CO2-compensatie voor uw drukwerk met Solopress

Solopress kondigt met trots aan dat klanten nu de mogelijkheid hebben om de aankoop en levering van drukwerk te compenseren wanneer ze bepaalde producten bij ons bestellen. 

Vanwege de enorme populariteit van het Solopress Green assortiment, hebben we deze optie geïntroduceerd zodat klanten nu koolstofneutraal drukwerk en levering kunnen bestellen voor geselecteerde producten uit ons assortiment. 

Deze optie is momenteel beschikbaar op enkele van onze best verkopende producten, met de bedoeling om deze functie in de toekomst toegankelijk te maken voor het grootste deel van ons assortiment. 

Klanten kunnen nu de CO2-uitstoot van hun bestellingen compenseren voor: 

Wat is CO2-compensatie? 

Koolstofcompensatie is een manier om de hoeveelheid koolstofdioxide die we in de atmosfeer brengen te compenseren. 

Er worden veel ingewikkelde termen gebruikt als we het over dit onderwerp hebben. Laten we ze uit elkaar halen. 

Broeikasgassen en koolstofemissies

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat veel van onze dagelijkse activiteiten, zoals autorijden, het gebruik van elektriciteit of de productie van producten, broeikasgassen veroorzaken. Deze gassen komen vervolgens vrij in de atmosfeer. Dit vrijkomen van broeikasgassen wordt vaak koolstofuitstoot genoemd. 

De koolstofvoetafdruk

De totale hoeveelheid broeikasgassen die door een persoon, organisatie, evenement of product wordt geproduceerd, staat bekend als de "koolstofvoetafdruk". 

Compensatie

CO2-compensatie is een poging om deze uitstoot te compenseren. Het idee is dat als je niet kunt voorkomen dat je koolstofuitstoot creëert, je deze kunt "compenseren" door te investeren in projecten of initiatieven die broeikasgassen elders verminderen of verwijderen. 

Koolstofneutraal

Iets is koolstofneutraal: 

 • Het moet worden geproduceerd zonder koolstof  
 • Of alle geproduceerde koolstof moet tijdens de levensduur worden gecompenseerd
   

Hoe het werkt 

Wanneer je in de Uw mandje gedeelte van uw bestelproces staat naast elk uniek product een vakje dat u kunt aanvinken met de tekst Maak deze bestelling CO2-neutraal. 

Als je je bestelling wilt compenseren, moet je dit vakje selecteren. Je kunt zo veel of zo weinig te compenseren producten selecteren als je wilt. 

Deze optie is niet langer beperkt tot de Solopress Green producten, maar is nu ook beschikbaar op de volgende producten: 

 • Folders
 • Gevouwen flyers en folders  
 • Visitekaartjes 
 • Brochures & Boekjes
 • Boeken 

Onderaan de pagina heb je dan de mogelijkheid om te selecteren welk compensatieproject je wilt steunen met je bijdrage. 

Je kunt kiezen tussen: 

 • Bosbescherming en aanplant van bomen in de UK 
 • Schoon drinkwater in Eritrea 
 • Wereldwijd schoonmaken van oceaanplastic 

Zodra je je project hebt geselecteerd en je bestelling hebt geplaatst, wordt deze opgenomen in je account. Klik na je aankoop op Mijn account en kun je zien hoeveel koolstof je via ons hebt gecompenseerd. 

Projecten die u kunt ondersteunen 

We zijn er trots op dat we je een breed scala aan projecten kunnen bieden die je kunt steunen en waarvoor je bewustzijn kunt vergroten door middel van Solopress print. 

Boomaanplant in het Verenigd Koninkrijk  

Je eerste optie helpt klimaatverandering dichter bij huis aan te pakken en ondersteunt Britse bossen. Dit is een gecertificeerd klimaatproject op twee locaties in het Lake District en Cumbria, dat herbebossing in het Lake District en Cumbria ondersteunt.  

Voor elke ton CO2 die wordt gecompenseerd door ons klimaatproject, compenseert Climate Partner deze met een andere ton, die wordt uitgeroeid door de aanleg van nieuw bos onder de vertrouwde Britse Woodland Carbon Code (WCC). 

Bossen, als kritieke koolstofputten en hotspots van biodiversiteit, zijn ook de levensaderen van de mensheid. Ondersteuning van dit project helpt bij het bevorderen van sterkere, klimaatbestendige gemengde bossen. 

Eritrea schoon drinkwater  

Eritrea is een van de moeilijkste gebieden ter wereld om te overleven. Eritrea heeft te kampen met droogte, overstromingen en landerosie en behoort tot de meest bedreigde regio's van Afrika. 

Voor veel plattelandsbewoners is het dagelijks een zware taak om veilig water te vinden, vaak voor vrouwen en kinderen. Toch zit het water vaak vol met dodelijke bacteriën, waardoor het voor de veiligheid gekookt moet worden. 

Kiezen voor steun dit project zal helpen om kapotte boorgaten te repareren en de lokale bevolking leren om deze technologie zelf te repareren en te onderhouden. Deze boorgaten voorzien de Eritreeërs regelmatig van schoon water, dus jouw hulp zal bijdragen aan het behoud van hun water. 

Schoonmaakprojecten voor oceanen  

Plastic afval is wereldwijd een enorm probleem geworden vanwege de enorme hoeveelheid en lange levensduur. 

Er is plastic gevonden: 

 • In elke centimeter van de oceanen 
 • In deeltjes van de Arctische sneeuw 
 • In de lichamen van dode vissen 
 • In menselijke cellen 

Dit is duidelijk een wereldwijd probleem dat om een wereldwijde oplossing vraagt. Als je ervoor kiest om deze kwestie te steunen, help je een aantal projecten wereldwijd om onze oceanen schoon te maken en te helpen bij het verwijderen van plastic uit de oceanen. 

Deze projecten omvatten locaties in: 

 • Brazilië
 • Egypte 
 • Filippijnen 
 • Indonesië 

De groene doelen van Solopress 

Uw steun voor onze Solopress Groen bereik hebben we tot nu toe maar liefst 150.000 kilo kooldioxide gecompenseerd. 

Om dit in perspectief te plaatsen: dit enorme aantal staat gelijk aan het Vrijheidsbeeld of een gemiddelde blauwe vinvis. 

Voorheen was deze optie beperkt tot ons Groene assortiment, maar met jouw ongeëvenaarde steun zal dit aantal explosief stijgen.