Povești ale clienților: Plum & Belle

Începerea unei afaceri în timpul închiderii ar fi fost considerată de mulți un risc.

În timp ce mulți și-au văzut rutinele zilnice suspendate, pentru unii au apărut noi oportunități.

În contextul unui climat de incertitudine, unii au folosit acest timp liber pentru a visa, a planifica și a organiza viața lor după închidere.

A fost în această perioadă că semințele de Plum & Belle au fost plantate, în timp ce magazinul online de lifestyle elegant, dar sustenabil, a înflorit și a prins viață.

Plum & Belle

Plum & Belle este un butic online cu misiunea de a face mai ușor să trăiești mai durabil, dar nu mai puțin elegant.

Creat în mai 2020 de două prietene, uimitorul lor magazin online vinde o varietate de articole de modă, bijuterii, produse de îngrijire a pielii și articole pentru casă.

În prezent, Lucy Williams, singurul director, nu renunță la ideea de a face cunoscut proiectul ei de pasiune cât mai multor oameni.

Cu o experiență de 25 de ani în domeniul modei și un entuziasm pentru sustenabilitate, Lucy a devenit descurajată de o mulțime de branduri care-și proclamau acreditările ecologice cu vorbe goale, producând mai mult un exercițiu de bifare a unei căsuțe decât ceva de substanță.

Deși este dornică să nu adopte o poziție de judecată în ceea ce privește problemele ecologice, Lucy a fost hotărâtă să facă din sustenabilitatea autentică principalul obiectiv al mărcii sale.

Ea a văzut o oportunitate de a aduce o notă mai ușoară în conversație și de a se îndepărta de unele dintre mesajele severe pe care multe mărci le folosesc atunci când flutură steagul sustenabilității.

Lucy a spus: "A fi durabil este adesea etichetat ca fiind un lucru negativ. Se sugerează adesea că oamenii "renunță la asta" sau "nu mai folosesc asta", dar mi s-a părut că acesta este unghiul psihologic greșit pentru a-i încuraja pe oameni să își schimbe comportamentul.

"Fiind mai grijuliu, poți fi în continuare ecologic, dar te poți înconjura de lucruri frumoase și în același timp durabil, fără a face sacrificii."

Înflorirea prin adversitate

Crearea unui start-up în timpul închiderii a prezentat provocări unice și fără precedent.

O voință de fier, împreună cu agilitatea de a reacționa la obstacole neprevăzute sunt trăsături vitale atunci când se lansează orice afacere, dar mai ales în timpul pandemiei.

Cu toate acestea, aceste trăsături au ajutat-o pe Lucy și a constatat că aceste tensiuni suplimentare au ajutat-o să se dezvolte.

Ea a spus: "Personal, am constatat că începerea în timpul închiderii a eliminat o parte din presiune.

"Nu numai că a redus așteptările, dar mi-a dat și mai mult timp să mă gândesc, să respir, să contemplu, să planific și să organizez Plum & Belle."

Mai puțină presiune i-a permis lui Lucy să își construiască un brand ca o persoană cu un ritm lent.

În timpul pandemiei au existat unele avantaje pentru a începe o afacere.

Lucy a adăugat: "Blocajul a avut unele beneficii secundare. Personal, am constatat că mi-a oferit mai mult spațiu, pace și timp pentru a mă gândi."

Depășirea provocărilor

În calitate de fost blogger cu experiență în domeniul modei și al sustenabilității, Lucy avea, de asemenea, experiență în ceea ce privește aspectul social media al unei afaceri emergente.

Cu toate acestea, existau multe aspecte în care trebuia să se cufunde pentru prima dată.

În calitate de comerciant cu amănuntul de tip boutique, Lucy vinde, de asemenea, produsele altora. Acest lucru i-a adus o nouă presiune, deoarece simte o anumită responsabilitate pentru succesul furnizorilor săi.

De asemenea, s-a dovedit a fi o provocare să se potrivească și alte mărci cu ethosul ei. După ce a stabilit reguli rigide privind durabilitatea Plum & Belle, Lucy a trebuit să fie foarte hotărâtă atunci când a încheiat parteneriate cu alte companii:

"Am găsit o mulțime de branduri frumoase cu care am vrut să mă asociez, dar multe dintre ele nu se potriveau cu regulile de sustenabilitate pe care am promis că le voi respecta.

"Ar fi fost ușor să lucrez cu ei, dar asta e o pantă alunecoasă pe care nu am vrut să o urmez! Sunt atât de pasionată de misiunea mea, așa că nu mă las păcălită."

Faptul de a fi un brand cu valori ecologice puternice aduce cu sine și provocări unice.

Lucy a adăugat: "Faptul de a fi un brand de sustenabilitate aduce propria presiune, adică "Spui ceea ce trebuie în legătură cu sustenabilitatea?"."

Coarde noi la arc

În calitate de nou proprietar de afacere, Lucy a adus experiența anterioară în unele domenii, dar în altele a trebuit să deschidă un manual și să învețe de la zero.

Ca și cum conducerea unei noi afaceri nu era o provocare suficientă, Lucy și-a propus să dobândească noi competențe care să-i permită să controleze toate aspectele activității sale. Printre aceste abilități se numără învățarea utilizării sistemelor de comerț electronic pe mai multe platforme și chiar și o mică introducere în codare!

Shopify a fost un punct important pe lista de lucruri pe care trebuia să le înțeleagă. Aceasta este o platformă care permite proprietarilor de afaceri, precum Lucy, să își construiască și să își personalizeze magazinul online, unde își pot începe, dezvolta și gestiona afacerea.

Această soluție complet bazată pe cloud le permite clienților să își vândă produsele într-o varietate de locuri, de la web la mobil, de la magazinele personale la cele de tip pop-up și, bineînțeles, la rețelele sociale.

Uneori este important să înțelegeți când trebuie să cereți ajutor. Învățarea de noi trucuri este importantă, dar atunci când începeți o afacere, a face prea multe poate deveni copleșitor. Ca urmare, Lucy are acum o agenție de PR care lucrează pentru ea pentru a o ajuta să își extindă brandul.

Imprimare durabilă

Cu o poziție atât de puternică în ceea ce privește sustenabilitatea, Lucy avea nevoie de un partener de imprimare care să fie pe aceeași lungime de undă. Din fericire, a găsit compania Gama Solopress Green care se aliniază perfect cu misiunea Plum & Belle.

Lucy a spus: "Îmi place foarte mult gama ecologică, mai ales datorită faptului că toate produsele sunt compensate de emisiile de carbon. Aceste produse se aliniază cu adevărat cu brandul meu."

Cărți poștale de marcă Plum & Belle au mers ca un tratament cu clienții ei.

Ea a adăugat: "Cărțile poștale verzi sunt minunate, le împart cu frenezie!

"Întotdeauna aduc un zâmbet pe față! Sunt un instrument de marketing foarte util și delicat. Le împart oamenilor la târguri și evenimente și adaug câte una la fiecare comandă pe care o trimit."

Lucy a spicuit despre experiența ei cu Solopress. Ea a spus: "OMG sprijinul a fost uimitor!

"A fost minunat să vorbesc cu un om atunci când am avut nevoie de sprijin. Îndrumarea din partea serviciului pentru clienți a fost rapidă și utilă, mai ales atunci când m-am chinuit să îmi încarc lucrarea."

Privind în viitor

Lucy a fost sinceră atunci când a discutat despre modul în care climatul actual îi afectează afacerea:

"Având în vedere că ne aflăm într-o criză a costului vieții, oamenii fac cumpărături mai selective. Cum nimic din ceea ce vând nu este clasificat ca fiind esențial, traficul online a scăzut.

"Din fericire, mă întâlnesc cu mai mulți oameni față în față, ceea ce îmi oferă o mare oportunitate de a explica povestea din spatele fiecărui articol pe care îl vindem, astfel încât aceștia să poată experimenta frumusețea produselor noastre în fața propriilor ochi.

"Simt economia în general, așa că imaginea de ansamblu este dificilă și mai complicată pentru un Joe Bloggs ca mine."

Lucy a declarat cu mândrie cât de mult își iubește brandul și produsele pe care le vinde. Credința ei în misiunea Plum & Belle este de neclintit și admirabilă.

Plum & Belle este deja o companie cu un nivel scăzut de deșeuri, însă lucrează pentru a deveni o companie cu zero deșeuri.

Anul 2023 a fost marcat de o schimbare uriașă pentru această afacere și de o altă evoluție în ceea ce privește poziția lor de sustenabilitate; acum folosesc zero materiale plastice virgine.

Având în vedere actualele obiective guvernamentale privind schimbările climatice, Lucy simte presiunea de a face schimbări mai rapide.

Mesajul lui Lucy este puternic. Ea arată tuturor că o viață elegantă și în același timp durabilă este ușor de realizat.