinci ani, sunt șanse ca acesta să fie capabil să se încarce wireless!

Acesta funcționează prin intermediul unui câmp magnetic creat între încărcătorul wireless și telefon, unde se transferă energie. Prin intermediul câmpului magnetic, un curent este transmis către dispozitivul de încărcare. Acest curent puternic este cel care vă încarcă telefonul cu energie. Această tehnică este cunoscută sub numele de încărcare inductivă. 

Încărcătoarele fără fir vă readuc telefonul la viață fără a mai fi nevoie de un cablu de telefon fragil, care se poate rupe cu ușurință și rareori este suficient de lung. Ușor de utilizat, pur și simplu vă puneți dispozitivul deasupra uneia dintre aceste creații magice și îl vedeți cum ajunge la 100%.

Ușor înșelător, încărcătorul "fără fir" în sine necesită de fapt un cablu USB pentru a-și oferi puterile magice. Conectați-le la laptop sau la un cablu de perete și uitați că au existat vreodată încărcătoare de telefon.

Sub sârmă

Ați fi crezut că încărcarea fără fir este o invenție nouă. 

Cu toate acestea, ea își datorează originile Nikola Tesla, la sfârșitul anilor 1800.

Dezvoltată în 1891, "bobina Tesla" a fost primul sistem care putea transfera electricitate fără fir. Aceasta a deschis calea pentru fenomenul modern de încărcare fără fir. 

La fel ca și încărcătoarele originale ale lui Tesla, încărcătoarele fără fir folosesc o bobină de cupru pentru a transfera energie. Cu cât bobina de cupru este mai mare, cu atât distanța dintre încărcător și dispozitiv poate fi mai mare. Acesta este motivul pentru care telefoanele trebuie să fie plasate direct deasupra încărcătorului, deoarece aceste puncte de alimentare au bobine de cupru relativ mici.

Aproape toate telefoanele moderne conțin tehnologia de alimentare fără fir și ar fi de înțeles dacă ați crede că aceasta este o noutate pentru dispozitive.

Cu toate acestea, știați că această tehnologie a fost implementată de un deceniu? Nokia a comercializat modelul Lumia 920 cu această funcție încă din 2012! Astăzi, această tehnologie este o caracteristică de bază pe telefoanele tuturor dezvoltatorilor importanți de tehnologie.

Preluarea controlului 

În prezent, încărcarea fără fir este limitată la dispozitive portabile, laptopuri, aparate de bucătărie și unele mașini. Cu toate acestea, disponibilitatea punctelor de încărcare fără fir se răspândește ca un foc de paie.

Infrastructura modernă, cum ar fi transportul în comun, restaurantele și localurile sunt echipate cu puncte de încărcare wireless pentru a ține pasul cu ritmul vieții moderne.

O tendință în creștere a locurilor care utilizează în mod activ încărcarea fără fir include acum McDonald's, Costa Coffee, toate grupurile Virgin, majoritatea filialelor rețelelor de telefonie de pe străzile mari și mai multe lanțuri hoteliere, cum ar fi Premier Inn.

Printr-o aplicație precum încărcare cu aer, puteți avea la îndemână locațiile tuturor punctelor de încărcare wireless publice.

Până la crearea telefoanelor inteligente moderne, această tehnologie incredibilă nu a avut prea multe utilizări practice în viața de zi cu zi. După ce i-am descoperit latura practică, realizăm încet-încet potențialul vast pe care această tehnologie îl poate juca în viitorul nostru.

În momentul de față, există un 12 luni de probă care are loc la Londra și care testează capacitatea de încărcare fără fir a mașinilor electrice cu ajutorul unei plăcuțe de inducție. Testul din Buckinghamshire folosește o armată de Renault Zoe EV modificate și, dacă va avea succes, ar putea fi extins în alte nouă locații.

Sarcina pozitivă

Încărcătoarele fără fir sunt ușor de localizat, de utilizat și de depozitat. Nu veți mai pierde niciodată timp încercând să găsiți încărcătorul cu fir în grabă, în timp ce telefonul dvs. este pe 1%. În egală măsură, încărcătoarele wireless sunt mult mai rezistente și mai durabile, astfel încât nu se vor rupe, așa cum se întâmplă cu cablurile fragile ale telefoanelor, și vor avea o durată de viață mult mai lungă.

Un punct comun de defecțiune a dispozitivelor este deteriorarea portului USB, cauzată de stresul asupra mufei. Încărcarea fără fir reduce uzura telefonului prin eliminarea necesității de a introduce un cablu de încărcare în portul USB. În plus, eliminarea completă a punctului de intrare a cablului de încărcare ar permite ca următoarea generație de telefoane să devină complet rezistentă la apă și praf.

Încărcătoarele wireless pot face ceva ce firele pur și simplu nu pot face: să încarce mai multe dispozitive deodată. Site-ul nostru încărcătoare wireless mari sunt construite pentru acest lucru. De asemenea, sunt mult mai plăcute din punct de vedere estetic decât firele care se plimbă prin casă.

Un avantaj suplimentar este că acestea reprezintă un instrument de marketing eficient care vă menține marca în atenția clienților. Oferiți-le un încărcător wireless de marcă cu logo-ul sau detaliile dvs. și îl vor vedea de fiecare dată când își vor încărca telefonul.

Până la limită

Fiind încă relativ nouă, această tehnologie evoluează în mod constant. Cu timpul, încărcătoarele fără fir vor deveni și mai puternice și mai eficiente. În prezent, încărcătoarele cu fir sunt fabricate în cantități mult mai mari, ceea ce le face atât de ieftine. 

Pe măsură ce încărcătoarele wireless vor deveni tot mai răspândite în lume, prețul acestora va scădea dramatic. Odată cu scăderea prețului, cererea va crește, iar încărcătoarele wireless vor deveni și mai răspândite. În cele din urmă, încărcarea fără fir va deveni norma, trimițând cablurile și prizele în cărțile de istorie.

Deschiderea Cutiei Pandorei

Încărcarea fără fir este încă în fază incipientă. Telefoanele și tabletele reprezintă un teren de testare excelent pentru a evalua longevitatea, popularitatea și potențialul acestei metode. Succesul său poate și va deschide ușa pentru multe alte produse care să se implice în experiența fără fir.

Este adevărat că, în prezent, cablurile oferă o încărcare mai rapidă și mai eficientă. Cu toate acestea, având în vedere că tehnologia wireless se îmbunătățește în permanență, nu știm sigur cât timp va mai fi așa.

La urma urmei, nu mai sunt doar echipele de cercetare și dezvoltare ale producătorilor de dispozitive portabile care se confruntă cu provocările legate de încărcarea electrică rapidă, eficientă și ușor de utilizat.

Ascensiunea mașinilor electrice aduce în joc inteligența și puterea financiară a industriei auto. Ne putem aștepta ca investițiile în dezvoltarea ulterioară a încărcării fără fir să crească exponențial în următorul deceniu.

Drumul către un viitor fără fir

Apropo de mașini, această imagine prezintă un concept care arată potențialul enorm pe care îl are încărcarea wireless. Imaginați-vă un viitor fără combustibili fosili, în care drumurile vă alimentează în mod constant autovehiculul (care, probabil, se va conduce singur până atunci). 

Să conduci printre boosturile Mario Kart s-ar putea să nu mai fie doar un vis... Atâta timp cât M1 nu se transformă în Rainbow Road, asta nu ar trebui să fie o problemă! 

Sunteți în căutarea unui încărcător wireless puternic, ușor, dar durabil, care să transmită un mesaj puternic al mărcii? Gama noastră vă oferă o soluție perfectă; alegeți dintre mic, mare sau bambus încărcătoare wireless și legați-vă marca de o tehnologie de pionierat cu un viitor strălucit.