Farnham Chiropractic Wellness: een deurdorpelactie Pt 2

Farnham Chiropractie Huis-aan-huis folders header

In deel 1 van onze serie over deze deur val campagneintroduceerden we Farnham Chiropractic Wellness en hun Tussentijdse APK-service. We leerden hoe chiropractor en bedrijfseigenaar Grant Pretorius had vastgesteld dat een huis-aan-huis campagne hem kon helpen om een nieuw publiek te bereiken. We bekeken ook in detail hoe we tot een Flyer-ontwerp kwamen dat specifiek was geoptimaliseerd voor distributie via direct mail.

Met het drukklare artwork klaar om te uploaden, was het tijd om te kijken naar de volgende stappen voor het opzetten van een succesvolle direct mail, of DM, campagne. Met de huis-aan-huisfolderdistributieservice van Solopress betekende dit dat we vertrouwd moesten raken met Campaign Builder. Deze tool is toegankelijk tijdens het bestelproces en hiermee kun je je doelgroep selecteren op basis van geografisch gebied, leeftijd, huishoudtype en inkomenscategorie.

Campagne bouwer

Bij het selecteren van de juiste adressen voor zijn mailing moest Grant zich richten op de juiste doelgroep aan de hand van factoren zoals geografisch gebied, leeftijd, type huishouden en inkomen. Efficiëntie is de sleutel om de kosten laag te houden, en folders worden verspild als ze worden afgegeven op een adres waar de bewoners te ver weg zijn, de verkeerde leeftijd hebben om te profiteren van de Mid-life MOT, of niet de middelen hebben om voor de service te betalen.

Geografisch

Zoals de naam al doet vermoeden, is Farnham Chiropractic Wellness gevestigd in de stad Farnham in Surrey. Deze bloeiende Georgische marktstad heeft 28.000 inwoners en fungeert als sociaal en commercieel centrum voor een aantal omliggende dorpen.

Grant wilde graag voortbouwen op zijn lokale klantenbestand, dus besloot hij zich te richten op huishoudens in de buurt. Daarom koos hij een straal van 10 mijl vanaf het adres van de kliniek. Dit gebied omvatte de postcodes GU9 7**, GU9 8**, GU9 9**, GU9 0**, GU10 1**, GU10 2**, GU10 3**, GU10 4** en GU10 5**.

Met Campaign Builder kun je meerdere gebieden selecteren, zelfs als die postcodes niet aaneengesloten zijn - d.w.z. ze liggen verspreid in plaats van één groot gebied te vormen. Als je publiek bijvoorbeeld bestaat uit stadscentra, kun je postcodes in stadscentra selecteren in Glasgow, Birmingham en Manchester, allemaal als onderdeel van dezelfde campagne.

Opschalen

Een van de veelzijdige aspecten van het gebruik van de Huis-aan-huis folderverspreiding is dat je de omvang en reikwijdte van je campagne volledig zelf in de hand hebt. Zolang het aantal adressen boven het minimum van 7.500 en onder het maximum van 1.000.000 ligt, kun je je campagne via Campaign Builder zo groot maken als je zelf wilt. 

Voor campagnes met een publiek groter dan 1.000.000 kun je contact met ons opnemen via [email protected] of op 01702 460047 en dan kunnen we je de speciale aandacht geven die een campagne van deze omvang verdient.

Voor de Farnham Chiropractic Wellness-campagne kwam Grant uit op een totaal van 24.000 huishoudens, wat een redelijke dekking mogelijk maakte die nog steeds binnen zijn budget viel.

Streven om te behagen

Een van de belangrijkste elementen van targeting voor elke marketingcampagne is demografie - je richten op het soort mensen dat het meest waarschijnlijk je klanten zal worden. 

Campaign Builder maakt targeting via deze belangrijke filters mogelijk:

Gezinnen

Als je dit vakje aanvinkt, kunnen marketeers alle gezinnen binnen het opgegeven gebied bereiken. Je kunt verder inzoomen om te specificeren: Hotel Ouders, Basisschool Ouders, Middelbare School Ouders, of Peuterspeelzaal Ouders.

Vroeg leven

Door deze groep te selecteren bereik je jongeren binnen het doelgebied. Je kunt je verder richten op Fledglings, Nest Builders en Flown The Nest.

Midden in het leven

De route naar die lucratieve markt van mensen van middelbare leeftijd. Subgroepen waarop je je kunt richten zijn onder andere Niet-standaardgezinnen, Ongebonden stellen en Zelfstandigen in het midden van hun leven.

Later leven

Wanneer marketeers zich richten op de seniorenmarkt, kunnen ze kiezen tussen Empty Nesters of Senior Sole Decision Makers.

Inkomenscategorie

Met Campaign Builder kun je je richten op huishoudens met een hoog inkomen, gemiddeld inkomen of laag inkomen.

Het perfecte vooruitzicht

Voor de Mid-life MOT staat het potentiële publiek eigenlijk al in de titel - iedereen in de leeftijdscategorie 40-60 jaar. Het midden van het leven is een van de leeftijdscategorieën die worden gebruikt in de Campaign Builder, waardoor Grant dit specifieke publiek kan aanspreken met uitsluiting van alle andere.

Een andere belangrijke factor bij het kwalificeren van leads voor deze specifieke service was inkomen. Door de diepgaande aard van de beoordeling hangt er een hoger prijskaartje aan dan aan andere gezondheidscontroles en behandelingen die de kliniek aanbiedt. Laboratoriumkosten voor het bloedonderzoek zijn bijvoorbeeld een drijvende factor achter de prijs. De privésector biedt echter grote voordelen op het gebied van snelheid en service.

Grant stelt zich voor dat zijn doelgroep voor de Mid-life APK een professional is die bepaalde gezondheidsopofferingen heeft gedaan in ruil voor het nastreven van rijkdom en een carrière. De Mid-life MOT stelt deze mensen in staat om een deel van die rijkdom te gebruiken om terug te investeren in hun gezondheid. Met dit in gedachten kon Grant Campaign Builder gebruiken om door te dringen tot huishoudens met een midden- en hoog inkomen.

Vasthouden aan het budget

Een andere handige functie van de Campaign Builder is de mogelijkheid om je postcodegebieden, aantallen en demografische gegevens aan te passen voordat je een bestelling plaatst. Dat betekent dat je je budget kunt instellen en je bereik kunt aanpassen, of je droomcampagne kunt plannen en de kosten kunt berekenen.

Hoe je het ook gebruikt, Huis-aan-huis verspreiding van folders van Solopress is een handige manier om je direct marketingmateriaal in één keer te plannen, in te kopen, te printen en te posten bij één vertrouwde leverancier.