Imprimarea B1: ce înseamnă pentru dumneavoastră

Ce înseamnă B1 Printing pentru dumneavoastră

Solopress a dat buzna în lumea tiparului B1! Recenta noastră investiție de 5 milioane de lire sterline și extinderea de 10.000 de metri pătrați înseamnă că acum putem imprima pe foi B1 masive, de 1 metru lungime. Care este rezultatul? O viteză mai mare, mai puține deșeuri, o calitate impecabilă a imprimării și o capacitate de producție generală crescută.

Dar ce înseamnă toate acestea pentru dumneavoastră, clientul? Suntem aici pentru a vă informa despre modul în care foile mai mari care ies de pe noua noastră presă vor aduce beneficii tuturor clienților noștri, indiferent de dimensiunea imprimatului.

Ce este imprimarea B1?

La fel ca A4, B1 este o dimensiune standard a hârtiei, cu excepția faptului că este mult mai mare! Foile B1 sosesc de la furnizorul nostru măsurând 1020x720 mm, deci fiecare foaie are o lungime de peste un metru. Puteți afla mai multe despre standardele internaționale pentru dimensiunile hârtiei în pagina noastră de Ghid de asistență privind dimensiunile documentelor.

Solopress a fost cunoscută anterior pentru tipărirea de tip B2. La 520x720 mm, foile B2 au o lungime de aproximativ jumătate din cea a foilor B1. Realizăm imprimarea B2 pe trei dintre cele trei prese digitale cu jet de cerneală HP Indigo de ultimă generație, precum și cu ajutorul celor trei mașini litografice Heidelberg.

Cu toate acestea, odată cu achiziționarea unui Presa Heidelberg Speedmaster XL106 10P în luna octombrie a anului trecut, am făcut acum un salt uriaș în domeniul imprimării B1.Presa Heidelberg Speedmaster B1

Mulțimea de capacitate

Motivația principală din spatele acestei mutări a fost necesitatea de a crește capacitatea de producție pentru a satisface cererea în creștere. 

Pe lângă oferta noastră tradițională, am lansat Solopro în 2019, pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților comerciali și ale distribuitorilor de produse tipografice. Succesul acestui proiect a dus la o creștere a comenzilor mai mari și a tirajelor mai mari. Prin urmare, în lunile care au precedat pandemia am constatat că ne apropiam de limitele capacității noastre de producție.

Pregătirea

Pauza în cerere impusă de pandemie ne-a oferit șansa de a ne revizui lista de plante. Am făcut o serie de achiziții care au mărit dimensiunea și domeniul de aplicare a capacităților noastre de producție în ceea ce privește imprimarea și finisarea digitală, inclusiv a Presă HP PageWide T250 și a noastră Sistemul Motioncutter 23.

Un domeniu în care am simțit că încă mai există un mare potențial este cel al litografiei. Nu ne-am abținut și am trecut la B1 cu o nouă fabrică de 10.000 de metri pătrați și cu o presă Heidelberg de 23 de metri lungime, în zece culori.

Mai mare în așternuturi, mai ieftin pe străzi

Într-o perioadă în care prețurile energiei și costul hârtiei sunt la un nivel record, suntem supuși unei presiuni fără precedent pentru a absorbi aceste costuri, astfel încât să putem continua să oferim prețuri atât de competitive. 

În timp ce exploram opțiunile noastre de îmbunătățire a eficienței operaționale și materiale, a devenit clar că B1 print oferă o soluție atractivă și fezabilă.

În timpul tipăririi litografice, mai multe pagini sunt grupate pe fiecare foaie și tipărite împreună. Dimensiunea mai mare a hârtiei B1 permite o mai mare flexibilitate în ceea ce privește aranjarea paginilor. Acest lucru reduce risipa, iar eficiența materială rezultată ne ajută să menținem prețuri scăzute pe o piață dificilă.

Cu toată viteza înainte

Noua noastră presă B1 este foarte rapidă din trei puncte de vedere esențiale:

  • Producție mai rapidă: până la 18.000 de coli imprimate pe oră.. 
  • Dimensiunea crescută a foii înseamnă că se produce dublu material pe foaie. 
  • timpi de execuție mai rapizi între lucrări.

Acest al treilea element este unul important. În mod tradițional, acesta este un domeniu în care litografia ar pierde în fața imprimării digitale. La urma urmei, o imprimantă digitală cu jet de cerneală are nevoie doar de un nou set de date pentru a trece de la lucrarea A la lucrarea B. Pe de altă parte, o mașină litografică are nevoie de noi plăci de imprimare pentru fiecare unitate de culoare, precum și de alte sarcini de curățare și resetare care trebuie efectuate între două lucrări.

Gata de plecare

Cu toate acestea, timpii de pregătire pentru noul nostru set B1 sunt impresionant de rapizi, datorită unei serii de caracteristici și echipamente care accelerează procesul. Dispunem de trei noi aparate de tratare a plăcilor Magnus 800 de la Kodak, care pot crea până la 62 de plăci pe oră. Mai mult, presa însăși este dotată cu Autoplate XL 3 care poate schimba setul complet de plăci în mai puțin de un minut!

Avem, de asemenea, capacitatea de a acoperi lucrările care ies din noua presă, ceea ce ne permite să le procesăm rapid fără să murdărim cerneala proaspăt aplicată. Acest lucru este esențial atunci când doriți să livrați lucrări în termen de o zi.

Traversarea liniei de sosire

De când a intrat în funcțiune, în noiembrie, noua presă a crescut capacitatea noastră de imprimare cu 44 de paleți în plus pe zi.

Toate aceste materiale trebuie să fie tăiate, împăturite, cusute și împachetate în conformitate cu specificațiile de lucru. Din acest motiv, am investit în echipamente care să satisfacă aceste cerințe și să prevină blocajele în etapa de finisare.

Noile mașini pe care le-am adăugat la lista de plante includ un StitchLiner MkIII, un trimmer cu trei cuțite HT300, două ghilotine Polar 137, două pliante Horizon iCE și două creastere de mare viteză Pitstop.

Beneficiile B1

Deci, de ce contează tipărirea B1 pentru clienții noștri?

  • Imprimarea de mare viteză ne permite să oferim timpi de execuție rapizi.
  • O capacitate de producție mai mare ne permite să rămânem receptivi la cerere. 
  • Eficiența crescută ne permite să continuăm să oferim în continuare prețuri scăzute uimitoare.

În total, credem că sunt 5 milioane de lire sterline bine cheltuite!