Een augmented reality-poster maken

Toen onze grafisch ontwerpers, Matt en Oscar, werden uitgedaagd om een Augmented Reality poster Voor het debuutgevecht van Hamzah Butt begonnen ze aan een kamp vol leren, creativiteit en triomf.

Het resultaat was niets minder dan spectaculair. Lees hoe Matt en Oscar zichzelf ontwikkelden van complete beginnelingen tot het maken van een prachtig drukwerk.

abonneer knopEen knock-out uitdaging!

Matt en Oscar hadden voor deze uitdaging geen ervaring met AR.

Matt voegde eraan toe: "Voordat we werden uitgedaagd om een augmented reality poster te maken, wist ik helemaal niets. Ik had er al eerder van gehoord, maar wist niet wat het was".

Matt ging meteen naar YouTube om zich te verdiepen in ontwerptutorials, waarbij hij zich vooral richtte op Adobe Aero, waarvan hij had gehoord dat dit de beste software was voor dit soort projecten.

Hoe meer Matt en Oscar te weten kwamen over AR, hoe enthousiaster ze werden.

Matt voegde eraan toe: "Eerlijk gezegd, toen ik begon te begrijpen wat augmented reality was en welke mogelijkheden het bood, baalde ik dat ik er niet eerder over had gehoord! Ik vond het zo spannend om aan het ontwerpproces te beginnen".

Het trainingskamp

Met een nieuw begrip van AR moesten Matt en Oscar verder denken dan de traditionele 2D-ontwerpen.

Matt zei: "Oscar en ik gingen zitten en schreven een checklist met dingen die we wilden uitdagen om in het ontwerp op te nemen. In plaats van iets 2D te ontwerpen, moesten we ons voorstellen hoe het tot leven kon worden gebracht in een 3D-vorm".

Onze ontwerpers wisten dat ze twee varianten van de poster moesten maken: een stilstaande versie voor print en een bewegende versie voor de AR-ervaring.

Uitdagingen ontwijken en weven

Een van de grootste uitdagingen was de achtergrond van de poster.

Matt zei: "Oscar moest iets vinden dat kon bewegen in de augmented reality-versie, maar stil zou blijven staan in de geprinte versie en er toch netjes uit zou zien in beide. Samen nadenken over de stilstaande en bewegende ontwerpen was een uitdaging."

Een andere hindernis was het wennen aan Adobe Aero, dat zich nog in de bètafase bevindt.

Matt voegde eraan toe: "Omdat het een bètaversie was, was Adobe Aero nog behoorlijk hapert. Ik wist niet zeker of ik fouten maakte of dat het aan het programma lag en het kostte me een paar dagen om het te begrijpen!".

De grote onthulling

De presentatie van het eindproduct aan Hamzah en zijn trainers in hun sportschool was een gedenkwaardig moment. Op dat moment wisten onze ontwerpers dat hun ontwerp er goed uitzag.

Matt zei: "Het was de kers op de taart om ons ontwerp te laten zien en zulke geweldige reacties te krijgen van Hamzah en zijn team."

Zoals je in de video kunt zien, is Hamzah's enorme grijns tijdens de interactie met zijn augmented reality-poster een eerbetoon aan het harde werk dat onze ontwerpers erin hebben gestoken en maakt alle moeite de moeite waard!

Titel verdediging

Na hun uitdaging om een augmented reality poster van de grond af aan te maken, zijn Matt en Oscar enthousiast om door te gaan met verbeteren.

Met het verlangen om met deze technologie te blijven werken, uitten onze ontwerpers hun wens om deze nieuwe vaardigheid verder te verkennen en meer snaren aan hun strijkstokken toe te voegen.

Matt zei: "De volgende keer zou ik iets willen maken dat interactiever is voor de gebruiker. Ik zou graag wat geanimeerde knoppen in het ontwerp opnemen! Ik stel me iets voor als een spel, waarbij mensen het ontwerp kunnen verkennen in plaats van er alleen maar naar te kijken".

Augmented reality heeft echt een eindeloze lijst met mogelijkheden. In een week waarin Apple zijn Vision Pro'sDit is nog nooit zo duidelijk geweest!

Met het oog op hun volgende creatie voegde Matt eraan toe: "Ik zou er graag mee aan de slag gaan en de grenzen van de technologie verleggen."

Inpakken

Wil je je eigen augmented reality poster maken? Onze ontwerpers hebben nog een goede tip.

Matt zei: "Ik dring er bij mensen op aan om deze briljante software te gebruiken en ermee te spelen. Houd er rekening mee dat het zich nog in de bètafase bevindt, dus het kan soms erg haperen!"

Als je klaar bent om aan de slag te gaan met je eigen geprinte meesterwerk, staan we klaar om je bij elke stap te helpen!