UK gaat naar de stembus - verkiezingsdruk voor 4 mei

Verkiezingsdrukwerk is een krachtig campagnemiddel en de lokale verkiezingen van 2023 in het Verenigd Koninkrijk op 4 mei zullen veel overtuigend drukwerk opleveren. Ondanks het toenemende gebruik van digitale kanalen, zal drukwerk zoals Brochures, Vliegers, Badges en Posters blijven nietjes van politieke campagnes. Hier zijn een paar redenen waarom print deel zou moeten uitmaken van je campagnestrategie voor de lokale verkiezingen van 2023 in het Verenigd Koninkrijk.

Aankomen bij je ontwerp

Folders staan centraal in de meeste politieke campagnes, dus een effectief ontwerp is essentieel. Tijdens de laatste algemene verkiezingen hebben we onze abonnees gevraagd wat de perfecte politieke folder is. De oogverblindende resultaten zijn waardevolle lectuur voor iedereen die een folder samenstelt voor 2023.

Perfecte verkiezingsfolder

Gegevens verkiezingsafdruk

Het produceren van verkiezingsmateriaal heeft zijn eigen specifieke overwegingen. Het is bijvoorbeeld wettelijk verplicht om een zogenaamde "opdruk" op je drukwerk te zetten. Dit is informatie over wie verantwoordelijk is voor de productie van het materiaal zelf. De opdruk moet namen en adressen bevatten van:

 • De promotor
 • De persoon namens wie het materiaal is afgedrukt
 • De drukkerij 

Meer informatie over kandidaat-imprints is beschikbaar in een factsheet van de Kiescommissie

Omdat het verplicht is om de gegevens van de drukker te vermelden, gaan lezers er soms van uit dat er sprake is van partijdigheid namens de drukkerij, of dat zij de standpunten in het materiaal delen. Dit is echter NIET het geval en Solopress hanteert een beleid van onpartijdigheid dat we uiteengezet in deze verklaring.

Kandidaat Mail

Kandidaten die zich kandidaat stellen voor een zetel in het parlement moeten ook weten dat ze in aanmerking komen voor gratis bezorging van verkiezingsmateriaal via de Royal Mail. De regeling heet Candidate Mail en wordt in detail beschreven op de De website van Royal Mail.

Zoals je zou verwachten, zijn er strikte richtlijnen over wat er verstuurd kan worden, waar het naartoe gestuurd kan worden en in welke hoeveelheden. De Royal Mail heeft echter in elke regio speciale verkiezingsmanagers om partijen te helpen bij het organiseren. Het is zeker de moeite waard om gebruik te maken van de regeling, die bespaart op dure bezorging of de goodwill van vrijwillige verspreiders.

Potentieel afdrukken

Het drukken van verkiezingsmateriaal is onderworpen aan regelgeving, en terecht. Het is een krachtig medium waarvan is aangetoond dat het de naald beweegt in de felbevochten wijken en kiesdistricten in het Verenigd Koninkrijk. Maar wat maakt drukwerk zo krachtig en zorgt ervoor dat het tot ver in het digitale tijdperk zijn grip op kiezers behoudt?

Print is tastbaar

In tegenstelling tot digitale marketing, die vooral toegankelijk is voor mensen die actief op zoek zijn naar die informatie, heeft drukwerk de kracht om zijn aanwezigheid te laten voelen. Het is fysiek aanwezig, dus de kans is groter dat het wordt onthouden en gedeeld met anderen. Dit kan vooral effectief zijn bij lokale verkiezingen wanneer je je richt op kiezers die misschien niet geïnteresseerd zijn in de politieke inhoud online. Door een folder direct te overhandigen of door brievenbussen te verspreiden, wordt je boodschap overgebracht op een manier die moeilijk te negeren is.

Afdrukken is betrouwbaar

Er is ook een vertrouwenscomponent waarbij print het wint van digitaal. Het is notoir moeilijk om onderscheid maken tussen betrouwbare bronnen en minder geloofwaardige inhoud online en in je inbox. Hoewel e-mail en webpagina's die worden gepubliceerd namens geregistreerde politieke partijen in het Verenigd Koninkrijk aan strenge normen moeten voldoen, wordt de geloofwaardigheid van deze kanalen nog steeds aangetast door de reputatie die digitale media hebben opgebouwd.

Afdrukken is veelzijdig 

Er zijn veel verschillende soorten drukwerk die gebruikt kunnen worden voor politieke campagnes. Deze kunnen bestaan uit Brochures, Vliegers, Posters, Badges, Banners en Bewegwijzering. Elk van deze materialen kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van je campagne. Kies een accent, of dat nu het promoten van een bepaalde kandidaat is of het benadrukken van een specifiek beleid. Brochures kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om gedetailleerde informatie te geven over het platform van een kandidaat, terwijl flyers kunnen worden gebruikt om een specifiek evenement of bijeenkomst te promoten.

Print is doelgericht

Je kunt verschillende materialen gebruiken voor verschillende leeftijdsgroepen of buurten. Zo kun je je boodschap afstemmen op de specifieke behoeften en interesses van de gemeenschap die je probeert te bereiken. Daarnaast kun je gedrukte materialen gebruiken om je te richten op kiezers die misschien niet zo betrokken zijn bij digitale marketing, zoals oudere kiezers of kiezers in meer landelijke gebieden.

Afdrukken is kosteneffectief

Met 50 pond kom je niet ver in digitale reclame, maar je kunt er wel een paar duizend flyers mee betalen. Bovendien weet je precies wie die flyers te zien krijgt en waar. Hoewel het lijkt alsof digitale marketing minder overheadkosten met zich meebrengt, kan drukwerk tegen relatief lage kosten worden geproduceerd en gedistribueerd. Distributieondersteuning via Candidate Mail betekent dat huis-aan-huiscampagnes een nog hoger rendement op investering opleveren. Bovendien kunnen gedrukte items zoals Correx borden kunnen worden hergebruikt, waardoor ze een kosteneffectieve optie zijn voor je campagne.

Hoe het werkt

Dus hoe kun je drukwerk gebruiken om campagne te voeren bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2023 in het Verenigd Koninkrijk? Hier zijn een paar tips:

 1. Ontwikkel een duidelijke boodschap

  Voordat je begint met het produceren van drukwerk, moet je ervoor zorgen dat je een duidelijke boodschap hebt die je wilt overbrengen. Deze boodschap moet eenvoudig, beknopt en gemakkelijk te begrijpen zijn.

 2. Gebruik afbeeldingen en foto's van hoge kwaliteit

  Printmateriaal moet visueel aantrekkelijk zijn. Zorg ervoor dat je graphics en afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruikt die relevant zijn voor je boodschap. Hierdoor zullen je materialen opvallen en beter worden onthouden.

 3. Stem je materialen af op de gemeenschap

  Zoals eerder vermeld, kun je verschillende materialen gebruiken voor verschillende demografische groepen. Dit zorgt ervoor dat je boodschap is afgestemd op de specifieke behoeften en interesses van de gemeenschap die je probeert te bereiken.

 4. Verspreid je materialen strategisch

  Denk goed na over waar en wanneer je je materiaal verspreidt. Je kunt bijvoorbeeld flyers verspreiden op lokale evenementen of posters ophangen in drukbezochte gebieden. Daarnaast kun je ook direct mail gebruiken om specifieke huishoudens te bereiken.

 5. Vervolg

  Volg kiezers op die je materiaal hebben ontvangen. Dit kan door middel van telefoontjes, huis-aan-huisbezoeken of zelfs een enquête om de effectiviteit van je campagne te meten.

Drukwerk is een effectief middel om campagne te voeren bij lokale verkiezingen en zou een integraal onderdeel moeten zijn van je strategie voor de lokale verkiezingen van 2023 in het Verenigd Koninkrijk. Vergeet niet dat drukwerk tastbaar, betrouwbaar, veelzijdig, doelgericht en kosteneffectief is. Het kan je zeker helpen om kiezers te bereiken die misschien niet zo betrokken zijn bij digitale marketing. Je kunt zeker stemmen mislopen als je geen gebruik maakt van Verkiezingen afdrukken om je kandidaten en beleid effectief te promoten.