Solopress sponsort jonge ster Engeland

Harry Seaden

Harry Seaden

Als kind waren er vast veel van ons die ooit profvoetballer wilden worden. Maar naarmate de tijd verstrijkt, veranderen onze drive en ambities. Voor HarryDie droom is nog net zo echt als al die jaren geleden. Hij begon oorspronkelijk niet in het doel, maar zijn eerste poging als keeper kwam toen hij in het zesde jaar naar school ging. Door de jaren heen speelde hij vaak in en uit het doel en kreeg hij een voorproefje van hoe zijn toekomst eruit zou zien. Uiteindelijk realiseerde hij zich dat het zijn passie was om voor het net te blijven staan en een professionele keeper te worden.

We spoelen door naar vandaag en Harry heeft al bereikt wat de meesten met moeite voor elkaar krijgen. Hij werd uitgeroepen tot keeper van het toernooi voor Engeland's onder 16 jaar, speelde voor Southend United en maakte negen optredens voor Engeland in U17 en U16. Hij heeft al grote stappen gezet om de weg vrij te maken voor zijn toekomst. Hij is al sinds zijn jeugd een fervent Southend United supporter en zou graag professioneel voor Southend United spelen.

Southend United Doelman

Helpen op zijn reis

Na een ontmoeting met Harry waren we onder de indruk van zijn passie en toewijding voor het mooie spel. Door zijn strikte dieet, beperkingen en trainingsroutine met ons door te nemen, kunnen we zien waarom hij al zo ver is gekomen. Dit zijn slechts een paar van de vele redenen waarom we besloten hebben Harry de komende 10-12 maanden te sponsoren om hem te helpen daar te komen waar hij moet zijn.

Met naar schatting 180 mensen op 1,5 miljoen (1) die jeugdvoetbal spelen en ervan dromen om het te maken als prof in de Premier League, hebben de cijfers Harry geen moment afgeschrikt. Bovenop het feit dat hij ongelooflijk hard moet werken om te komen waar hij moet zijn, is een van de grootste obstakels waar hij op dit moment mee te maken heeft zijn dieet en de uitgaven voor zijn uitrusting. Dit is waar Solopress Harry mee wil helpen. Door hem te sponsoren kan hij zich zijn maaltijden en uitrusting voor het komende seizoen veroorloven. Met een donatie van £5,000 gespreid over 10 maanden is hij dolblij met onze samenwerking: "Het geld van de sponsoring is een grote hulp. De kosten van mijn uitrusting en dieet drukken zwaar op mijn middelen, dus ik ben blij met de hulp van Solopress".

Onder 17 Engeland Selectie

De Wereldbeker

Net als velen van ons keek Harry aandachtig naar de wedstrijd van Engeland op de Wereldbeker. Helaas was het resultaat niet zoals we verwacht hadden, maar Harry was erg tevreden over hun prestaties. Hij heeft onlangs voor de negende keer het Engelse shirt gedragen en weet dus hoeveel werk er in elke wedstrijd gaat zitten. Met Jordan Pickford die het hele toernooi ongelooflijk presteerde, was het nog beter voor Harry om zijn rolmodel zijn keepersvaardigheden te zien demonstreren. Voor ons was het een kans om Engeland de natie te zien vertegenwoordigen, voor Harry is het een korte glimp van hoe de toekomst eruit zou kunnen zien.

Wat is de volgende stap?

Met veel steun achter zich heeft Harry grootse plannen voor wat hij wil bereiken. Zijn volgende stap in zijn reis is om zich te concentreren op het komende seizoen en te streven naar een goed seizoen. Hij voegde er ook aan toe: "Voetbal kan een grappig spel zijn en je weet nooit wat er kan gebeuren. Ik kijk uit naar wat het seizoen zal brengen".

Het was verfrissend om naar Harry te luisteren terwijl hij uitlegde hoe hard hij moest werken en hoe we hem konden helpen. We kijken ernaar uit om de komende maanden nauw met hem samen te werken en hem te zien groeien en ontwikkelen. Onze medeoprichter Aron Priest had ook mooie woorden over hun ontmoeting. "Harry's toewijding en gedrevenheid schijnen echt door. Het was een genoegen om zijn prestaties te bespreken, waar hij naartoe gaat en hoe we kunnen helpen. Als je dat niveau van passie ziet, kan dat je alleen maar inspireren. Ik weet zeker dat het niet lang zal duren voordat we hem professioneel zullen zien spelen".

Engeland U17 Harry Seaden