Idei de marketing de Black Friday pentru întreprinderile mici

Sfaturi pentru Black Friday

Rezumat video

Dacă sunteți puțin în criză de timp sau pur și simplu preferați să priviți, vă rugăm să consultați rezumatul nostru video al acestui articol chiar mai jos. Acesta conține toate sfaturile și sfaturile utile, așa că nu veți pierde nimic. Dacă sunteți ca noi și vă place să citiți cu atenție, consultați articolul nostru complet puțin mai jos.

 

Black Friday a devenit una dintre cele mai importante zile din calendar pentru comercianții cu amănuntul din întreaga lume. Conceput pentru prima dată în SUA, conceptul a trecut de atunci dincolo de ocean. Acum, întreprinderile britanice, mari și mici, se îmbarcă la această extravaganță a cumpărăturilor de sezon, atrăgând clienții cu reduceri și promoții uriașe.

În ultimii ani, valoarea totală a vânzărilor cu amănuntul pentru luna noiembrie în Regatul Unit a crescut cu 10,85%, de la 32,14 miliarde de euro în 2015 la 37,31 miliarde de euro în 2018 - și se așteaptă să crească și mai mult. Cercetare arată că a început să apară un model, consumatorii cheltuind acum mai mult pentru cumpărăturile de Crăciun în noiembrie decât în decembrie, datorită Black Friday.

Cu toate acestea, nu doar marii retaileri pot beneficia de Black Friday - potrivit cercetare, mai mult de 75% dintre comercianții cu amănuntul din Marea Britanie oferă o formă de promovare legată de acest eveniment sezonier. Cei mai mulți pun la punct o strategie de marketing de Black Friday atât pentru canalele online, cât și pentru cele offline, înainte de ziua cea mare, pentru a se asigura că vânzările lor se înmulțesc.

Descoperiți ghidul nostru de idei de marketing de Black Friday pentru întreprinderile mici pentru a vedea cum vă puteți implica în acest an în fenomenul de cumpărături.

Ideea de marketing online de Black Friday

Folosirea canalelor de social media și trimiterea de campanii de e-mail pot duce la un eveniment online de succes pentru afacerea dvs. de Black Friday.

Creați un buzz pe social media

Profitați de puterea social media - este instrumentul perfect pentru a începe să vă promovați din timp evenimentul Black Friday. Uitați-vă la indicatorii de implicare ai canalelor dvs. sociale și aflați care este cel mai de succes. Odată ce știți ce platformă este cea mai bună de utilizat, începeți o campanie de numărătoare inversă în perioada premergătoare zilei. Oferiți imagini în avanpremieră și faceți aluzie la ce se pot aștepta clienții dvs. - vă va ajuta să creați anticipare în jurul evenimentului dvs.

De Black Friday, asigurați-vă că ați optimizat hashtag-urile și ați creat imagini atrăgătoare pentru a răspândi vestea și pentru a vă face compania remarcată. Ryanair a făcut exact acest lucru pe Twitter în 2017 și s-a bucurat de un creșterea angajamentului (mai mult de 25%) în comparație cu ziua anterioară anunțului.

Trimiteți reduceri exclusive prin e-mail

Profitați de baza de clienți existentă și oferiți reduceri exclusive celor care s-au înscris în e-mailurile companiei dumneavoastră. Folosiți o linie de subiect atrăgătoare și puneți o promoție în cutiile poștale ale clienților dvs. chiar înainte ca ceasul să bată miezul nopții și să înceapă Black Friday.

ASOS, John Lewis și House of Fraser se numără printre comercianții cu amănuntul care folosesc această tactică la nivel național - urmați-le exemplul și ați putea culege beneficiile. Este o modalitate excelentă de a răsplăti clienții fideli și de a încuraja mai multe persoane să se înscrie în lista dvs. de corespondență.

Configurați oferte în timp util

Gândiți-vă la modul în care vă puteți adapta promoțiile pe parcursul Black Friday. Prin lansarea unei oferte diferite sau prin reducerea prețurilor pe oră, puteți să vă mențineți clienții implicați și să cheltuiască mai mult pe măsură ce trece timpul. Retailerul de modă Pretty Little Thing a făcut exact acest lucru în 2017, cu concursuri flash și reduceri pe oră ajutând la crearea unui sentiment de urgență.

Cercetările arată că cererea pentru diferite produse se poate schimba în funcție de oră, electronicele fiind cele mai populare la primele ore, iar moda fiind în centrul atenției mai târziu în cursul zilei. Gândiți-vă la ceea ce este cel mai bine pentru afacerea dvs. și lansați ofertele din oră în oră prin intermediul rețelelor de socializare sau prin e-mail, lăsând să se înțeleagă clar că vor urma mai multe promoții.

Idee de marketing offline de Black Friday

Elaborați o strategie de marketing offline de Black Friday care să lucreze mână în mână cu eforturile online. Prin utilizarea de materiale tipărite și de cadouri în magazin, sau chiar prin organizarea unui eveniment caritabil, ați putea să vă stimulați vânzările de Black Friday.

Creați pliante promoționale

Anunță-ți evenimentul Black Friday atât în magazin, cât și online, cu o campanie de fluturaș tipărit personalizat, evidențiind reducerile pe care clienții se pot aștepta să le găsească. Ieșiți pe străzi înainte și în timpul Black Friday cu o campanie de pliante pentru a răspândi vestea despre ofertele dumneavoastră. Pentru a urmări impactul fluturașilor dvs., luați în considerare includerea unei oferte unice, cum ar fi o gratuitate sau o reducere suplimentară, pentru cei care intră în magazinul dvs. cu fluturașul.

Decorează-ți magazinul cu un branding atrăgător

Chiar dacă acest eveniment are loc doar o dată pe an, poate avea un efect uriaș în perioada premergătoare Crăciunului. Faceți o campanie de branding în interiorul magazinului, folosind bannere, autocolante și afișe care să atragă atenția pentru a vă face publicitate la evenimentul de neratat Black Friday.

Loc personalizat bannere cu role, cu litere îndrăznețe și grafică izbitoare, în magazin. Pentru afișe, folosiți imagini vibrante alături de litere luminoase și distribuiți-le în întreaga zonă locală. Citiți blogul nostru pe idei de postere care atrag atenția pentru mai multe informații. În cele din urmă, folosiți mesaje personalizate autocolante pentru a ajuta la identificarea articolelor la preț redus și pentru a atrage clienții direct către produsele din cadrul vânzărilor de Black Friday.

Distribuiți ghiduri de cadouri

Conceperea unui ghid de cadouri tipărit, adaptat evenimentului dumneavoastră, poate fi un atu valoros de Black Friday. Includeți cele mai bine vândute produse, ofertele de top și chiar o hartă tipărită a magazinului, cu locația mărfii dvs. marcată în mod clar, pentru a vă sprijini și încuraja clienții să facă achiziții.

Oferiți cadouri în magazin

În Vinerea Neagră pot apărea mase de oameni în căutare frenetică a celor mai bune oferte. Prezentând o ofertă gratuită sau un cadou, vă puteți încuraja clienții să rămână alături de dvs. pe toată durata evenimentului.

Acest lucru ar putea fi la fel de simplu ca și oferirea unei băuturi calde sau a unei mâncăruri în timp ce clienții sunt la vânătoare de oferte. Sau, pentru ceva la o scară mai mare, organizați un concurs sau o tombolă pe parcursul zilei.

Găzduiți un eveniment caritabil

În timp ce Black Friday oferă oportunitatea de a promova produse și de a vă stimula afacerea, este, de asemenea, un moment excelent pentru a da înapoi comunității dumneavoastră. Instalați o cutie de donații în magazin sau oferiți o parte din câștigurile dvs. unei organizații caritabile alese.

Pieminister, o firmă de plăcinte din sud-vestul Angliei, a făcut exact acest lucru în ultimii ani, cu o campanie "Black Pie Day" pentru a sprijini Shelter, o organizație caritabilă pentru persoanele fără adăpost. Aceștia au evitat promoțiile obișnuite de Black Friday și, în schimb, au oferit produse în cadrul unor magazine pop-up în schimbul unor donații caritabile.

Cu ajutorul acestor idei utile de Black Friday, luați în considerare modalitățile prin care vă puteți promova afacerea, stimula vânzările și converti potențialii clienți în luna noiembrie.