Solopress steunt Herd In The City!

Leren vliegen

Herd In The City is de beeldenroute die Southend-On-Sea deze zomer overspoelt en wij zijn er trots op dat we het plezier ondersteunen door het evenement te sponsoren met ons eigen Solopress-sculptuur! 

Nadat we Morph's Epic Art Adventure in het centrum van Londen al hebben gesponsord, helpen we graag met deze spectaculaire route die dichter bij huis is. 

De komende twee maanden, vanaf 14 julith en eindigend op 4 septemberthkun je meedoen aan het avontuur tijdens de feestdagen. 

Wat is Herd In The City? 

Herd In The City is het spectaculaire kunstpad in de openlucht waar meer dan 45 gebeeldhouwde olifanten verspreid staan over de stad Southend, met leden van de kudde in Southend, Shoeburyness en Leigh. 

Deze kunstroute, georganiseerd door Wild In Art, keert terug naar de stad na het succes van de Hares About Town route in 2021.  

Deze kunstroute is leuk voor het hele gezin en is volledig gratis te volgen gedurende de zeven weken dat hij open is, zodat je een toerist in je eigen stad kunt worden. 

Kudde mentaliteit 

Elke olifant is gebeeldhouwd door een lokale kunstenaar en gesponsord door zowel lokale als nationale bedrijven. Deze reusachtige olifanten op het pad worden ondersteund door een kudde mini-olifanten die zijn ontworpen door plaatselijke scholen en gemeenschapsgroepen. 

In samenwerking met Havens Hospices kun je de routekaart of app gebruiken om verdwaalde vriendelijke reuzen in de stad te vinden. 

Het is niet bekend dat olifanten geëvolueerd zijn om te overleven in het klimaat van Southend, dus waarom werd er voor hen gekozen? 

Naast Havens Hospices kozen medewerkers en vrijwilligers voor olifanten omdat: 

  • Olifant in de kamer 
  • Olifanten vergeten nooit 
  • De olifantengemeenschap 

Olifant in de kamer 

Gesprekken over dood, sterven en rouw ondersteunen. 

Olifanten vergeten nooit 

De herinnering aan een dierbare leeft voort nadat hij of zij is overleden en Havens Hospices helpt die dierbare herinneringen te creëren. 

De olifantengemeenschap  

Het belang van familie binnen kuddes, samenwerken als een collectief binnen hun eigen gemeenschap en hun zorgzame en verzorgende aard. 

Meelopen met de kudde 

Al het ingezamelde geld gaat naar de ongelooflijke Havens Hospices. Deze liefdadigheidsinstelling biedt specialistische zorg en ondersteuning aan mensen van alle leeftijden met ongeneeslijke aandoeningen en hun families.  

Ze werken nauw samen met professionals in de gezondheidszorg en sociale zorg om ervoor te zorgen dat ze de beste zorg bieden zodat gezinnen het beste uit het leven kunnen halen en elke dag kunnen laten tellen! 

Hun zorg is volledig gratis en daarom zijn kunstroutes zoals Herd In The City zo belangrijk voor hun voortdurende dienstverlening. 

Aan het einde van de tocht wordt elke olifant geveild om nog meer geld in te zamelen voor Havens Hospices en om voor elk lid van de kudde een thuis te vinden. 

Leren vliegen 

Solopress sponsort met trots een standbeeld met de naam 'Learning To Fly', dat onder de brug in de hoofdstraat van Southend staat. 

Gemaakt door kunstenaar Peter Poole, spraken we met hem om te vragen naar zijn ontwerpproces. 

Peter zei: "Ik ben er trots op om terug te keren naar deze geweldige kunstroute nadat ik eerder een van de hazenbeelden heb gemaakt voor de Hare About Town route in 2021. 

"Dit is mijn twaalfde sculptuur die ik voor soortgelijke kunstroutes heb gemaakt, dus ik ben blij dat ik mijn stijl en ervaring weer naar Southend kan brengen." 

Het ontwerp van elke olifant wordt langzaam onthuld, waarbij delen van het ontwerp in de loop van de tijd worden onthuld voordat het pad in juli live gaat.  

Peter voegde eraan toe: "Learning To Fly is geïnspireerd op een straaljager uit de Tweede Wereldoorlog, in de stijl van een RAF-piloot. Ik zag een bepaalde foto door de Tweede Wereldoorlog in kleur en dacht dat dit ontwerp goed zou werken. Ik vond het vooral leuk om het RAF-logo op de romp te tekenen. 

"Er zit zelfs een vlieghandleiding achter! Ik schrijf graag een kort verhaaltje op de plaquette die naast het ontwerp zit om meer uitleg te geven over mijn creatie." 

Bij de kudde blijven 

Ga jij deze zomer de uitdaging aan? Zorg ervoor dat je een foto maakt met Learning To Fly en tag ons in onze socials, volgens onze T's en C's paginaom mee te doen aan onze trekking!