Black Friday marketingideeën voor kleine bedrijven

Tips voor Black Friday

Videosamenvatting

Als je weinig tijd hebt of gewoon liever kijkt, bekijk dan onze videosamenvatting van dit artikel hieronder. Hierin staan alle nuttige tips en adviezen zodat je niets mist. Als je net als wij van lekker lezen houdt, lees dan ons volledige artikel iets verderop.

 

Black Friday is uitgegroeid tot een van de grootste dagen op de kalender voor retailers over de hele wereld. Het concept werd voor het eerst bedacht in de VS en is sindsdien overgewaaid naar de andere kant van de oceaan. Grote en kleine bedrijven in het Verenigd Koninkrijk springen nu aan boord van de extravaganza van het seizoensgebonden winkelen en trekken klanten aan met enorme kortingen en promoties.

In de afgelopen jaren is de totale waarde van de detailhandel voor de maand november in het VK met 10,85% gestegen, van 32,14 miljard in 2015 naar 37,31 miljard in 2018 - en zal naar verwachting nog verder stijgen. Onderzoek laat zien dat er een patroon begint te ontstaan, waarbij consumenten nu meer uitgeven aan hun kerstinkopen in november dan in december als gevolg van Black Friday.

Het zijn echter niet alleen de grote retailers die kunnen profiteren van Black Friday - volgens onderzoekMeer dan 75% van de Britse retailers biedt een of andere vorm van promotie in verband met dit seizoensevenement. De meesten stellen voorafgaand aan de grote dag een Black Friday-marketingstrategie samen voor zowel online als offline kanalen om ervoor te zorgen dat de verkoop binnenrolt.

Ontdek onze gids met marketingideeën voor Black Friday voor kleine bedrijven om te zien hoe je dit jaar kunt meedoen met het fenomeen winkelen.

Online Black Friday marketing idee

Het gebruik van sociale mediakanalen en het versturen van e-mailcampagnes kan leiden tot een succesvol online evenement voor je bedrijf deze Black Friday.

Creëer een buzz op sociale media

Maak gebruik van de kracht van sociale media - het is de perfecte tool om vroeg te beginnen met het promoten van uw Black Friday-evenement. Kijk naar de engagement-metrics van je sociale kanalen en ontdek welke het meest succesvol is. Als je eenmaal weet welk platform je het beste kunt gebruiken, start dan een aftelcampagne in de aanloop naar de dag zelf. Geef voorproefjes en laat doorschemeren wat je klanten kunnen verwachten - het zal helpen om anticipatie rond je evenement te creëren.

Zorg er op Black Friday zelf voor dat je je hashtags hebt geoptimaliseerd en opvallende visuals hebt gemaakt om het woord te verspreiden en je bedrijf op te laten vallen. Ryanair deed precies dat op Twitter in 2017 en genoot van een toename in betrokkenheid (meer dan 25%) vergeleken met de dag voordat ze de aankondiging deden.

Stuur exclusieve kortingen via e-mail

Maak gebruik van je bestaande klantenbestand en bied exclusieve kortingen aan voor degenen die zich hebben aangemeld voor de e-mails van je bedrijf. Gebruik een pakkende onderwerpregel en plaats een promotie in de inbox van je klanten net voordat de klok middernacht slaat en Black Friday begint.

ASOS, John Lewis en House of Fraser behoren tot de nationale retailers die deze tactiek toepassen - volg hun voorbeeld en u kunt er de vruchten van plukken. Het is een geweldige manier om trouwe klanten te belonen en meer mensen aan te moedigen zich in te schrijven op uw mailinglijst.

Tijdige aanbiedingen instellen

Bedenk hoe u uw promoties tijdens Black Friday kunt aanpassen. Door een andere deal uit te brengen of de prijzen per uur te verlagen, kun je je klanten betrokken houden en meer laten uitgeven naarmate de tijd verstrijkt. Moderetailer Pretty Little Thing deed precies dat in 2017, met flitswedstrijden en kortingen per uur om een gevoel van urgentie te creëren.

Uit onderzoek blijkt dat de vraag naar verschillende producten met het uur kan veranderen, waarbij elektronica het populairst is in de vroege uren en mode later op de dag centraal staat. Denk na over wat het beste is voor je bedrijf en maak je uurdeals bekend via sociale media of e-mail, waarbij je duidelijk maakt dat er nog meer promoties komen.

Offline Black Friday-marketingidee

Zet een offline Black Friday marketingstrategie op die hand in hand gaat met je online inspanningen. Door gebruik te maken van drukwerk en goodies in de winkel, of zelfs een liefdadigheidsevenement te organiseren, kun je je verkoop deze Black Friday een boost geven.

Maak promotieflyers

Adverteer uw Black Friday-evenement zowel in de winkel als online met een flyer met aangepaste opdrukmet de kortingen die klanten kunnen verwachten. Ga voor en tijdens Black Friday de straat op met een flyercampagne om je aanbiedingen onder de aandacht te brengen. Om de impact van je flyers bij te houden, kun je overwegen om een uniek aanbod op te nemen, zoals een weggevertje of extra korting voor degenen die met je flyer je winkel binnenkomen.

Versier je winkel met opvallende branding

Hoewel dit evenement maar één keer per jaar plaatsvindt, kan het een enorm effect hebben in de aanloop naar Kerstmis. Pak groots uit met uw instore branding en gebruik opvallende banners, stickers en posters om reclame te maken voor uw niet te missen Black Friday-evenement.

Plaats op maat rolbannersin de winkel versierd met opvallende letters en afbeeldingen. Voor postersGebruik levendige afbeeldingen naast heldere letters en verspreid ze over je buurt. Lees onze blog over ideeën voor aandachttrekkende posters voor meer informatie. Gebruik tot slot gepersonaliseerde stickers om afgeprijsde artikelen te identificeren en klanten direct naar de producten in je Black Friday-verkoop te leiden.

Deel geschenkgidsen uit

Het ontwerpen van een gedrukte geschenkgids op maat van uw evenement kan een waardevolle aanwinst zijn deze Black Friday. Neem je bestsellers, topaanbiedingen en zelfs een gedrukte plattegrond van de winkel op, met de locatie van je koopwaar duidelijk aangegeven, om je klanten te ondersteunen en aan te moedigen om aankopen te doen.

Bied in-store giveaways aan

Op Black Friday zijn massa's mensen verwoed op zoek naar de beste deals. Door een weggevertje te geven, kun je je klanten aanmoedigen om bij je te blijven tijdens het evenement.

Dit kan zo simpel zijn als het aanbieden van een warm drankje of eten terwijl klanten op koopjesjacht zijn. Of, voor iets groters, een weggeefactie of wedstrijd gedurende de dag.

Organiseer een liefdadigheidsevenement

Hoewel Black Friday de mogelijkheid biedt om producten te promoten en je bedrijf een boost te geven, is het ook een geweldig moment om iets terug te doen voor je gemeenschap. Zet een donatiebox in de winkel of schenk een deel van je winst aan een goed doel.

Pieminister, een taartenbedrijf in het zuidwesten van Engeland, heeft dat de afgelopen jaren gedaan met een 'Black Pie Day'-campagne om Shelter, een liefdadigheidsinstelling voor daklozen, te steunen. Ze schuwden de normale Black Friday-acties en gaven in plaats daarvan producten weg in pop-up winkels in ruil voor donaties aan het goede doel.

Bedenk aan de hand van deze handige Black Friday-ideeën op welke manieren je je bedrijf kunt promoten, de verkoop kunt stimuleren en potentiële klanten kunt converteren in november.