Designuri și sfaturi pentru ghidul de cadouri de Crăciun

Ghid de cadouri de Crăciun

Crăciun 2019 este în direct în toate marile magazine. Pentru multe mărci, acest lucru înseamnă publicarea unui ghid de cadouri de Crăciun. Un număr uimitor de 67% de persoane intervievate de Solopress* au declarat că un ghid de cadouri de Crăciun i-a ajutat să descopere idei de cadouri. Având în vedere că două treimi dintre cumpărători fac achiziții pe baza acestora, nu este de mirare că ghidurile de cadouri de Crăciun sunt o afacere mare.

Am profitat de această ocazie pentru a trece în revistă câteva dintre ghidurile de cadouri de Crăciun pe care le-am văzut până acum în 2019. Examinăm cu lupa alegerile de design făcute de mai multe branduri mari de retail, precum și oferim cele mai bune sfaturi pentru afacerea dvs., inspirate de tendințele din acest an.

 

John Lewis & PartnersGhidul de cadouri de Crăciun John Lewis

Tip de broșură: Perfect legat
Pagini: 128
Dimensiune: 210 x 260mm

Cu cât marca este mai cunoscută, cu atât își poate permite să fie mai discretă în ceea ce privește designul. În consecință, această copertă de la John Lewis are un număr minim de cuvinte și exact zero imagini de produs.

Un motiv care se regăsește în întreaga broșură este confetti aurii, care apare într-o măsură mai mare sau mai mică în aproape toate fotografiile de produs și de modă, precum și ca element grafic pe copertă. Având în vedere tema sclipiciului auriu, ar fi fost grozav să vedem unele finisaje aventuroase pe copertă, cum ar fi UV spot sau foliaj.

John Lewis se află într-o poziție unică. S-au impus ca brandul de Crăciun de referință, în timp ce se apropie de statutul de ultim om în sectorul marilor magazine. Este extraordinar să vedem că marca continuă să avanseze cu o campanie originală și rafinată ca aceasta.

Sfat de top: Chiar dacă concurenții direcți se luptă, este important să vă străduiți în continuare. În ceea ce privește vânzările și marketingul, concurați cu orice altă cerere de atenție și de venit disponibil al clientului dumneavoastră. În ceea ce privește creativitatea, concurați împotriva propriilor eforturi anterioare.

 

Următoarea casăUrmătorul Acasă Ghid de cadouri de Crăciun

Tip de broșură: Perfect legat
Pagini: 81
Dimensiune: 196 x 278mm

Aceasta este o piesă colaterală de primă clasă care reflectă foarte bine Următoarea casă marcă. S-au angajat din toată inima pe calea "revistei cu stil de viață" - și de ce nu? Coperta este simplă și elegantă, iar dimensiunile și legătura înseamnă că ai putea răsfoi cu ușurință un exemplar din Ideal Home sau Décor.

În interior, layout-urile facilitează compararea produselor și a mostrelor. Fotografiile in-situ abundă în idei de design interior care arată foarte bine și, în același timp, se presupune că realizează vânzări încrucișate.

În afară de o mențiune a Crăciunului și de câteva referințe vizuale subtile pe copertă, există foarte puține elemente festive în design sau în conținut. Dar atunci când vinzi articole de mare preț pe care oamenii le vor aprecia pe tot parcursul anului și în anii următori, probabil că este mai bine să nu exagerezi cu ornamentele.

Sfat de top: Conținutul cu adevărat interesant, informativ și distractiv va câștiga întotdeauna. Iar acest conținut nu trebuie să fie neapărat o copie. Fotografiile care nu ar fi de nelipsit dintr-o revistă de lifestyle sunt ceea ce face ca acest ghid de cadouri de Crăciun să fie atât de plăcut de parcurs și atât de tentant de cumpărat.

 

ArgosGhidul de cadouri de Crăciun Argos Book Of Dreams

Tip de broșură: Perfect legat
Pagini: 228
Dimensiune: 182 x 222mm

Această broșură este piesa colaterală centrală a unei campanii de Crăciun mult mai ample. Argos au făcut o treabă foarte bună în a crea un buzz în jurul lansării ghidului lor de cadouri, prezentându-l ca pe o piatră de hotar importantă în perioada premergătoare Crăciunului. Prin denumirea "Cartea viselor", aceștia își recunosc locul în amintirile din copilărie ale unei mari părți a publicului lor.

În spatele ghidului din acest an se află o campanie de marketing considerabilă, care a inclus publicitate în presă, la televizor și în aer liber. Dar adevărata lovitură de geniu a fost aceea de a face ca fiecare catalog din 1974 până în prezent să fie disponibil pentru a fi răsfoit pe site-ul lor. Site-ul web al Cărții de vise.

Nu numai că este foarte distractiv să navighezi pe jucării și tehnologia de odinioară - este o reamintire eficientă a moștenirii colosale pe care acest brand o poate aduce.

Sfat de sus: Nu avem cu toții istoria pe care o are Argos, dar găsirea unor modalități imaginative de a lega ghidul de cadouri cu alte activități online și offline poate contribui la crearea unei experiențe holistice pentru clientul dumneavoastră.

 

CizmeGhidul de cadouri de Crăciun Boots

Tip de broșură: Perfect legat
Pagini: 144
Dimensiune: 200 x 239mm

Cizme este o prezență de durată pe strada mare, iar moștenirea mărcii pare să fie o parte importantă a acestei rezistențe. Acest ghid de cadouri se încadrează perfect în acest aspect.

Ne place încrederea cu care pot prezenta pe prima copertă aproximativ un sfert din cuvântul-marcă și niciun fel de produs - și totuși știm exact despre ce este vorba. Renunțarea la "Boots" în alb la subsolul paginii ar fi fost și mai îndrăzneață.

Finisajul mat și hârtia de calitate fac din acest volum un volum substanțial și liniștitor. Pe 144 de pagini clare, Boots își prezintă gama de produse în stil mare. Nu numai că designul este încrezător, dar inspiră încredere în rândul publicului său.

Sfat de top: Gândiți-vă bine dacă abordarea dvs. atinge echilibrul potrivit. Fiți îndrăzneț, dar nu nerușinat, încrezător, dar nu arogant.

 

LakelandGhidul de cadouri de Crăciun din Lakeland

Tip de broșură: Perfect legat
Pagini: 206
Dimensiune: 190 x 248mm

Un volum de 206 pagini, acest broșură perfect legată este substanțială și elegantă. Standardul ridicat al imaginilor din întreaga broșură merită cu siguranță o mențiune specială.

Gama de imagini include fotografii simple de ambalaj, produse decupate cu umbre de picătură și reflexii, precum și fotografii creative in situ. Amestecul astfel adaugă varietate, în timp ce motivele constante, cum ar fi ornamentele art nouveau din colțuri, unesc broșura de la o copertă la alta.

Apropo de copertă însă, "L" din "Lakeland" este parțial ascunsă de fundal. Este păcat din punctul de vedere al brandingului, deoarece camuflează punctul de intrare pentru cititor. Din fericire, aproape toate celelalte aspecte ale acestui ghid de cadouri sunt în regulă.

Sfat de top: Atunci când introduceți un text cheie într-un design, încercați întotdeauna să prezentați un punct de intrare curat - o modalitate foarte clară pentru ca ochiul să identifice și să înceapă textul.

 

Atelierul Build-a-BearConstruiți un atelier de atelier de urs Ghid de cadouri de Crăciun

Tip de broșură: Pliată
Pagini: 4
Dimensiune: 140 x 214mm

Această broșură pliată de la Build-a-Bear este o intrare mult mai modestă în selecția ghidului de cadouri. Este o broșură de 4 pagini pliant pliante tipărită pe o hârtie ușoară, care ar fi fost simplu pentru un designer să o creeze și să o trimită la tipar.

În paginile interioare se face o treabă bună în ceea ce privește gama de produse, subliniind diferitele francize și teme disponibile. În realitate, acesta este un magazin apreciat, cu un nume puternic și funcțional, ceea ce înseamnă că marca lor face o mare parte din munca grea pentru ei.

Cel mai bine păstrat secret al acestui pliant este voucherul de reducere de 10 lire sterline de pe verso. Poate că ar fi putut atrage atenția asupra acestui lucru pe prima copertă!

Sfat de top: Realizarea unui ghid al cadourilor de Crăciun poate părea o perspectivă descurajantă, dar aici o companie globală de mare succes din Build-a-Bear a demonstrat că nu trebuie să fie toate broșuri de mărimea unui catalog. Dacă timpul și bugetul dvs. sunt limitate, luați în considerare posibilitatea de a prezenta doar câteva dintre cele mai bine vândute produse ale dvs. într-un ghid mai mic, care face întregul proces mai ușor de gestionat.

 

LucrărileGhidul de cadouri de Crăciun The Works

Tip de broșură: Lipit
Pagini: 16
Dimensiune: 148 x 210 mm (A5)

Acesta este un alt ghid al cadourilor de Crăciun care demonstrează că nu toate mărcile trebuie să împingă barca în larg cu o broșură groasă și lucioasă.

Hârtia ușoară și numărul redus de pagini permit economisirea spațiului și a costurilor, în timp ce designul valorifică la maximum spațiul limitat. De la o copertă la alta, acest ghid de cadouri prezintă o prezentare veselă și plină de ilustrații cu personaje, fotografii colorate și multiple mesaje de vânzare.

În timp ce totul este un pic de asalt asupra simțurilor, acesta oferă o atmosferă ieftină care va atrage vânătorii de chilipiruri de Crăciun. Și într-adevăr, dacă Lucrările ar fi produs o broșură de o sută de pagini perfect legată, s-ar fi simțit nepotrivit și nici pe departe la fel de distractiv ca aceasta.

Sfat de top: Fiți onest și realist cu brandul dvs., poate chiar încercați să faceți o cercetare pentru a explora modul în care brandul dvs. este perceput de observatori independenți. Propuneți-vă ghidul de cadouri în consecință și nu uitați că nu este nicio rușine să reprezentați o valoare bună.

 

Divertismentul (TheToyShop.com)

TheToyShop.com Ghidul de cadouri de Crăciun

Tip de broșură: Capse
Pagini: 56
Dimensiune: 187 x 240mm

Amuzantă și luminoasă, este un alt design de copertă foarte aglomerat, cu siguranță, dar cu succes. Acest lucru se datorează parțial modului în care conținutul a fost compartimentat în benzi separate în acest broșură capsată.

Avem tratamentul titlului de marcă în spațiul de titlu din partea de sus a copertei - deși dubla încadrare a mărcii "The Entertainer" cu "TheToyShop.com" este ușor confuz. Mai jos se află marca de Crăciun împreună cu propriul tratament al titlului. Urmează apoi alte logo-uri de produse și spațiul ocupat de sloganul de la subsolul paginii.

În general, probabil că sunt multe lucruri care se întâmplă aici, dar secțiunile ajută la înțelegerea mesajelor.

Sfat de top: Atunci când aveți multe mărci, produse și mesaje de prezentat, analizați modul în care împărțirea spațiului în diferite secțiuni poate facilita înțelegerea de către cititor a ceea ce se întâmplă.

 

Magazinul de parfumuriGhidul de cadouri de Crăciun de la The Fragrance Shop

Tip de broșură: Perfect legat
Pagini: 40
Dimensiune: 148 x 210 mm (A5)

Magazinul de parfumuri are o estetică foarte curată și clară în afara Crăciunului, dar nu s-au ferit să o amestece puțin pentru perioada festivă.

Nuanțele de albastru accentuate de ilustrații albe simple, împreună cu utilizarea cu moderație a textului roșu, reprezintă aspectul care se extinde la toate mărcile de Crăciun online și offline ale The Fragrance Shop.

Până acum totul este bine, dar micul elf pare să fi fost introdus ca o idee ulterioară pentru a înveseli lucrurile, sugerând că încrederea lor în eleganță și simplitate s-ar putea să se fi clătinat puțin. Cu toate acestea, mesajul cu voucher pe care stă așezat va fi cu siguranță o atracție puternică pentru clienți!

Sfaturi de top: Crăciunul este perioada în care vă puteți relaxa într-o oarecare măsură brandingul, dar nu pierdeți din vedere estetica și valorile de bază.

 

Beaverbrooks

Tip de broșură: Perfect Bound
Pagini: 40
Dimensiune: 155 x 125mm

Acum vorbim. Litere argintii. Dimensiuni potrivite pentru o geantă de mână. Fotografii frumoase. O temă cromatică consecventă de la o copertă la alta, cu accente de verdeață pe alocuri.

Valorile ridicate ale producției reflectă calitatea prestigioasă a produselor oferite. Studiile de caz ale clienților relatează acest nivel de prestigiu și îl aduc mai aproape de casă.

Acest ghid de cadouri de Crăciun este mic și prețios, la fel ca și Beaverbrooks' gamă de produse. Este foarte posibil ca economiile pe care le-au făcut la dimensiunea broșurii să fi permis o eficientă imprimare în folie pe copertă. Investind resurse în perfecționarea acestei piese, Beaverbrooks a produs o bijuterie absolută.

Sfat de top: Poate că mărimea nu contează? Încercați ceva mai mic și explorați modul în care tipărirea specializată, cum ar fi spot UV sau foliajul, vă poate îmbunătăți broșura.

 

* date colectate în cadrul Sondajului de Crăciun Solopress 2019. Toate statisticile prezentate se bazează pe răspunsurile 100% din cei 1204 respondenți. Datele adunate prin intermediul sondajului rămân proprietatea AGA Printing Ltd. care tranzacționează sub numele de Solopress Ltd. și nu pot fi reproduse fără o recunoaștere prin intermediul unui link înapoi. Toate drepturile de autor și alte drepturi de proprietate intelectuală sunt rezervate.