Verhalen van klanten: Plum & Belle

Een bedrijf starten tijdens een lockdown zou door velen als een gok worden beschouwd.

Terwijl velen hun dagelijkse routines opgeschort zagen, ontstonden er voor sommigen nieuwe kansen.

In een klimaat vol onzekerheid gebruikten sommigen deze vrije tijd om te dromen, te plannen en hun leven na de lockdown te organiseren.

Het was in deze periode dat de zaden van Pruim & Belle werden geplant, toen de stijlvolle maar duurzame online lifestyleboetiek tot leven kwam.

Pruim & Belle

Plum & Belle is een online boetiek met een missie om het makkelijker te maken om duurzamer te leven, maar niet minder stijlvol.

Hun prachtige online winkel werd in mei 2020 opgericht door twee vrienden en verkoopt een verscheidenheid aan mode, sieraden, huidverzorging en huishoudelijke artikelen.

Lucy Williams, nu de enige regisseur, houdt voet bij stuk om haar passieproject onder zoveel mogelijk mensen bekend te maken.

Met 25 jaar ervaring in de modewereld en een enthousiasme voor duurzaamheid, werd Lucy ontmoedigd door veel merken die met loze woorden over hun groene geloofwaardigheid schreeuwden.

Hoewel ze geen veroordelend standpunt wil innemen over milieukwesties, was Lucy vastbesloten om echte duurzaamheid de belangrijkste focus van haar merk te maken.

Ze zag een kans om het gesprek een luchtiger tintje te geven en weg te navigeren van de strenge berichtgeving die veel merken gebruiken als ze met de duurzaamheidsvlag zwaaien.

Lucy zei: "Duurzaam zijn wordt vaak bestempeld als iets negatiefs. Er wordt vaak gesuggereerd dat mensen 'dit moeten opgeven' of 'dit niet meer moeten gebruiken', maar dit voelde als de verkeerde psychologische invalshoek om mensen aan te moedigen hun gedrag te veranderen.

"Door zorgzamer te zijn, kun je nog steeds milieuvriendelijk zijn en jezelf omringen met mooie dingen terwijl je duurzaam bent, zonder dat je iets hoeft op te offeren."

Bloeiend door tegenspoed

Het creëren van een start-up tijdens een lockdown bracht unieke en ongekende uitdagingen met zich mee.

Een ijzeren wil en de behendigheid om te reageren op onvoorziene obstakels zijn vitale eigenschappen bij het opstarten van elk bedrijf, maar vooral tijdens de pandemie.

Deze eigenschappen hielpen Lucy echter wel en ze merkte dat deze extra spanningen haar hielpen op te bloeien.

Ze zei: "Persoonlijk vond ik dat het starten tijdens de lockdown wat druk wegnam.

"Het verminderde niet alleen de verwachtingen, maar het gaf me ook meer tijd om na te denken, te ademen, te overwegen, te plannen en Plum & Belle te organiseren."

Minder druk zorgde ervoor dat Lucy haar merk langzaam kon opbouwen.

Er waren enkele voordelen aan het opstarten van een bedrijf tijdens de pandemie.

Lucy voegde eraan toe: "Lockdown had ook een aantal voordelen. Persoonlijk vond ik dat het me meer ruimte, rust en tijd gaf om na te denken."

Uitdagingen overwinnen

Als voormalig blogger met een achtergrond in mode en duurzaamheid had Lucy ook ervaring met het social media-aspect van een opkomend bedrijf.

Er waren echter veel aspecten waar ze zich voor het eerst in moest verdiepen.

Als boetiekverkoper verkoopt Lucy ook producten van anderen. Dit bracht een nieuwe druk met zich mee, omdat ze zich ook verantwoordelijk voelde voor het succes van haar leveranciers.

Het bleek ook een uitdaging om andere merken te laten aansluiten bij haar ethos. Omdat ze strikte regels had opgesteld over de duurzaamheid van Plum & Belle, moest Lucy een sterke wil tonen bij het aangaan van samenwerkingsverbanden met andere bedrijven:

"Ik vond veel mooie merken waarmee ik wilde samenwerken, maar velen voldeden niet helemaal aan de duurzaamheidsregels waaraan ik me beloofd had te houden.

"Het zou makkelijk zijn geweest om met hen samen te werken, maar dat is een glibberig pad dat ik niet wilde betreden! Ik ben zo gepassioneerd over mijn missie dat ik voet bij stuk houd."

Een merk zijn met sterke milieuwaarden brengt ook zijn eigen unieke uitdagingen met zich mee.

Lucy voegde eraan toe: "Een duurzaam merk zijn brengt zijn eigen druk met zich mee, namelijk 'Zeg je de juiste dingen over duurzaamheid?

Nieuwe snaren aan de strijkstok

Als nieuwe bedrijfseigenaar bracht Lucy op sommige gebieden ervaring mee, maar op andere gebieden moest ze een leerboek openslaan en vanaf nul leren.

Alsof het runnen van een nieuw bedrijf nog niet genoeg uitdaging was, zette Lucy haar zinnen op het aanleren van nieuwe vaardigheden die haar in staat zouden stellen alle aspecten van haar bedrijf te beheersen. Een van deze vaardigheden was het leren gebruiken van e-commercesystemen voor meerdere platforms en zelfs een beetje coderen!

Shopify stond hoog op de lijst van dingen waar ze haar hoofd over moest breken. Dit is een platform waarmee ondernemers zoals Lucy hun online winkel kunnen bouwen en aanpassen om hun bedrijf te starten, te laten groeien en te beheren.

Met deze volledig cloudgebaseerde oplossing kunnen klanten hun producten op verschillende plaatsen verkopen, van het web tot mobiel, van persoonlijk tot pop-up winkels en natuurlijk sociale media.

Soms is het belangrijk om te begrijpen wanneer je om hulp moet vragen. Nieuwe trucjes leren is belangrijk, maar als je een bedrijf begint kan te veel doen overweldigend worden. Daarom heeft Lucy nu een PR-bureau dat voor haar werkt om te helpen haar merk te promoten.

Duurzame print

Met zo'n sterk duurzaamheidsstandpunt had Lucy een drukwerkpartner nodig die op dezelfde golflengte zat. Gelukkig vond ze de Solopress Groene serie wat goed aansluit bij de missie van Plum & Belle.

Lucy zei: "Ik hou echt van het groene assortiment, vooral omdat alle producten CO2-gecompenseerd zijn. Die producten passen echt bij mijn merk."

Plum & Belle ansichtkaarten zijn in de smaak gevallen bij haar klanten.

Ze voegde eraan toe: "De groene ansichtkaarten zijn prachtig, ik deel ze als een bezetene uit!

"Ze brengen altijd een glimlach op hun gezicht! Ze zijn echt een handige, zachte marketingtool. Ik geef ze aan mensen op beurzen en evenementen en voeg er een toe aan elke bestelling die ik verstuur."

Lucy vertelde over haar ervaring met Solopress. Ze zei: "OMG de ondersteuning was geweldig!

"Het was fijn om een mens te spreken als ik ondersteuning nodig had. De begeleiding van de klantenservice was snel en behulpzaam, vooral toen ik moeite had met het uploaden van mijn kunstwerk."

Blik in de toekomst

Lucy was openhartig toen ze besprak hoe het huidige klimaat haar bedrijf beïnvloedt:

"Omdat we in een crisis zitten wat betreft de kosten van levensonderhoud, winkelen mensen selectiever. Omdat niets wat ik verkoop essentieel is, is het online verkeer gedaald.

"Gelukkig ontmoet ik meer mensen persoonlijk en dat geeft me een geweldige kans om het verhaal achter elk artikel dat we verkopen uit te leggen, zodat ze de schoonheid van onze producten met eigen ogen kunnen zien.

"Ik voel de economie in het algemeen, dus het grotere plaatje is moeilijk en ingewikkelder voor een Joe Bloggs zoals ik."

Lucy vertelde trots hoeveel ze van haar merk en de producten die ze verkoopt houdt. Haar geloof in de missie van Plum & Belle is onwrikbaar en bewonderenswaardig.

Plum & Belle is al een bedrijf dat weinig afval produceert, maar ze werken eraan om zero waste te worden.

2023 zag een enorme verandering voor het bedrijf en nog een evolutie in hun duurzaamheidspolitiek; ze gebruiken nu nul nieuw plastic.

Met de huidige overheidsdoelen voor klimaatverandering voelt Lucy de druk om sneller veranderingen door te voeren.

Lucy's boodschap is krachtig. Ze laat iedereen zien dat een stijlvol en toch duurzaam leven gemakkelijk haalbaar is.