Marketingideeën voor hamburgerrestaurants

Gastronomische hamburger & frietjes

De afgelopen jaren zijn hamburgerketens explosief in populariteit gestegen. Soms is het moeilijk voor kleinere of middelgrote ketens om zich te onderscheiden van de grote spelers en de markt te domineren.

Maar met een paar slimme en goedkope marketingtechnieken kun je jouw niche creëren en nieuwe klanten aantrekken. Hier zijn een paar van onze eigenzinnige marketingideeën voor hamburgerwinkels om je tanden in te zetten.

 

Maak on-brand flyers en verspreid ze lokaal

Naast de smaak gaat er niets boven het visuele beeld van een goede hamburger. Waarom maak je geen gebruik van je heerlijke creaties door ze te verwerken in flyers en folders?

Maak een paar foto's van je favoriete gerecht en voeg het toe aan je kunstwerk - met begeleidende details, zoals:

 • Naam restaurant
 • Locatie
 • Promotionele aanbiedingen
 • Contactgegevens

Zorg ervoor dat je flyers on-brand zijn en elementen bevatten die verband houden met je bedrijfskleuren, logo en thema.

Als ze eenmaal zijn afgedrukt, deel ze dan uit in de buurt aan het woord verspreiden in de gemeenschap. Je kunt een professioneel bedrijf betalen om dit te doen, een aantal van je werknemers belasten met huis-aan-huisverspreiding of ze op straat uitdelen.

Bekijk voor meer advies onze gids over de meest effectieve manieren om folders te verspreiden.

 

Zet je merk neer met je menu, thema en verhaal

Burger Restaurant Menu

Elke hamburgerketen of restaurant, groot of klein, heeft zijn eigen eigenaardigheden. Denk aan 'The King' voor Burger King of het iconische rood-witte kleurenschema voor Five Guys.

Vind je eigen niche en een identiteit creëren dat uniek is voor jou door middel van promotiemateriaal.

Denk bijvoorbeeld na over wat jou speciaal maakt:

 • Heeft je menu een hamburgersmaak die geen enkel ander restaurant aanbiedt?
 • Misschien heb je wel een leuk restaurantthema om over te schreeuwen?
 • Misschien bied je regelmatig promoties of evenementen aan in je restaurant?

Wat je eigenaardigheid ook is, benadruk het. Vergeet niet dat je branding, kleuren en logo het eerste contactpunt zijn tussen jou en een potentiële klant. Het is cruciaal om dit de eerste keer tot in de puntjes te doen.

Optimaliseer je marketingmateriaal om dit te weerspiegelen. Wijzig dingen zoals je menu's, posters, website en sociale kanalen om je eigen merkkarakter te ontwikkelen.

 

Organiseer een PR-evenement en nodig beïnvloeders en journalisten uit

Het organiseren van een lanceringsfeest, een PR-thema-evenement of een VIP-voorproefavond kan helpen bij het verspreiden van informatie over je hamburgerrestaurant naar nieuwswebsites, sociale beïnvloeders en de lokale pers.

Ga na wie de lokale voedselcritici en beïnvloeders in je omgeving zijn - of die je omgeving bezoeken - en wat ze waarschijnlijk willen vragen in ruil voor wat publiciteit.

Hen de promotie voor je laten doen kan het allemaal wat gemakkelijker maken, omdat ze het platform hebben om meer mensen te beïnvloeden. De juiste influencer kan bijvoorbeeld een foto plaatsen van een van je overheerlijke quarter pounders en het aanbevelen aan hun volgers.

Fantasierijke en creatieve PR- en marketingideeën die ook nog eens perfect getimed zijn, kunnen veel dekking genereren en buzz over je bedrijf.

 

Doe mee aan digitale 'dagen'

Nationale dagen hebben de laatste tijd de digitale wereld overgenomen, met 'National Burger Day'-posts in je sociale feed of 'National Hot Sauce Day'- hashtags in je notificaties. Profiteer van de gelegenheid en inspringen op de trends.

Tegenwoordig wordt bijna elke dag iets gevierd op sociale media, vooral op het gebied van eten en drinken. Neem deel aan het gesprek, post een paar van je goed uitziende hamburgers en begin met vieren.

 

Doe een aanbod in uw digitale marketing

Een goede manier om klanten zover te krijgen dat ze je sociale mediapagina's leuk vinden of zich inschrijven voor een e-mailnieuwsbrief, is door ze een aanbod te doen dat ze niet kunnen weigeren. Misschien is het een gratis hamburger van het huis? Of misschien meedoen aan een wedstrijd om een maaltijd-voor-twee te winnen?

Wat de prijs ook is, het vergroten van je bereik via je sociale kanalen kan helpen om een betrokken publiek opbouwen die van je eten houden.

 

Vertel een verhaal met je signature burger

Ambachtelijke hamburger

Meer dan elk ander type restaurant of café is een bloeiend hamburgerrestaurant gebouwd op het succes van een werkelijk voortreffelijke hamburger als middelpunt van het menu.

Het maken of promoten van een bestaande hamburger met de 'wow-factor' is een essentieel onderdeel van de marketing van je merk.

Kijk naar de concurrentie wanneer je dit doet en doe samen met je chefs onderzoek:

 • Rivaliserende signatuurburgernamen
 • De ingrediënten waaruit deze hamburgers bestaan
 • Prijspunten
 • Hoe ze ze promoten

Als je dit allemaal weet, kun je je eigen uitvinding afstemmen op inspelen op gebieden die uw concurrenten hebben gemist met hun paradepaardje.

Een hamburger is iets waar bezoekers hun familie, vrienden en collega's over vertellen. Laat het water je in de mond lopen, dan zullen de Tweets en tongen al snel over je gaan kwispelen.

 

Gebruik je eten en personeel om een sociaal verhaal te vertellen

Het is goed om het laatste zakelijke nieuws en aanbiedingen op je sociale kanalen te posten, maar deze inspanningen maken niet echt contact met je publiek.

Klanten houden van interactie op een persoonlijk niveau - mensen houden van bedrijven met een 'gezicht'. Gebruik je personeel en je eten om een verhaal te vertellen op sociale media - stel je chef-koks voor, vertel wat grappige verhalen van de werkdag (mits je natuurlijk ieders toestemming hebt) en maak je restaurant herkenbaar.

 

Een klantenkaartsysteem ontwikkelen om klanten te belonen

De helft van de strijd is klanten door de deur krijgen. De andere helft is ervoor zorgen dat ze terugkomen. klantenkaarten zijn vooral handig om herhaalbezoeken aan je locatie aan te moedigen.

Probeer voor je restaurant een regeling in te voeren die mensen beloont die naar je restaurant terugkeren.

Ze zijn eenvoudig op te zetten. Je kunt kiezen voor een op een app gebaseerd systeem dat wordt gebruikt door bedrijven zoals Gourmet Burger Kitchen.

Of houd het eenvoudig met een loyaliteitssysteem op papier. Dit maakt gebruik van een goed ontworpen lidmaatschapskaart, waarbij klanten een stempel kunnen ontvangen en verdienen wanneer ze eten.

Waarom introduceer je geen aanbiedingen zoals koop zeven hamburgers en krijg de volgende gratis? Stempel gewoon de klantenkaart af elke keer dat ze een hamburger kopen.

 

Organiseer een 'Ontwerp een hamburger'-wedstrijd op sociale media

Burgerfoto op sociale media

Sociale media hebben de kracht om de populariteit van je hamburgerrestaurant te vergroten - gebruik het in je voordeel en promoot leuke wedstrijdideeën.

Je zou je volgers kunnen uitdagen om hun eigen sappige hamburger te maken en ze vragen om hun inspanningen te delen op Instagram?

Het is een fantastische manier om in gesprek gaan met uw klanten en regelmatige interactie te bevorderen, die kan worden opgepikt door de volgers van degenen die aan je wedstrijd hebben meegedaan.

Je kunt ook hashtags maken die uniek zijn voor jouw bedrijf en mensen aanmoedigen om deze te gebruiken wanneer ze berichten plaatsen of tweeten over hun ervaring in jouw restaurant. Zorg ervoor dat je deze toevoegt aan alle posters die je afdrukt of flyers die je uitdeelt.

Denk altijd aan het "sociale" in sociale media. Inspireer mensen met lekkere foto's van je eten en drinken.

Of waarom laat je je klanten niet stemmen op hun favoriete burger bij jou thuis? Voer een online poll uit om te zien wat voor soort burger, bijgerecht of dessert ze graag als volgende aan je menu toegevoegd willen zien.

 

Door gebruikers gegenereerde inhoud delen

Door gebruikers gegenereerde content (UGC) is een geweldig gratis marketinginstrument als het correct wordt gebruikt.

Mensen posten altijd foto's van hun diner op Instagram, dus als je restaurant wordt getagd, ga je gang en deel het. Doe mee aan gesprekken Bedank tevreden klanten voor het achterlaten van goede beoordelingen en ga bij de minder goede klanten na hoe je de situatie kunt verbeteren.

 

Vul je online profiel in

Door je online profielen in te vullen wordt het voor potentiële klanten een stuk gemakkelijker om meer informatie over je te vinden.

Dit kunnen je openingstijden, menu, locatie, contactgegevens en zelfs een paar goed genomen foto's zijn die de sfeer van je restaurant laten zien. Zorg ervoor dat alle informatie van Google op je bedrijf is up-to-date en je Yelp en TripAdvisor bios zijn uitgewerkt.

 

Wat je marketingideeën ook zijn, maak er drukwerk van met Solopress. We hebben een enorm assortiment drukwerk, waaronder flyers en foldersen relatiegeschenken om je naamsbekendheid te vergroten - allemaal met gratis bezorging in Groot-Brittannië - begin vandaag nog.