Tentoonstellen als een expert: 6 tips voor tentoonstellingsmateriaal op uw evenement

Tentoonstellingsmateriaal en promotieartikelen plant het zaadje van je merk in het hoofd van potentiële klanten. Als ze nog lang na het evenement een stukje van je bedrijf bij zich hebben, naast de ervaring die je op die dag hebt opgedaan, is dat de perfecte voedingsbodem voor dit zaadje om uit te groeien tot een potentieel loyale en betrokken toekomstige klant.

We spraken met onze klanten die doorgewinterde exposanten zijn om hun ervaringen en advies door te geven, zodat jouw volgende evenement een groot succes kan worden! Hier zijn zes essentiële tips met betrekking tot beursmaterialen om je naamsbekendheid op je volgende beurs te vergroten.

1 - Tentoonstellingsmateriaal: de basis leggen

Het fundament van elk evenement is de kwaliteit en authenticiteit van het tentoonstellingsmateriaal dat je levert. Beschouw deze items als de bouwstenen; ze zetten de toon en vormen de eerste indruk.

Of je nu gaat voor elegant gestructureerde Brochuresingewikkeld ontworpen Bannersof meeslepende achtergrondontwerpen, elk element moet resoneren met de merkidentiteit.

Maar niet alleen het uiterlijk, ook het tactiele aspect mag niet worden onderschat. In een digitaal tijdperk kan de aanraking en het gevoel van kwaliteitspapier of een innovatief materiaal je merk onderscheiden. Voor veel bezoekers zijn het deze tastbare elementen die in het geheugen blijven hangen.

Creëer tentoonstellingsmateriaal dat aanslaat bij zowel je merkimago als je klanten. Waterflessen met logo zijn iets wat alle klanten zullen gebruiken, ongeacht hun branche.

Vraag jezelf af of de relatiegeschenken die je op je evenement wilt geven relevant zijn voor je klanten. Zorg ervoor dat je inhoud relevant is voor je klantenbestand.

promotieartikelen

Breng eersteklas materialen die benadrukken waarom jouw merk de oplossing is die passerende klanten nodig hebben. Als je een milieuvriendelijk bedrijf bent, bieden groene materialen die duurzaam zijn de perfecte oplossing om op subtiele wijze de betrokkenheid van je merk bij het milieu te communiceren.

David Gilbert Photography vertelde ons het volgende: "Vergeet niet dat je maar heel weinig tijd hebt om potentiële klanten aan te trekken, dus probeer op te vallen. Gimmicks zoals snoepjes, badges, stickers en ballonnen van goede kwaliteit kunnen ook helpen."

Sanderling Books voegt hieraan toe: "Giveaways zijn de sleutel! Geef je bezoekers iets dat ze mee kunnen nemen met je naam, bedrijfsnaam en een sterke boodschap.

"Folders zijn geweldig om mensen ook na het evenement aan je te laten denken."

2 - Een interactieve stand ontwerpen: Betrek, laat niet alleen zien

Een tentoonstelling binnenstappen kan worden vergeleken met het betreden van een enorme bibliotheek. Hoe zorg je ervoor dat je 'boek' wordt opgepakt en gelezen? Het geheim zit hem in interactiviteit.

De tijd van passieve stands met eenvoudige displays is voorbij. In deze tijd zoeken bezoekers betrokkenheid. Stel je een stand voor waar bezoekers producten kunnen aanpassen op een touchscreen of zich kunnen onderdompelen in een virtuele rondleiding door je bedrijf met behulp van VR-headsets.

Interactieve displays zijn niet alleen digitaal. Een fysieke reis door je stand met een actueel verhaal kan bezoekers begeleiden en een blijvende indruk achterlaten. Deze dynamische ervaring zorgt niet alleen voor voorbijgaande blikken, maar ook voor oprechte, langdurige interesse.

tentoonstellingsmateriaal

Maak gebruik van technologie; QR-codes die leiden tot exclusieve inhoud of specifieke producten kunnen de conversatie uitbreiden tot buiten de fysieke ruimte.

Brilliant Publications voegt hieraan toe: "We hebben gemerkt dat klanten niet graag zware catalogi meenemen. We raden aan om een minder omvangrijke brochure of folder te drukken en gebruik te maken van QR-codes die linken naar je website of specifieke pagina's, zodat ze gemakkelijk meer informatie over je product kunnen vinden."

Ook het integreren van augmented reality kunnen productdemonstraties meer diepgang geven.

3 - Hoe kunnen exposanten hun boodschap aan zoveel mogelijk bezoekers overbrengen?

De belangrijkste uitdaging voor een exposant is om je stem te laten horen in het koor van concurrentie. Je boodschap moet overtuigend en consistent zijn.

Begin met het distilleren van de essentie van je merk in een beknopte, duidelijke boodschap. Elke Poster, Brochureen zelfs de digitale display zou deze melodie moeten zingen.

52 Design & Advertising vertelde ons: "Gedurfde, eenvoudige, korte verkoopverklaringen zijn zo effectief. Concentreer je op de belangrijkste voordelen van wat je doet - de dingen die het leven van je ideale klant het beste zullen verbeteren!

"Probeer niet alles wat je kunt doen in één keer te zeggen. Blijf bij de belangrijkste en meest impactvolle dingen. Probeer een emotionele connectie te maken met het publiek, geen intellectuele."

Beursstand

Een persoonlijk tintje, zoals gratis proefmonsters of één-op-één consulten, zorgt ervoor dat bezoekers zich gewaardeerd voelen. Hierdoor is de kans groter dat ze worden omgezet in klanten of merkambassadeurs. Met een geharmoniseerde strategie zorg je ervoor dat je boodschap wijd en zijd overkomt.

4 - Promotionele artikelen: freebies, merkambassadeurs en alles daartussenin

Merkartikelen zijn de stille ambassadeurs van je bedrijf en zetten de conversatie voort lang nadat de beurs is afgelopen. De sleutel is echter om verder te gaan dan generiek en het domein van memorabel binnen te gaan.

Denk aan items die nut en uniciteit met elkaar verweven. Nogmaals, zorg ervoor dat alle items betrekking hebben op zowel je merk als je klanten.

Promotionele artikelen

produceren merkbeanies voor klanten die buitenshuis werken zinvol, maar zijn ze ook relevant voor mensen met een kantoorbaan?

Elk item moet een belichaming zijn van de merkwaarden, iets dat bezoekers mee naar huis nemen. Het is deze consistente merkervaring die zorgt voor langdurige betrokkenheid.

Over merkambassadeurs gesproken, zorg ervoor dat al uw medewerkers die aanwezig zijn hetzelfde liedje zingen als uw tentoonstellingsmateriaal. Ongeïnteresseerd of ongeïnformeerd personeel kan de grootste afknapper zijn voor potentiële klanten.

Telsa Media voegt hieraan toe: "Proactieve, goed gepresenteerde en geïnformeerde medewerkers kunnen ervoor zorgen dat je boodschap bij zoveel mogelijk klanten overkomt. Maak je niet zo druk over merch, heb een positieve houding en spreek mensen aan."

5 - De belangrijkstet tentoonstellingsmateriaal om mee te nemen naar je evenement: kwaliteit boven kwantiteit

De keuze van merchandise is een cruciale beslissing omdat het verleidelijk kan zijn om bezoekers te overladen met promotieartikelen.

Geef voorrang aan kwaliteit en relevantie. Elk item moet niet alleen een souvenir zijn, maar ook een middel om er helemaal in op te gaan.

Wild Olive zei: "Zorg voor voldoende brochures en prijslijsten om klanten op de hoogte en betrokken te houden. We hebben gemerkt dat POS-kaarten geweldig zijn om je display te verbeteren.

"Zachte displays zoals planten kunnen je stand een aantrekkelijke sfeer geven. Zorg ervoor dat je producten goed zichtbaar zijn. Persoonlijk zorgen we ervoor dat onze artikelen altijd goed verlicht zijn naast een display met duidelijke verkooppunten die mensen laten weten wat ons onderscheidt van alle anderen."

Iets simpels als Mokken en bekers kan een dagelijkse herinnering worden aan de ethos van je merk.

merkartikelen

Artikelen aanbieden die aansluiten bij de dagelijkse routines van je klanten is een subtiele manier om ervoor te zorgen dat je merk een vaste gedachte blijft en niet slechts een vluchtige herinnering.

Networking Health voegde hieraan toe: "Een schoon en gestreken Tafelkleed kan handig zijn als je een tafel gebruikt om spullen op uit te stallen. Denk na over eventuele extra producten die je nodig hebt, zoals houders voor literatuur.

"Als je het budget hebt, kun je altijd gratis spullen gebruiken om de stand interessanter en kleurrijker te maken. Zelfs een schaal met snoep en chocolade valt altijd in de smaak!"

6 - Wedstrijden: een magneet voor betrokkenheid

Wedstrijden kunnen dienen als krachtige magneten die bezoekers in de armen van je merk sluiten. Maar hoe je deze competitie presenteert, kan je onderscheiden.

Denk naast de belofte van een prijs ook na over de materialen die je gebruikt om de prijs te promoten. Gebruik QR-codes op banners om je fysieke display te verbinden met je digitale leads, wat zorgt voor een interactieve ervaring.

Wat moet de prijs van je wedstrijd zijn? Populaire keuzes zijn:

  • Geld
  • Ervaringen
  • Producten
  • Kortingen

Wat je prijs ook is, hij moet relevant zijn en de waarden van je merk weerspiegelen. Gelukkige winnaars moeten zich dicht bij je bedrijf voelen. Wedstrijden hebben een enorm potentieel om je merk een boost te geven in de zee van exposanten en een consistente buzz rond je stand te creëren.

De opwinding die wordt gegenereerd door een goed uitgevoerde wedstrijd, in combinatie met onberispelijk tentoonstellingsmateriaal, kan de aanwezigheid van je merk versterken, waardoor het een gedenkwaardig hoogtepunt van het evenement wordt.

Brean Leisure Park voegt hieraan toe: "We organiseren altijd een wedstrijd en bieden gratis producten van hoge kwaliteit. Nuttige producten blijven langer op het bureau van mensen liggen, wat betekent dat uw merk dat ook blijft doen!"

Moet je je tentoonstellingsmateriaal sorteren?

Het kiezen en maken van het perfecte tentoonstellingsmateriaal kan een hele klus worden. Maak je geen zorgen, wij hebben alles voor je. Elk promotieartikel dat jouw merk en stand nodig heeft, kan Solopress leveren.

We hebben zelfs een speciale afdrukken voor tentoonstellingen en conferenties pagina voor jou. Waar wacht je nog op?