Word deelbaar met Instagrammable locaties en unboxable producten

Deelbaar worden op sociale media

Uw social media-strategie heeft betrekking op wat u online plaatst. Maar zou je ook activiteiten in de echte wereld moeten opnemen, met de bedoeling dat deze online worden gedeeld? Er zijn immers dingen die u in de echte wereld kunt doen die ook in de virtuele wereld een waardevolle dekking zullen stimuleren.

Door een omgeving of achtergrond te creëren die een fotomoment biedt, of door verpakkingen en materialen te leveren die een deelbaar unboxing-moment creëren, kun je het woord over je merk verspreiden zonder zelf in te loggen!

Marketing met foto's 

Als we teruggaan naar het begin van de jaren 50, toen fotografie voor het eerst toegankelijk werd voor het grote publiek, zien we de allereerste installaties die toeristen een fotomoment bieden.

Knipbord gemaakt door photocutouts.co.uk voor de Ellen Macarthur Cancer Trust
Knipbord gemaakt door photocutouts.co.uk voor de Ellen Macarthur Cancer Trust

We hebben het over die borden aan zee waar je je gezicht door een gat steekt terwijl iemand een foto van je maakt. Volgens fotocutouts.nlJe zou kunnen zeggen dat ze het eerste stukje fotomarketing waren. Tegenwoordig zie je deze borden zelden zonder een URL, #hashtag of Twitter handle onderaan.

Misschien ben je niet in de markt voor een pikant uitsteeksel aan zee, maar het principe is simpel en effectief: creëer een onweerstaanbaar fotomoment en verwerk er een element in waarmee je je bedrijf op de een of andere manier kunt promoten.

Nu met vleugels

Foto: Taylor Swift / Instagram

Aangewakkerd door Taylor Swift die op Instagram verscheen voor een werk van Kelsey Montague, begon de trend van vlinder- of engelenvleugels in de wereld van graffitikunst voordat het de onvermijdelijke overgang maakte naar de wereld van locaties en winkeliers.

In de Taylor Swift-post kun je zien dat @KelseyMontagueArt het stuk linksonder heeft gesigneerd. In veel voorbeelden wordt de ruimte tussen het bovenste gedeelte van de vleugels vaak gebruikt om logo's, URL's, hashtags etc. te plaatsen.

 

Het is nu een veelgebruikte troop in Instagrammable installaties op locaties over de hele wereld. Een ander geweldig voorbeeld is van kunstenaar Paul Curtis, wiens Liver Bird vleugels op Jamaica Street in Liverpool's Baltic Triangle is wat de Liverpool Echo noemt "een van de meest 'Instagrammable' plekken in de stad".

Kunstenaar Paul Curtis voor zijn eigen werk. Foto: Liverpool Echo

Als je niet stoutmoedig genoeg bent om met een spuitbus op je muren te spuiten, is een bedrukte Vinyl banier of Extra brede rolbanner kan een niet-permanente en draagbare oplossing bieden.

Maar is het kunst?

De grens tussen een kunstinstallatie en een Instagram-foto is zeker vervaagd. Deze foto van Katie Perry's Instagram van de zangeres in een kunstwerk genaamd "Infinity Mirrors" van de kunstenaar Yayoi Kusama vertegenwoordigt zeker het punt waar de twee werelden botsen.

Foto: Katy Perry / Instagram
Foto: Katy Perry / Instagram

Pop-up ervaringen en speeltuinen!

Voor Instagrammers met minder celebrity-clout dan mevrouw Perry bieden 'Pop-up Experiences' would-be influencers de kans om hun feeds te verlevendigen door zichzelf te fotograferen en filmen in opvallende omgevingen.

De O2 Arena in Londen is momenteel gastheer van beide Selfie-fabriek en Tikky Stad. Selfie Factory beschrijft zichzelf als een "op Instagram geïnspireerd funhouse", terwijl Tikky Town meer gericht is op het hapklare videoplatform Tik Tok en wordt omschreven als een "contentspeeltuin voor grote kinderen". Beide locaties zitten vol met kleurrijke sets, rekwisieten en ruimtes die gebruikers helpen indrukwekkende content te maken zoals je die van een professionele studio zou verwachten.

Selfie-fabriek en Tikky Town
Links: De Roze Supermarkt is een van de vele ruimtes in Selfie Factory. Rechts: Een van de schitterende achtergronden ontworpen voor TikTok video's bij Tikky Town.

Hoewel de meeste bedrijfsmodellen niet specifiek gericht zijn op het creëren van fotomomenten voor bezoekers, is er geen reden waarom fysieke bedrijven hier geen inspiratie uit zouden kunnen putten. Als je in staat bent om wat extra's toe te voegen aan je evenement of bedrijf, kun je de dubbele beloning oogsten van het aantrekken van meer bezoekers en het online verspreiden van de boodschap.

Laat je inspireren om je eigen fotomomenten te maken

Als klanten al selfies nemen op je locatie, kijk dan waar dat gebeurt en wat je kunt doen om die ruimte te verbeteren. Ten eerste zou je manieren kunnen vinden om hun selfies meer deelbaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan het introduceren van opvallende ruimtes en schitterende achtergronden om beginnende influencers te lokken. 

Doe het goed, zoals Blanche Bakery in Cardiff, en ze zullen toestromen. Het neonbord van deze veganistische zaak met de tekst "maar eerst koffie" is meer een vaste waarde geworden dan hun ijskoude donuts, waardoor het een topbestemming is geworden voor Instagrammers.

Bakkerij Blanche, Cardiff
Links: Fotomoment in Blanche Bakery Cardiff. Rechts: Instagrammer Lucia Fraschetti ter plaatse.

Ten tweede wil je misschien je eigen stempel drukken op alle foto's ter plaatse door je logo, website, handvat of hashtag te plaatsen om je merk bekend te maken onder hun volgers, net zoals Vital Proteins dat consequent doet.

Links: de Vitals Proteins-winkel is bij uitstek een ruimte om te Instagrammen. Rechts: Influencer Olivia Culpo in de winkel.

Spiegel selfie? Spiegel sticker!

Veel mensen geven de voorkeur aan een spiegel selfie boven de handheld optie, omdat het een langere en meer flatterende brandpuntsafstand mogelijk maakt. Als je rekening wilt houden met zelfbewuste social media persoonlijkheden, dan is een grote spiegel of spiegelwand perfect voor hen.

GU Style Studio laat hun hashtag fotograferen door de Japanse influencer nooongram_9. Foto: nooongram_9 / Instagram

Als je stiekem een beetje van je eigen merk in een foto wilt stoppen, Stickers zijn een geweldige manier om de foto te omzeilen.

Campagnes en evenementen

Een installatie zoals deze voor de Be Berlin-campagne is eenvoudig en direct: neem een foto, tweet hem en tag #BeBerlin. De campagne leverde meer dan 8.200 foto's op.

De campagne "Be Berlin" liep van 2008 tot 2012 en had als doel het bedrijfsleven en het toerisme te stimuleren.

Adverteerders gebruiken vaak achtergronden met logo's op sport- en media-evenementen om hun naamsbekendheid te vergroten en hun merk te associëren met een spannend of glamoureus evenement. Je kunt dit principe ook toepassen op een evenement waarvan je weet dat de camera's er zullen zijn.

Als je naar een beurs gaat, kun je echt een buzz rond je stand creëren door fotomomenten te creëren met displaymateriaal. 

Je kunt je verbeelding gebruiken om fotomogelijkheden in te bouwen in de displaymaterialen die je kiest voor je stand. Met de toevoeging van enkele inventieve ontwerpideeën kan Bold achtergrondenopvallend Bannersen opvallend Vlaggen, kunnen allemaal bijdragen aan het creëren van dat Instagrammable moment.

Rekwisieten kunnen ook een leuk element zijn dat bezoekers ertoe aanzet hun telefoon te pakken en foto's te maken voor hun sociale contacten. Tijdens ons laatste bezoek aan de Print Show produceerden we Ligstoelen die voor wat vermaak zorgden en een broodnodige zitpauze voor onze bezoekers. Ze zorgden ook voor dit deelbare moment waarop de heer links zich realiseert dat hij de koffie van zijn metgezel uit zijn hand heeft geslagen met een achteloze worp van een strandbal:

Afgevaardigden genieten van het thema aan zee

Unboxing slim

Unboxing is al een hele tijd 'een ding'. Baanbrekende websites unbox.it en unboxing.com bestonden al in 2006, hoewel de meeste content over unboxing nu wordt gedeeld op sociale mediaplatforms zoals Instagram, Tik Tok en YouTube. Het biedt ook een service aan consumenten door het publiek precies te laten zien wat ze krijgen als ze die aankoop doen.

Vandaag de dag is het een diepgewortelde trend waar bedrijven gemakkelijk gebruik van kunnen maken door hun unboxing-ervaring te verbeteren. Zorg ervoor dat je verpakking meerdere aandachtspunten biedt wanneer je klant opgewonden het product onthult dat hij van je heeft meegenomen. OHet openen van je product moet een 'ervaring' zijn. Beschouw die ervaring als onderdeel van het product dat je verkoopt. 

De unboxing ervaring is ook niet alleen voor het nieuwste Apple product. Er zijn ook unboxing video's voor producten die velen als een beetje 'unsexy' zouden beschouwen, van airconditioners tot broodroosters!

Naast het felbegeerde product zelf, zullen fervente unboxers blij zijn met het begeleidende drukwerk, dat het volgende kan bevatten Stickers, Schommel Tags, Certificaten, Flyers en folders met details of instructies. Stickers kunnen ook worden gebruikt om pakketjes te verzegelen en om een gratis cadeautje in het pakketje te stoppen. Aangepaste Lint en gepersonaliseerd Inpakpapier helpt om een gevoel van luxe toe te voegen aan producten uit het topsegment en valt in de smaak bij unboxers.

Dit soort materiaal wordt vooral gewaardeerd door tech-, game-, mode-, sport-, skater- of muziekpubliek. Nog voordat je product uit de verpakking komt, kun je verwachten dat alle bijgeleverde 'case candy' flink onder de loep wordt genomen!

Niet alleen gedrukt materiaal werkt goed om de unboxing-ervaring te veraangenamen. Letterlijk snoep - snoepjes - zijn tegenwoordig een populair item. Het gebaar zal meer gewicht in de schaal leggen als je er het volgende bij doet merkverpakkingen snoep.

En laten we het eens hebben over het fenomeen dat de Sports Direct-mok is. Ik heb er een in huis die samen met een zending sportkleding aankwam. Misschien staat er bij jou thuis of op je werk ook wel een.

De legende van de Sports Direct-mok is een eigen leven gaan leiden, met memes en spoofverhalen over overstromingen die overal op sociale media worden gedeeld. Wanneer een marketingartikel op deze manier tot de verbeelding van het publiek spreekt, is dat de droom van een marketeer!

Dus als je nadenkt over hoe je merk online verschijnt, kan het nuttig zijn om verder te denken dan je eigen website en sociale media-accounts. Door iets fantasierijks en aantrekkelijks in de fysieke wereld te creëren, zou je wel eens een deelbaar moment kunnen hebben dat veel verder reikt dan je conventionele marketingstrategieën!