Solopress lanceert nieuw milieuvriendelijk printassortiment

Solopress Groen

Solopress heeft een nieuwe reeks milieuvriendelijke printproducten aangekondigd onder de naam Solopress Groen.

Het nieuwe assortiment biedt een keuze aan producten van hoge kwaliteit, gedrukt op gerecycled papier. Bovendien wordt alle CO2-uitstoot gecompenseerd door te investeren in klimaatbeschermingsprojecten.

Met opties als visitekaartjes, flyers en folders, ansichtkaarten, wenskaarten en stickers, en met meer producten in het vooruitzicht, kunnen klanten een indrukwekkende reeks milieuvriendelijk briefpapier en promotioneel drukwerk samenstellen.

Solopress Green gebruikt 100% gerecyclede papiersoorten, maar dat ze 'groen' zijn betekent niet dat ze minder wit zijn! Moderne ontinktingsprocessen en productiemethoden produceren gerecyclede papiersoorten die helder, wit, ondoorschijnend en glad zijn - vaak meer dan papier gemaakt van nieuwe vezels.

Naast materialen uit verantwoorde bronnen zijn ook de productie- en drukprocessen van het Solopress Green-assortiment 'koolstofneutraal'. Met de hulp van internationale milieuconsultant ClimatePartnerwordt de koolstofuitstoot als gevolg van de productie en het drukken berekend en wordt een gelijkwaardige bijdrage geleverd aan projecten in zowel Europa als het Amazonegebied die de koolstofvervuiling verminderen.

Door samen te werken met ClimatePartner zorgt Solopress ervoor dat haar uitstoot nauwkeurig wordt berekend, dat bijdragen nooit dubbel worden geteld en dat de volledige CO2-voetafdruk wordt gecompenseerd.

Volgens Solopress MD Simon Cooper:

"Solopress zet zich al in voor duurzame drukwerkproductie, met een trotse geschiedenis van verantwoord inkopen. Gerecyclede papiersoorten maken al lang deel uit van ons aanbod en Solopress was een van de eerste Britse drukkers die milieuvriendelijke inkten op plantaardige basis gebruikte.

"Dit nieuwe assortiment, met zijn focus op koolstofcompensatie, gaat echter nog verder om onze impact op de planeet te minimaliseren en om Solopress-klanten in staat te stellen hetzelfde te doen."

Het nieuwe assortiment is te vinden op https://www.solopress.com/green/.