Sustenabilitatea în industria de imprimare

 V-ați gândit vreodată cât de sustenabilă este tipărirea? Având în vedere că Ziua Pământului se apropie cu pași repezi, analizăm sustenabilitatea în domeniul tipografiei și ce putem face pentru a ajuta. 

Ziua Pământului, 22nd Aprilie este o zi de recunoaștere a problemelor de mediu. Din acest motiv, pe tot globul se organizează evenimente pentru a face publicitate sustenabilității. A fost stabilită pentru prima dată în 1970 de către senatorul Gaylord Nelson. Acesta credea că daunele care se produc asupra mediului, care nu erau abordate în politică, reprezentau o problemă uriașă. În consecință, el a creat o zi pentru ca populația să fie educată cu privire la aceste probleme și să răspândească conștientizarea a ceea ce se poate realiza.Ziua Pământului

Reciclarea adecvată este imperativă, indiferent de industria în care vă aflați. Prin urmare, trebuie să ne asigurăm că toată hârtia și cartonul sunt eliminate în mod corespunzător, astfel încât să poată fi refolosite. Acesta este un pas important pentru a deveni o afacere sustenabilă. Hârtia pe care o reciclăm este spălată și tratată pentru a elimina cernelurile, capsele și lipiciul. Hârtia este apoi transformată în ceea ce se numește "suspensie", care este apoi folosită pentru a crea hârtie nouă, fără a afecta în continuare pădurile.

În Marea Britanie, se estimează că folosim anual 12,5 milioane de tone de hârtie. În medie, este nevoie de aproximativ 24 de copaci pentru a produce o tonă de hârtie albă de birou. Prin urmare, despădurirea este o problemă uriașă care afectează clima, animalele și majoritatea aspectelor legate de mediu. Planeta pierde peste 15 miliarde de copaci în fiecare an, ceea ce înseamnă că în fiecare minut se pierd 56 de acri de pădure. Prin utilizarea hârtiei reciclate, am putea încetini dramatic rata actuală de despădurire. De asemenea, am reduce cantitatea de gaze nocive eliberate în atmosferă. Producția de hârtie reciclată generează cu 73% mai puțină poluare atmosferică decât fabricarea hârtiei din materii prime.

Infografice privind reciclarea hârtiei - Sustenabilitatea în industria de imprimare
http://www.onlyfootprints.us/how-it-s-made

Există multe organizații din întreaga lume care își dedică timpul pentru a proteja pământul și pentru a promova durabilitatea în toate aspectele vieții. Prietenii Pământului și Greenpeace sunt două organizații foarte cunoscute, care au o mulțime de proiecte pentru a finanța soluții pe termen lung la problemele cu care se confruntă planeta noastră. Puteți afla mai multe informații despre cât de mult lucrează și ce puteți face pentru a ajuta, făcând clic pe link-urile de mai sus pentru a accesa pagina principală a acestora.

Solopress și sustenabilitatea

Solopress se angajează să îmbunătățească în orice mod posibil procesul de tipărire pentru a-l face mai ecologic și mai durabil. Prin urmare, suntem mereu în căutarea unor modalități de îmbunătățire a activității noastre. În prezent, oferim o gamă extinsă de produse pe hârtie reciclată 100%. Aceasta se referă la stocurile noastre de hârtie Bond și Solopress Green. În timp ce stocurile noastre acoperite, cum ar fi hârtiile de mătase și lucioase, sunt stocuri reciclate 55%.

Am fost una dintre primele tipografii din Marea Britanie care a trecut la cerneluri pe bază de legume. Am fost informați că acest lucru nu afectează în niciun fel calitatea imprimării noastre. Așadar, pentru noi, trecerea de la cerneala din surse neregenerabile a fost una ușoară. Faptul că le oferim clienților noștri posibilitatea de a avea o gamă largă de produse în ziua următoare este un factor care îi încurajează pe oameni să comande doar ceea ce au nevoie. Permițându-le consumatorilor să primească foarte repede produsele tipărite, se reduce posibilitatea ca oamenii să comande comenzi în cantități mari, cu riscul ca unitățile să fie irosite sau să nu fie necesare. Ceea ce ar putea duce, în consecință, la aruncarea unor părți din comandă. Prin urmare, clienții noștri pot comanda în tiraje mici atunci când au nevoie, pentru a se asigura că există un minim de deșeuri.

Cu toții ne dorim ca afacerile noastre să aibă succes și să fie funcționale în viitorul apropiat. Pentru a face acest lucru, trebuie să ne asigurăm că modul în care sunt conduse companiile este ecologic și că elementele utilizate nu vor expira. Adaptarea la un mediu de lucru sustenabil este cea mai bună modalitate de a garanta o durată lungă și fericită. O mică schimbare poate face o mare diferență.