Solopress a compensat 200.000 kg de CO2

Solopress sunt mândri că au compensat peste 200.000 de kilograme de CO2, o etapă importantă în continuarea obiectivelor noastre de mediu.

Realizarea acestui lucru în doar trei ani este o realizare incredibilă și ne reafirmă angajamentul de a ne promova valorile ecologice. Aceasta demonstrează că preocuparea noastră pentru mediu nu se limitează la bifarea de căsuțe.

Mai exact, am compensat 209.706 kilograme de dioxid de carbon. Această piatră de hotar nu ar fi fost posibilă fără sprijinul dumneavoastră copleșitor pentru proiectul nostru de Gama Solopress Green.

Cât reprezintă 200 000 KG de CO2?

200.000 de kilograme este un număr uriaș, atât de uriaș încât poate fi dificil de înțeles amploarea lui. Pentru a-l face mai ușor de digerat, iată câteva cifre echivalente cu care ar fi produse 200.000 de kilograme de dioxid de carbon:

 • Parcurgerea a 621.200 de kilometri cu mașina ta  
 • Se efectuează 215.000 de cicluri de spălare la 60˚C  
 • Producerea a 12.000 de perechi de pantofi de alergare 
 • Producția de 16.200 de kilograme de carne de vită 
 • Topire 600m3/600.000 de litri de gheață în Arctica 
 • Declanșarea a 200 de baloane cu aer cald în același timp 

Eforturile de mediu ale Solopress

La Solopress, preocuparea noastră pentru mediu merge dincolo de gesturi simbolice. Valorile ecologice sunt în centrul misiunii noastre și nu vom introduce niciodată noi produse sau politici fără a lua în considerare mai întâi consecințele asupra mediului.

De la înființarea noastră în 1999, am fost mereu în frunte cu valorile noastre ecologice. De la faptul că am fost printre primii care au adoptat cerneluri vegetale până la faptul că întreaga noastră activitate funcționează cu energie electrică obținută din surse regenerabile, suntem mândri că ne aducem contribuția pentru a ne ajuta planeta.

Compensarea emisiilor de carbon cu Solopress

Un pas uriaș pe care l-am făcut pentru a ne îmbunătăți oferta a fost acela de a le permite clienților să compensarea emisiilor de dioxid de carbon pentru achiziția de tipărituri și de livrare atunci când comandați anumite produse la noi. 

Compensarea emisiilor de carbon este o încercare de a echilibra aceste emisii.. Ideea este că, dacă nu puteți evita crearea unor emisii de carbon, le puteți "compensa" investind în proiecte sau inițiative care reduc sau elimină gazele cu efect de seră în altă parte. 

Această opțiune este disponibilă în prezent pentru unele dintre cele mai bine vândute produse ale noastre, urmând ca în viitor să fie accesibilă pentru majoritatea produselor din gama noastră. 

Începând din vara anului trecut, clienții pot compensa emisiile de dioxid de carbon din comenzile lor pentru: 

Dacă alegeți să compensați emisiile de dioxid de carbon ale imprimării dvs. cu noi, puteți alege să sprijiniți trei proiecte:

 • Plantarea de copaci în Marea Britanie
 • Eritreea apă potabilă curată
 • Proiecte de curățare a oceanelor

Continuarea alături de ClimatePartner

Am lucrat cu Partener climatic pentru a urmări schema noastră de compensare a emisiilor de dioxid de carbon de la începutul anului 2021. Această companie oferă soluții de acțiune climatică pentru a ajuta întreprinderile să își neutralizeze producția de carbon.

Aceste soluții variază de la strategii de acțiune în domeniul climei până la produse neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, cu sprijinul proiectelor de compensare a emisiilor de dioxid de carbon. De la înființarea parteneriatului, am sprijinit opt proiecte diferite:

 • Para, Brazilia - Protecția pădurilor
 • Rio Kama, Nicaragua - Reîmpădurire
 • Nord-Est, Brazilia - Energie eoliană
 • Nashik, India - Energie eoliană
 • Bhatel, India - Energie eoliană
 • Sangli, India - Energie eoliană
 • Mersin, Turcia - Energie eoliană
 • Asia, la nivel continental - Energie regenerabilă

Prin calcularea carbonului rezultat din fabricarea materialelor utilizate în gama noastră Solopress Green, ClimatePartner garantează că se aduce o contribuție echivalentă tuturor proiectelor pe care le sprijinim.

ClimatePartner are în prezent aproximativ 400 de proiecte de compensare a emisiilor de carbon recunoscute la nivel internațional în întreaga lume, în special în țările în curs de dezvoltare. Aceștia lucrează alături de 3 000 de companii din peste 35 de țări.

Degetele verzi certificate

Solopress este mândră să fie certificată ca fiind conformă cu cerințele ISO 9001 pentru sistemele de management al calității și ISO 14001, care acoperă sistemele de management de mediu. Aceste certificări sunt două standarde de afaceri respectate la nivel internațional.

Dacă doriți să imprimați cu oameni care prețuiesc planeta noastră, Solopress este aici pentru toate nevoile dumneavoastră de imprimare.