Latham Street wordt gedrukt

In de laatste blog In onze serie "Grow with the Pros" hebben we bekeken hoe elk van onze drie bedrijven zijn eigen merkontwerp en -stem heeft ontwikkeld. In het geval van modelabel Latham Street is hun logo zo populair dat ze ervoor hebben gekozen om merkartikelen te laten drukken.

We hebben samengewerkt met Lorna Minter van Latham Street om bedrukte producten te maken voor de wederverkoop in de winkel in Leigh-on-Sea en online op latham-street.com. Tot nu toe heeft Lorna T-shirts, tassen, waterflessen en herbruikbare koffiekopjes geselecteerd. In overeenstemming met de ecologische waarden van het merk is elk item geselecteerd met duurzaamheid als prioriteit.

Een merk waar vraag naar is 

In onze vorige blogpost over logo's en kleurenhebben we ons verdiept in het merkontwerp van Latham Street. Latham Street is erin geslaagd een onderscheidende merkidentiteit te creëren die zowel retro als actueel is. Het vertegenwoordigt ook zakelijke waarden die hun kernpubliek sterk aanspreken.

Als gevolg daarvan willen de klanten van Latham's Street zich graag associëren met het merk door middel van kleding en accessoires die het logo van Latham Street dragen. Lorna vertelde ons:

"Sinds we het merk hebben gelanceerd, komen er klanten naar ons toe die vragen om producten met het 'smiley'-logo. Wanneer we het logo prominent in beeld brengen, of het nu gaat om echte stukken, merch of accessoires, ze zijn altijd enorm populair!"

Om aan deze honger te voldoen, heeft Lorna print gebruikt om retailproducten te maken die het merk onder de aandacht brengen. Het is een geweldige plek voor een modelabel. Als klanten zin hebben om je logo op T-shirts en tassen te zetten, zullen ze waarschijnlijk de aandacht trekken van nog meer fashionista's.

T-shirts met logo

Aandacht voor het milieu speelt een grote rol in Lorna's besluitvorming, dus het was geen verrassing dat ze koos voor gerecyclede T-shirts van Solopress.

De slogan van Latham Street is 'Reused, Remade, Reloved'. Hoewel deze slogan veel te maken heeft met het gebruik van hergebruikte vintage kleding en textiel, is het ook een uitdrukking van de milieubewuste waarden van het merk.

Helemaal zwart, wit en groen

Het assortiment gerecyclede T-shirts van Solopress is gemaakt van 100% GRS-gecertificeerd gerecycled polyester. Polyester is een geweldig gerecycled textiel omdat de integriteit van het materiaal niet wordt aangetast door het recyclingproces. Polyester is duurzaam, kleurecht, sneldrogend, bestand tegen vlekken en kreuken, en al deze positieve eigenschappen blijven behouden in het gerecyclede product.

Met de combinatie van dat veelgevraagde logo en het milieuvriendelijke materiaal kunnen deze Latham Street T-shirts niet meer on-brand zijn. Het gerecyclede T-shirt met korte mouwen is er in zwart met het witte logo op de voorkant en met de kleurstellingen omgekeerd. Er is ook een witte versie met lange mouwen verkrijgbaar.

Stijlvolle tassen

Een andere geweldige keuze voor het merk was onze Katoenen draagtassen. Het katoen van 100 g/m² is biologisch gecertificeerd door OEKO-TEX®. Dat betekent dat het materiaal gegarandeerd zonder het gebruik van GGO's is geproduceerd. Het is ook getest op pesticiden en andere schadelijke stoffen. Ook deze producten passen perfect bij de merkwaarden van Latham Street. 

We bieden deze katoenen draagtassen aan in meer dan een dozijn verschillende kleuren, met korte of lange hengsels. Latham Street koos voor de versie met een lang hengsel van 30 cm om meer als schoudertas te dienen dan als draagtas. Deze optie, samen met de zwarte en witte kleuren, past perfect bij de esthetiek en het publiek van het merk. Met een inhoud van 7 liter zijn ze zowel stijlvol als praktisch voor klanten.

Waterflessen met een missie

Hun milieuvriendelijke thema voortzettend, hebben de Waterflessen die Latham Street bij ons inkoopt, zijn niet alleen gerecycled, maar ook gemaakt van "voorkomen oceaanplastic". Dat betekent dat het materiaal dat in de flessen zit, geborgen is binnen 50 km van een oceaankust of waterweg met een uitmonding in een oceaan. Hierdoor komt het plastic niet in het ecosysteem terecht.

Het altijd populaire glitched smiley-logo is "zeefrond" op de fles gedrukt. Zeefrond is een afdrukmethode die lijkt op zeefdrukken. Bij zeefrond wordt het voorwerp gedraaid terwijl het wordt bedrukt, waardoor het perfect is voor producten zoals flessen. In dit geval koos Latham Street voor een stijlvol zwart logo, maar de print is verkrijgbaar in maximaal 4 kleuren. 

Herbruikbare koffiekopjes

Het milieu op een andere manier helpen: Latham Street's herbruikbare Coffee Kopjes zodat de klant minder wegwerpbekers hoeft te gebruiken. Dubbelwandige vacuümisolatie betekent dat de drank van de klant op de juiste temperatuur blijft, of die nu warm of koud is.

De Geïsoleerde Tumbler Het ontwerp dat Lorna selecteerde is strak en eenvoudig. Door de zwarte opdruk steekt het logo perfect af tegen het roestvrij staal. De logobedrukking op zowel de waterflessen als de koffiekopjes dient om het product te promoten en het merk uit te dragen.

Geloof in labels

Lorna heeft hard gewerkt om een publiek op te bouwen dat zich met Latham Street wil associëren. Door zich te richten op merchandise met het Latham Street-logo heeft Lorna ingezien wat een aanwinst haar merk is voor haar bedrijf. Mensen voelen zich verbonden met de vooruitstrevende aanpak, de clubcultuur en de bonafide eco-waarden. Door het logo op deze manier te benadrukken, kan Latham Street de boodschap van haar merk nog verder verspreiden.