Ontwerpideeën voor huwelijksuitnodigingen

ideeën voor huwelijksuitnodigingen

Wanneer je gasten hun huwelijksuitnodigingen per post ontvangen, is dat de eerste blik die ze op jullie grote dag werpen. Het moet een perfecte weerspiegeling zijn van jullie gekozen kleurenpalet en thema, zodat mensen een idee krijgen van wat ze kunnen verwachten van jullie bruiloft.

Als je het ontwerp goed aanpast, kun je het aftellen naar je bruiloft in stijl beginnen. We hebben een lijst samengesteld met verschillende functies die je kunt aanpassen om het echt persoonlijk te maken, evenals een paar ideeën en thema's voor het ontwerpen van huwelijksuitnodigingen om je aan het denken te zetten.

Aanpasbare functies

Er is een overvloed aan opties beschikbaar om je huwelijksuitnodigingen aan te passen, dus er zijn zoveel manieren om creatief te zijn. Vooral vijf functies kunnen worden aangepast om het ontwerp te krijgen dat je wilt:

 • Kleur
 • Papiersoort
 • Vorm
 • Maat
 • Lettertypen

Concentreer je hierop en je kunt beginnen met het maken van je droomuitnodigingen waar je gasten alleen maar ja tegen kunnen zeggen.

Kleur

Stem het kleurenpalet van je uitnodigingen af op het thema van je grote dag. Een stoffige rozentint werkt prachtig met saliegroen, terwijl een donkerblauwe tint perfect samengaat met glinsterend goud. Neem de tijd om het perfecte kleurenschema te kiezen en laat het de rest van je trouwdag bepalen.

Papiersoort

Je uitnodigingen drukken op een andere papiersoort kan het algemene thema van je grote gelegenheid weerspiegelen. Bij Solopress drukken we huwelijksuitnodigingen op vijf verschillende papiersoorten:

 • Zijde
 • Glans
 • Pulp
 • Bruin kraftpapier
 • Drievoudige laag

Weet je niet zeker welke papiersoort geschikt is voor je uitnodigingen? Bestel een van onze gratis proefverpakkingen om een beter idee te krijgen.

Vorm

De laatste tijd zien we dat steeds meer bruidsparen buiten de gebaande paden treden als het gaat om de vorm van hun uitnodigingen. Variaties zoals vierkante uitnodigingen zijn populair geworden als alternatief voor de traditionele rechthoek. Als je je gasten wilt verrassen als ze hun uitnodiging per post ontvangen, overweeg dan om voor een eigenzinnige optie als deze te kiezen.

Maat

Waarom zou je naast verschillende vormen ook niet experimenteren met uitnodigingsformaten? We bieden een breed scala aan papierformaten voor onze huwelijksuitnodigingen, elk geschikt voor verschillende stijlen:

 • A7
 • A6
 • A5
 • A4
 • DL
 • Vierkant - 125 x 125 mm en 148 x 148 mm variëteiten

Lettertypen

Laat je fantasie de vrije loop en probeer verschillende lettertypes op je huwelijksuitnodiging - ze kunnen je helpen de toon te zetten voor de grote dag en meer karakter geven aan een uitnodiging. Traditionele bruiloften vragen om een formeel lettertype, terwijl een eigentijdse aangelegenheid een gedurfder, speelser lettertype kan gebruiken. Zorg ervoor dat je consistent bent met de letterfamilie die je gebruikt, zodat de toon overal hetzelfde blijft.

Ideeën voor huwelijksuitnodigingen

Iedereen is anders en heeft zijn eigen ideeën over hoe zijn of haar bruiloft eruit zal zien. Hetzelfde geldt voor hun uitnodigingen. Omdat ze het thema weerspiegelen, vallen uitnodigingen natuurlijk in een stijlcategorie, waarvan we er een selectie van zes gaan bespreken.

Traditioneel

 

Gewoon en eenvoudig, een klassiek uitnodigingsontwerp creëert een sfeer van verfijning rond je trouwdag. Qua kleuren en lettertypes houden ze zich aan de formule van kalligrafische lettertypes op een effen achtergrond die niet te veel afwijkt van eierschaalwit en crèmekleurig.

Trendy

 

Trendy uitnodigingen gaan hand in hand met bruiloften met een modern thema. Meestal vind je informele lettertypes met een combinatie van hoofdletters en kleine letters. Als het om de afbeeldingen gaat, speel dan in op de laatste trends, zoals een marmeren of aquarel effect of geometrische vormen. Probeer qua kleur middernachtblauw te combineren met blush, ga voor monochroom met een vleugje goud of combineer natuurlijke groene tinten met zacht grijs.

Modern

 

Moderne uitnodigingen zitten vol onconventionele ontwerpen en passen bij eigentijdse gelegenheden. Als je gaat voor een ontspannen benadering van je bruiloft, weerspiegel dat dan met een leuke uitnodiging vol karakter. Kies voor minder formele, bijna cartooneske afbeeldingen die bij je thema passen en gebruik een mix van lettertypen en felle kleuren.

Thema

 

Als je een beetje plezier hebt met een themahuwelijk, dan zijn je uitnodigingen een goede gelegenheid om je gasten dat te laten weten. Volg gewoon het thema met je ontwerpen en pas het kleurenschema en de lettertypen hierop aan. Het allerbelangrijkste is dat je geschikte afbeeldingen of illustraties gebruikt om het thema aan je genodigden over te brengen.

Rustiek

 

Deze stijl is perfect voor landelijke bruiloften en brengt het buitengevoel tot leven op papier. Kleurenpaletten voor dit type huwelijksuitnodiging zijn gericht op lichtbruin en suikerzoete tinten die perfect passen bij illustraties met bloemen. Combineer dit met het drukken op rustiek pulp papier en je creëert uitnodigingen die één zijn met de natuur.

Vintage

 

Gelegenheden die doen denken aan vervlogen jaren kunnen worden gecombineerd met uitnodigingen met een vintage ontwerp. Vetgedrukte of kalligrafiestijl lettertypes staan centraal en worden vaak gecombineerd met kleuren als zwart, goud en crème. Vintage uitnodigingen kunnen ook vergezeld gaan van extravagante randen om een elegant ontwerp af te maken.

Wat je stijl ook is, we kunnen je ontwerp uitnodiging droombruiloft werkelijkheid worden bij Solopress. Kies uit onze bestaande sjablonen of stuur ons je eigen ontwerp en we garanderen dat het binnen 24 uur na ontvangst gedrukt wordt. Niet alleen dat, maar met gratis bezorging in het Verenigd Koninkrijk hoef je je minder zorgen te maken over je budget en kun je je concentreren op het plannen van de rest van je grote dag.

1 REACTIE

 1. Ik ben altijd al een fan geweest van aanpasbare huwelijksuitnodigingen en ik vond het eerste ontwerp in de lijst die je hier hebt gedeeld erg mooi. De meeste mensen houden vast aan de traditionele ontwerpen voor trouwkaarten, maar de trendy ontwerpen zijn innovatief en opvallend. Het wordt tijd dat mensen zich realiseren dat toeval goed is. Blijf meer posts delen met ideeën voor trouwkaarten.

Reacties zijn gesloten.