Duurzaamheid binnen de grafische industrie

 Heb je er wel eens over nagedacht hoe duurzaam printen is? Met de Dag van de Aarde in aantocht kijken we naar duurzaamheid in de drukkerijsector en wat we kunnen doen om te helpen. 

Dag van de Aarde, 22en April is een dag om aandacht te vragen voor het milieu. Daarom worden er over de hele wereld evenementen gehouden om reclame te maken voor duurzaamheid. De dag werd voor het eerst ingesteld in 1970 door senator Gaylord Nelson. Hij was van mening dat de schade aan het milieu, die niet in de politiek werd aangepakt, een enorm probleem was. Daarom creëerde hij een dag waarop de bevolking over deze problemen kon worden voorgelicht en bewust kon worden gemaakt van wat er kan worden bereikt.Dag van de Aarde

Passende recycling is noodzakelijk, in welke bedrijfstak je ook werkt. Daarom moeten we ervoor zorgen dat al het papier en karton op de juiste manier wordt afgevoerd, zodat het kan worden hergebruikt. Dit is een enorme stap in de richting van een duurzaam bedrijf. Het papier dat we recyclen wordt gewassen en behandeld om inkt, nietjes en lijm te verwijderen. Het papier wordt dan omgezet in een zogenaamde slurry die vervolgens wordt gebruikt om nieuw papier te maken zonder de bossen verder te beschadigen.

In het Verenigd Koninkrijk gebruiken we naar schatting 12,5 miljoen ton papier per jaar. Gemiddeld zijn er ongeveer 24 bomen nodig om 1 ton wit kantoorpapier te maken. Als gevolg hiervan is ontbossing een enorm probleem dat gevolgen heeft voor het klimaat, dieren en de meeste aspecten van het milieu. De planeet verliest elk jaar meer dan 15 miljard bomen, wat neerkomt op maar liefst 56 hectare bos per minuut. Door gerecycled papier te gebruiken zouden we het huidige tempo van ontbossing drastisch kunnen vertragen. We zouden ook de hoeveelheid schadelijke gassen die vrijkomen in de atmosfeer verminderen. De productie van gerecycled papier genereert 73% minder luchtvervuiling dan de productie van papier uit grondstoffen.

Infografieken over papierrecycling - Duurzaamheid binnen de grafische industrie
http://www.onlyfootprints.us/how-it-s-made

Er zijn veel organisaties over de hele wereld die zich inzetten om de aarde te beschermen en duurzaamheid in alle aspecten van het leven te bevorderen. Vrienden van de Aarde en Greenpeace zijn twee zeer bekende organisaties die een overvloed aan projecten hebben om langetermijnoplossingen te financieren voor problemen waar onze planeet mee te maken heeft. Je kunt meer informatie vinden over hoe hard ze werken en wat jij kunt doen om te helpen door op de bovenstaande links te klikken om naar hun hoofdwebpagina te gaan.

Solopress en duurzaamheid

Solopress streeft ernaar om het drukproces op elke mogelijke manier milieuvriendelijker en duurzamer te maken. Daarom zijn we altijd op zoek naar manieren om ons bedrijf te verbeteren. Op dit moment bieden we een uitgebreid assortiment producten op 100% gerecycled papier. Dit heeft betrekking op onze Bond en Solopress Green papiersoorten. Onze gecoate papiersoorten, zoals zijdepapier en glanspapier, zijn 55% gerecycled papier.

We waren een van de eerste drukkers in het Verenigd Koninkrijk die overstapten op plantaardige inkten. We werden ervan bewust gemaakt dat dit op geen enkele manier invloed heeft op de kwaliteit van ons drukwerk. Voor ons was de overstap van niet-hernieuwbare inkt dus een makkelijke. Door onze klanten de mogelijkheid te bieden om een reeks producten de volgende dag te ontvangen, moedigen we mensen aan om alleen te bestellen wat ze nodig hebben. Door consumenten in staat te stellen om afdrukken zeer snel te ontvangen, vermindert dit de kans dat mensen grote bulkorders bestellen met het risico dat eenheden worden verspild of niet nodig zijn. Dit kan ertoe leiden dat delen van de bestelling worden weggegooid. Het resultaat is dat onze klanten in kleine oplages kunnen bestellen wanneer dat nodig is, zodat er zo min mogelijk afval is.

We willen allemaal dat onze bedrijven succesvol en functioneel zijn voor de nabije toekomst. Om dat te kunnen doen, moeten we ervoor zorgen dat de manier waarop bedrijven worden gerund milieuvriendelijk is en dat de gebruikte elementen niet verouderen. Ons aanpassen aan een duurzame werkomgeving is de beste manier om een lange en gelukkige levensduur te garanderen. Een kleine verandering kan een groot verschil maken.