Aantrekkelijke ontwerpideeën voor posters

Posterontwerp dat de aandacht trekt

Beheers de kunst van indrukwekkende posters en je zult tot de verbeelding spreken van voorbijgangers. De sleutel tot een geweldig ontwerp? Een combinatie van effectieve afbeeldingen, intrigerende kleuren en een pakkende tekst. Of het nu eenvoudig of complex, kleurrijk of ingetogen is, als je alle ontwerpvariabelen voor je evenement of product in orde hebt, kun je een poster ontwerpen die je publiek doet stoppen en opmerken.

Posters moeten je evenement of product nemen, focussen op de belangrijke aspecten ervan en er reclame voor maken op een manier die aantrekkelijk is voor het publiek. Om zo'n poster te maken, moet je zeven belangrijke punten aanpakken:

  • Kleur
  • Vorm
  • Papiersoort
  • Maat
  • Illustraties
  • Fotografie
  • Lettertypen

We leiden je door alle zeven en geven tips om je te helpen ideeën voor posterontwerp voor je volgende grote evenement of verkoop.

Aanpasbare posterideeën

Kleur

Verschillende kleuren roepen verschillende emoties op. Felle tinten zoals rood, oranje en geel staan voor opwinding en levendigheid, terwijl monochrome kleuren staan voor kalmte en eenvoud. Wat je ook adverteert, kies je kleuren op basis van wat je wilt dat je publiek voelt. Gebruik ze om de aandacht op je poster te vestigen en belangrijke informatie te benadrukken of als opvallende achtergrond.

 

Ontwerptip: Als je reclame maakt voor een nieuw product of aankomend evenement, gebruik dan felle kleuren om de aandacht te trekken en anticipatie op te bouwen.

Vorm

De vorm van je poster wordt meestal bepaald door wat je promoot. Als je reclame maakt voor een optreden of een eenmalig evenement, zijn staande posters ideaal omdat deze waarschijnlijk veel tekst bevatten. Liggende posters daarentegen zijn meestal geschikt voor ontwerpen die gebaseerd zijn op fotografie.

Houd bij het kiezen van een formaat rekening met waar je je poster wilt plaatsen. Als je in een etalage adverteert, is een kleinere, staande stijl beter geschikt.

 

Ontwerptip: Wil je iets unieks creëren? Onze sreisposters zijn staand, maar met extra ruimte om mee te werken. Ze zijn verkrijgbaar in A3-, A2- en A1-formaat.

Papiersoort

Je papierkeuze kan veel zeggen over wat je promoot. De sleutel is om je papiersoort niet alleen af te stemmen op je budget, maar ook op je onderwerp. Voor prestigieuze evenementen of producten kan een glanzende afwerking van je poster kwaliteit uitstralen. Als je reclame maakt voor een onafhankelijk, underground evenement, probeer dan een pulp papiersoort om je poster een rauw effect te geven.

 

Ontwerptip: Probeer Dag Glo posterpapier en voeg een fluorescerend effect toe aan je ontwerp. Het is perfect voor plaatsing op straat of in restaurants of bars.

Maat

Het bepalen van de grootte van je poster hangt af van waar hij komt te hangen. Als je van plan bent om je poster binnenshuis te plaatsen, kun je het beste een kleiner formaat kiezen om de ruimte die je ervoor hebt aan te kunnen. Grotere posters, zoals onze B-formaten, hebben meestal alleen al door hun formaat de meeste impact op het publiek. Bovendien heb je meer ruimte om mee te werken.

 

Ontwerptip: Als je niet goed weet welk posterformaat perfect is voor jouw promotie, dan hebben we verschillende sjablonen die je kunt downloaden. Op deze manier kun je controleren of je kunstwerk geschikt is voor een bepaalde ruimte.

Illustraties

Het gebruik van origineel artwork op een poster is een creatieve manier om reclame te maken voor een evenement of product. Je kunt illustraties mengen met levendige kleuren om tot de verbeelding van het publiek te spreken.

Wanneer je illustraties maakt, wees je dan bewust van de plaatsing en laat ruimte over voor tekst - het is de moeite waard om van tevoren het formaat van je poster te weten, zodat je weet hoeveel ruimte je hebt om mee te werken.

 

Ontwerptip: Een tentoonstelling promoten? Probeer de stijl van je evenement weer te geven met unieke illustraties die het thema volgen.

Fotografie

Fotografie, vaak te zien op film- en lifestyleposters, vertelt je alles wat je moet weten over een evenement. Het gebruik van de juiste camerafoto, met begeleidende tekst en afgedrukt op het juiste papier, kan de aandacht van voorbijgangers trekken.

 

Ontwerptip: Als je een foto gebruikt als achtergrond voor je poster, probeer dan een minimalistisch ontwerp met alleen de essentiële tekst, zodat de foto het middelpunt is.

Lettertypen

Wanneer je beslist welk lettertype het beste bij je poster past, moet je ervoor zorgen dat het van een afstand leesbaar is. Om iemands aandacht te trekken, kies je voor een vet lettertype in een groot formaat, met alle belangrijke details over je evenement en product. Op die manier eis je hun aandacht op met een kop.

 

Ontwerptip: Speel met verschillende lettertypes en kijk wat werkt. Een mix van stijlen, meestal uit dezelfde letterfamilie, maakt je poster interessanter en helpt om de ogen van de kijker langer op je poster te houden.

Geïnspireerd door onze ideeën voor posters? Bij Solopress kunnen we jouw droomontwerp werkelijkheid laten worden. We hebben een enorm assortiment poster afdrukken formaten, afwerkingen, papiersoorten en nog veel meer. Wat je ook adverteert, wij kunnen je helpen met het maken van opvallende ontwerpen.

Poster afdrukken