Rode Neuzen Dag 2017

Rode Neuzen Dag is een nationaal liefdadigheidsevenement gecoördineerd door Comic Relief. De eerste Rode Neuzen Dag werd gehouden op 5 februari 1988 en in de 30 jaar dat deze dag bestaat, heeft het Britse publiek meer dan £1 miljard opgehaald voor de liefdadigheidsinstelling.

Het evenement vindt eens in de 2 jaar plaats en dit jaar op vrijdag 24 november.th Maart.

Het doel van de Rode Neuzen Dag is om geld in te zamelen om de duizenden mensen te helpen die in armoede leven en in moeilijke omstandigheden leven die de meesten van ons zich niet kunnen voorstellen. De liefdadigheidsinstelling heeft veel verschillende projecten, zoals hiv-bewustzijn, huiselijk geweld en de aanpak van malaria om er maar een paar te noemen. Hoe meer geld er wordt ingezameld, hoe meer projecten er kunnen worden gefinancierd. Door de sponsoring van deelnemers en de verkoop van officiële merchandise, zoals de rode neuzen zelf, t-shirts, polsbandjes en vele andere producten, worden miljoenen ponden opgehaald.

Het is een evenement dat veel publiciteit krijgt en veel verschillende mensen bereikt. Met veel beroemdheden en tv-persoonlijkheden die meedoen en iets grappigs doen voor geld, krijgt het evenement alle aandacht die het verdient. In het hele land deden duizenden bedrijven, kinderen, scholen en volwassenen mee om geld in te zamelen voor het goede doel en hier bij Solopress deden we graag mee.

Rode Neuzen Dag

Ons team hier kwam in de stemming om geld in te zamelen met een bakverkoop en een sweepstake. Onze bakkers in het team kwamen in grote getale met een scala aan heerlijke lekkernijen waar het hele bedrijf van genoot! Het kantoor was versierd en het team was blij om hun kleingeld goed te gebruiken en te doneren aan een goed doel.

 

 

Onze bakverkoop en sweepstake brachten £140,65 op en iedereen die in heel Groot-Brittannië geld inzamelde, droeg bij aan het inzamelen van een enorme £73.026.234 in totaal voor het goede doel. Op weer een succesvol jaar voor Red Nose Day en laten we hopen dat het harde werk nog vele jaren doorgaat!