Hoe maak je flyers voor nachtclubs

Nachtclub folder

Bij het promoten van een clubavond kan een opvallende flyer het verschil maken tussen een volle zaal of een lege dansvloer.

Leer hoe je flyers voor nachtclubs maakt die de menigte aantrekken en helpen het nieuws over je club te verspreiden.

 

Zijn gedrukte flyers nog steeds de beste manier om je nachtclub te promoten?

Vliegers zijn al lang de favoriete promotiemethode voor locaties die optredens, evenementen en clubavonden organiseren - denk maar aan de flyers die je hebt ontvangen over het laatste muziekevenement bij jou in de buurt.

Nachtclub flyers zijn:

 • Eenvoudig door te geven - Je hebt alleen iemand nodig om je flyer te verspreiden en je hebt een gemakkelijke manier om reclame te maken voor je club.
 • Goedkoop om af te drukken - Het kopen van een grote partij om uit te delen in een groter gebied is een relatief goedkope manier om het woord te verspreiden.
 • Kan op korte termijn worden afgedrukt - Als je een last-minute act hebt geboekt, kun je in zeer korte tijd een grote hoeveelheid afdrukken.

 

Een flyer voor een nachtclub ontwerpen

Aan de slag gaan met het ontwerpen van je nachtclub flyer is eenvoudig. Maar er zijn een paar dingen die je goed wilt doen.

Kies de juiste afbeelding

Zorg ervoor dat je flyer een sterk beeld heeft dat meteen de aandacht van de ontvanger trekt. Met zoveel 'visuele ruis' op straat is dit een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je evenement opvalt.

Populaire flyers voor nachtclubs bevatten meestal beelden zoals:

 • Lifestyle fotografie - een heldere foto van mensen die plezier hebben op je club - of misschien een abstracte foto die gewoon goed staat op een flyer?
 • Grafische ontwerpen - Een evenement met een DJ- of dansthema is misschien meer geschikt voor minimalistische grafische afbeeldingen.

Welke afbeelding je kiest, hangt af van de sfeer van je club en het soort publiek dat je wilt aantrekken.

Gebruik geschikte lettertypen

Gebruik opvallende typografie, een heldere primaire kleur en een slimme slogan om ervoor te zorgen dat je flyer voor een nachtclub opvalt.

Het is belangrijk dat het lettertype dat je kiest niet verloren gaat in je afbeelding. Het is een goed gebruik om kleuren te kiezen die een sterk contrast vormen.

Neem alle belangrijke informatie op

Zorg ervoor dat potentiële bezoekers alles kunnen vinden wat ze moeten weten over je club en de evenementen die je organiseert, gewoon door een blik te werpen op je flyer.

Essentiële informatie die op je flyer moet staan, is onder andere:

 • Adres nachtclub - Vermeld duidelijk je adres en postcode - als mensen taxi's van en naar daar nemen, is dat veel gemakkelijker.
 • Wie verschijnt er? Maak een lijst van de DJ's, bands of beroemdheden die in je club optreden - geef aandacht aan je hoofdacts.
 • Datum, tijd van een gebeurtenis - een no-brainer - je flyer voor je nachtclub moet de datum en tijd vermelden van speciale clubavonden die je organiseert.
 • Kledingvoorschrift - Het vastleggen van de dresscode helpt onnodige onaangenaamheden van ontevreden bezoekers aan de deur te voorkomen.
 • Inschrijfgeld - Het weergeven van de toegangsprijs op je flyer kan beïnvloeden of iemand komt of niet.

Maak reclame voor je social media handles

Door de social media handles van je nachtclub aan je flyer toe te voegen, kunnen mensen je club en alle aankomende of voorbije evenementen in meer detail bekijken - voor en na hun bezoek.

Ze kunnen deze links ook delen met hun vrienden en zo het nieuws over je club helpen verspreiden - gratis promotie is altijd handig.

Deel het op sociale media

Door je flyer te delen op sociale media kun je nieuwe doelgroepen bereiken en het nieuws over je evenement sneller verspreiden.

Het is handig om je social media-strategie af te stemmen op je flyer:

 • Werk uw sites bij - Vul je website, Instagram, Facebook en Twitter in met informatie over je club en over speciale evenementen die binnenkort plaatsvinden.
 • Interactie met volgers Voeg veel foto's en video's toe van eerdere avonden. Moedig commentaar van je vaste clubleden aan en reageer positief op kritiek of suggesties.
 • Een enquête houden - vragen wie ze het liefst op DJ zouden willen zien - of welke beroemdheid een persoonlijke verschijning zou moeten maken op een toekomstige show.
 • Adverteer weggeefacties - prijzen uitloven voor het indienen van de beste ideeën, misschien een gratis fles champagne of T-shirt bij hun volgende bezoek?

Stimulansen bieden

Iedereen houdt van gratis spullen, dus het toevoegen van een geldbesparende prikkel aan je flyer kan een geweldige manier zijn om clubleden te verleiden, zoals:

 • Gratis toegang voor 22.00 uur
 • Happy hour' aanbiedingen
 • 2-4-1 op cocktails van 18.00 - 20.00 uur

Met deze extra's moet je in staat zijn om je bar goed te vullen voor de stormloop van 23.00 tot middernacht.

Perfecte tijd om je flyers te verspreiden

Als je flyers er eenmaal geweldig uitzien, gaat het erom de juiste timing voor de distributie te vinden.

Als je ze te vroeg uitdeelt, zullen mensen je evenement vergeten, als je ze te laat uitdeelt, hebben mensen misschien al plannen gemaakt.

Tussen een week of twee van tevoren is perfect, met een grotere push in de dagen voor en op de dag van het evenement.

Voordat het evenement op de avond zelf begint, kun je misschien ook mensen overhalen om hun plannen op het laatste moment te wijzigen en langs te komen. Leer hoe je flyers verspreidt met onze gids.

Druk je volgende partij met Solopress en kies uit ons indrukwekkende assortiment flyers. Met gratis levering de volgende dag kun je zo snel mogelijk beginnen met promoten. Vandaag flyers kopen.

2 REACTIES

 1. Uitstekende punten. Timing is zo belangrijk! Ik heb wel eens flyers een week van tevoren ontvangen en natuurlijk was ik dat evenement vergeten toen de dag aanbrak!

Reacties zijn gesloten.