Prost8 zamelt geld in voor eerste focale suite

Wereldwijd lijdt één op de acht mannen aan prostaatkanker. 

Hoewel het een goed onderzochte en erkende ziekte is, kunnen gangbare behandelingen invasief zijn en patiënten achterlaten met levensveranderende gevolgen. 

Dit betekent dat liefdadigheidsinstellingen in het Verenigd Koninkrijk Prost8 heeft niet alleen de mogelijkheid om levens te helpen redden, maar ze kunnen ook werken aan het verbeteren van de kwaliteit van het leven van mannen na de behandeling. 

Tijdens de Icon Awards van dit jaar wisten ze hun inzamelingsdoel te verpletteren, want ze haalden genoeg geld op om hun eerste focal treatment suite te openen. 

Wie zijn Prost8? 

Prost8 is een invloedrijke liefdadigheidsinstelling die furore maakt in de sector met haar campagne om moderne procedures voor prostaatkanker te promoten. 

Ze zijn opgericht door Paul Sayer, een overlevende van prostaatkanker, en hun missie is om de overbehandeling van deze vreselijke ziekte tot het verleden te laten behoren. 

Op basis van persoonlijke ervaring gelooft Paul dat het redden van levensstijlen net zo belangrijk is als het redden van levens. Prost8 gelooft dat mannen een betere levensstijl verdienen na een behandeling voor prostaatkanker. 

Hun boodschap is duidelijk: elk jaar worden duizenden mannen met lage tot middelmatige prostaatkanker onnodig overbehandeld voor hun ziekte, wat levensveranderende bijwerkingen kan hebben. 

Team Prost8

De statistieken over prostaatkanker zijn alarmerend: 

  • Bij één op de acht mannen wordt prostaatkanker vastgesteld 
  • Elke 45 minuten sterft er iemand aan prostaatkanker 
  • 12.000 mannen worden elk jaar overbehandeld voor hun prostaatkanker 
  • 500.000 nieuwe diagnoses van prostaatkanker in de komende tien jaar 

Gelukkig wordt de behandeling van de ziekte steeds beter. 

Maar een van de problemen die Paul en veel andere patiënten hebben ondervonden, is dat ze gewoon niet worden geïnformeerd over deze nieuwe opties. 

Deze nieuwe opties omvatten een reeks behandelingen focale ablatie, waarbij extreme temperaturen in de vorm van een laser worden gebruikt om kankerweefsel te vernietigen. 

Andere nieuwe behandelingen zijn onder andere: 

  • Gericht ultrageluid met hoge intensiteit (HIFU) 
  • Cryotherapie 
  • Elektroporatie (IRE) 

Als gevolg van hun onvermoeibare inspanningen om fondsen te werven en mensen bewust te maken van dit probleem, werd Prost8 gekozen als liefdadigheidspartner voor het Icon-evenement van dit jaar. Door hun betrokkenheid bij het evenement hoopten ze voldoende geld in te zamelen om nieuwe focale behandeleenheden op te zetten die behandelingen kunnen uitvoeren zoals ultrasoon geluid en cryotherapie. 

Wat is Icon? 

This Is Icon", opgericht door Helen Georgio en Rachael Lewis, is een viering en samenwerking van mode en muziek om bewustzijn en fondsen te werven voor goede doelen door middel van evenementen van wereldklasse.  

Dit jaar was Prost8 hun partner voor het goede doel. 

Het evenement maakt deel uit van de London Fashion Week. Door middel van catwalkshows, showrooms en statische presentaties toont de London Fashion Week meer dan 250 ontwerpers aan een wereldwijd publiek van invloedrijke media en detailhandelaren. Het is een van de 'Grote Vier' modeweken, samen met New York, Milaan en Parijs. 

 

Pictogram 2023 

Op de 17th In februari luidde Icon's celebrity Gala en prijsuitreiking in de Connaught Rooms Grand Ballroom de London Fashion Week in ware stijl in. 

Sterren van over de hele wereld daalden neer in de balzaal om geld in te zamelen voor Prost8's focal suites. 

Opvallende optredens waren onder andere Queen's Brian May, Anita Dobson, Sophie Ellis-Bextor, Nick Knowles en Cheddar Gorgeous. 

Bovengenoemde en nog vele anderen werden allemaal genomineerd voor awards dankzij hun service en toewijding aan mode en muziek tijdens hun carrière. 

Eenmaal gaan, tweemaal gaan 

Prost8 haalde maar liefst 60.000 pond op tijdens de Icon Awards dankzij een aantal ongelooflijk gulle donaties van zowel de veiling als de loterij. 

Met dit geld kunnen ze hun eerste focal suite openen, naar verwachting in Oxford. 

De oprichter van Prost8, Paul Sayer, vertelde aan London Daily News: "Dit evenement heeft ons echt geholpen om geld in te zamelen voor de financiering van focale behandelingseenheden, waaronder ultrasound en cryotherapie". 

Paul voegde eraan toe: "1 op de 8 mannen in het Verenigd Koninkrijk krijgt in zijn leven de diagnose prostaatkanker, dus het is van cruciaal belang dat er behandelcentra zijn. Met 24 miljoen volwassen mannen in het Verenigd Koninkrijk, zouden we ons doel van £3 miljoen al bereiken als slechts 1 op de 8 £1 zou doneren. Prost8 hoopt op deze manier de agressieve procedures te elimineren die momenteel worden aangeboden aan mannen met een behandelbare gelokaliseerde ziekte". 

Paul is gemotiveerd om zijn behandeling toegankelijk te maken voor iedereen die het nodig heeft of wil. Grote inzamelingsacties spelen een grote rol bij het verwezenlijken van zijn plannen. 

Aan deze plannen hangt echter een stevig prijskaartje. Elke focale suite kost Prost8 ongeveer 350.000 pond, wat betekent dat evenementen zoals Icon essentieel zijn om deze behandeling voor meer patiënten toegankelijk te maken. 

Paul is van plan om begin dit jaar minstens twee suites in te zetten en nog eens twee voor het einde van het jaar. Centra zoals Bath, Norwich, Newcastle, Sheffield, Fife en Wrexham staan onder andere op de lijst. 

Ondersteuning voor Solopress 

In samenwerking met Prost8 hielp Solopress het evenement te ondersteunen met verschillende drukwerken om Pauls boodschap te verspreiden, een visuele impact te creëren en mensen te betrekken bij het feest. 

Print kan op zoveel manieren indruk maken. Banners en flyers hebben de kracht om harde informatie over te brengen, terwijl Selfie Frames moeiteloos het ijs breken op feestjes en een ongelooflijke manier zijn om mensen uit hun stoel te krijgen. 

Welke print gaf de Icon awards meer pit? 

Bij de Icon Awards zorgde ons Selfie Frame voor een leuke focus, omdat alle aanwezigen, inclusief de beroemdheden, hun foto in het frame namen. 

Voor meer ideeën over geweldige plekken om Selfie Frames te nemen, lees onze blog 10 evenementen waarvoor je een Selfie Frame nodig hebt! 

Rolbanners zijn een briljante plek om uw merk te stempelen op indrukwekkend drukwerk dat anderen onmogelijk kunnen missen.  

Door een QR-code toevoegenRoller Banners bieden de perfecte verbinding van de fysieke naar de online wereld. Ze kunnen mensen naar uw sociale platforms sturen of, in het geval van een liefdadigheidsevenement, naar een donatiepagina. 

Onze Wide Roller Banner werd het middelpunt van de avond toen beroemdheden van over de hele wereld een rij vormden om ervoor op de foto te gaan.  

Brede Roller Banners zijn een perfecte aanvulling op standaard Roller Banners.   

Bij de Icon Awards bevatte de brede Banner alle sponsors van de avond, terwijl het standaardformaat gewijd was aan Prost8. Het gaf hen een herbruikbare ruimte om hun goede doel te promoten, die in de toekomst naar meerdere evenementen kan worden meegenomen.  

Solopress is er trots op Prost8 te steunen in haar missie om de overbehandeling van prostaatkanker tot het verleden te laten behoren. Als je drukwerk nodig hebt om je evenement net zo te laten schitteren als Prost8, bekijk dan het brede assortiment op onze website.