Hoe verspreidt u flyers en folders?

Persoon die folders vasthoudt

Folders en flyers zijn een van de beste en meest kosteneffectieve vormen van reclame. Maar om er het meeste effect uit te halen, heb je een solide folderstrategie nodig. Dit zal je helpen om...

 • Hoe u verspreidt uw folders
 • Waar en wanneer je ze uitzet
 • Wie zal je helpen je boodschap over te brengen

Leer hoe je folders verspreidt met onze stap-voor-stap gids.

 

Hoe kan ik mijn folders en flyers verspreiden?

Persoon die folder vasthoudt

Ten eerste moet je het juiste bedrijf kiezen om je folders te verspreiden, als je dit niet intern doet.

Begin met Googelen op 'folderverspreidingsamen met de postcode(s) waar je je flyers of folders wilt verspreiden. Je zoekopdracht levert meestal een paar verschillende aanbieders op die drie belangrijke distributiediensten aanbieden:

Deur-tot-deur

De klassieke manier om een folder of flyer in de handen van je klanten te krijgen is via de brievenbus door middel van een deurpost.

Ongeveer 60,5% van de bewoners van een huishouden zou een folder lezen die bij hen aan de deur wordt bezorgd. Direct Marketing Vereniging.

Dingen waarmee je rekening moet houden bij huis-aan-huisverkoop Folders verspreiden:

 • Locatie: Wil je specifieke straten en gebieden? Controleer of het bedrijf zijn leveringen afstemt op jouw behoeften.
 • Kosten: Met iets goedkopere plannen wordt je folder of flyer waarschijnlijk samen met folders en flyers van andere bedrijven bezorgd. Als je de kosten laag wilt houden, overweeg dan om het volgende te bestellen goedkope flyers drukken.
 • Lokale pers: Overweeg ook de mogelijkheid om je folders of flyers te verspreiden in de gratis lokale kranten die aan huis worden bezorgd.

Face-to-face

Je folders en flyers komen rechtstreeks in de handen van potentiële klanten terecht. Hier zijn dingen waar je rekening mee moet houden als je folders rechtstreeks verspreidt:

 • Timing en locatie: Overweeg om in het weekend folders te verspreiden in de stad of bij openbaar vervoersknooppunten tijdens de spits.
 • Extra voordeel: Distributiepersoneel bij sommige bedrijven geeft een klein verkooppraatje of beantwoordt vragen tijdens het uitdelen van je folders.
 • Speciale gelegenheden: Zoek evenementen die waarschijnlijk populair zijn bij je doelgroep en verspreid dan folders - het kan zijn dat je hiervoor moet betalen.

Zakelijk

Afhankelijk van de producten en diensten die je adverteert, kan het zinvoller zijn om rechtstreeks aan andere bedrijven te leveren dan aan huishoudens.

Er zijn twee belangrijke benaderingen om te overwegen:

 • Personeelsleden: Richt je folders op mensen die in een bepaalde branche werken of aan een bepaalde demografie voldoen.
 • Mensen die diensten gebruiken: Flyers bezorgen op openbare plaatsen zoals bibliotheken, dokterspraktijken en sportcentra.
 • Klanten: Deel je folders uit bij bedrijven waarvan je verwacht dat je doelgroep ze zal gebruiken - bijvoorbeeld autogarages, platenzaken of kapsalons.

De kracht van het prikbord
Je folders en flyers kunnen aan de muur van een kantoor of wachtkamer komen te hangen. Gemiddeld worden folders en flyers 3,6 keer door iemand bezocht - volgens de Direct Marketing Vereniging.

 

Hoe kies ik het juiste bedrijf voor folderverspreiding?

Als je eenmaal je shortlist van waarschijnlijke kandidaten voor Flyerdistributie hebt gevonden, bekijk dan de websites van hun bedrijven. Zien ze er professioneel, betrouwbaar en betaalbaar uit? Hoe lang bestaan ze al?

Een aantal dingen waar je op moet letten zijn:

 • Volume: Is er een minimale of maximale hoeveelheid folders die ze voor je bezorgen?
 • Grootte: Welke Formaten flyers namens u distribueert? A5 folders zijn de meest voorkomende maat, maar er zijn veel andere alternatieven.
 • Processen: Voeren ze een steekproef uit om te controleren of hun bezorgers hun werk goed doen?
 • Collectie: Kunnen ze je folders en flyers ophalen of moet je ze opsturen?
 • Beoordelingen: Kijk wat klanten over hen zeggen in het gedeelte met testimonials en beoordelingen op hun website.
 • Sociaal: Bekijk hun reacties op sociale media - hoe goed gaan ze om met de klantenservice?

Als een folderverspreidingsdienst aan al deze voorwaarden voldoet, vraag hem dan om een gratis en vrijblijvende offerte; vergelijk vervolgens de prijzen en diensten die ze allemaal aanbieden. Alleen dan kun je de beste kiezen voor jouw behoeften en budget.

Heb ik toestemming nodig om folders uit te delen?

Als het gaat om het verspreiden van folders en flyers, zijn er wetten en regels waar je rekening mee moet houden. Flyers en folders vallen onder de classificatie van gratis drukwerk van de overheid.

 • Licentie: Het kan zijn dat je een licentie moet aanvragen. Dit kan betekenen dat je een badge moet dragen wanneer je folders verspreidt.
 • Kosten: Het kan zijn dat je kosten moet betalen voor het verspreiden van folders op een evenement - vergoedingen kunnen echter worden verlaagd voor gemeenschapsevenementen.

Waar kan ik mijn folders verspreiden?

Verschillende lokale autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk hebben verschillende regels met betrekking tot het verspreiden van gedrukt materiaal. Gebruik de postcodechecker op GOV.UK om meer te weten te komen over de wetten rond licenties en vergoedingen in jouw gebied.

Wanneer heb ik geen toestemming nodig om folders uit te delen?

De enige gevallen waarin je geen toestemming nodig hebt, zijn:

 • Posten door brievenbussen
 • Uitdelen binnen een gebouw
 • Uitdelen voor een goed doel
 • Uitdelen van politiek of religieus materiaal

Negeer de regels en riskeer een boete

Het is de moeite waard om te onthouden dat je een vaste boete van maximaal £80 of een boete van maximaal £2500 kunt krijgen als je flyers en folders uitdeelt zonder geldige vergunning. Zorg ervoor dat je van tevoren controleert waar je gaat verspreiden en wat de regels voor het verspreiden van folders in dat gebied zijn.

Folderbedrijven en de wet

Folderdistributiebedrijven moeten zich houden aan alle plaatselijke overheidsvoorschriften. Maar neem contact op met het bedrijf als je ergens niet zeker van bent.

 

Hoe volg ik het succes van mijn flyers en folders?

Als je eenmaal je folders en flyers hebt verspreid, zorg er dan voor dat je de respons van klanten bijhoudt. Dit kan op veel manieren, zoals:

Speciale aanbiedingen en kortingen

Door een speciale aanbieding op te nemen, die slechts een beperkte tijd geldig is, of een kortingsbon met BOGOF- of kortingsacties, stimuleer je de lezer om je Flyer te bewaren. Jouw Structuur bijsluiter Deze oproep tot actie moet duidelijk naar voren komen, iets om rekening mee te houden tijdens het grafisch ontwerp.

QR-codes en unieke URL's

Een speciale QR-code op de Flyer/Leaflet die linkt naar een pagina op je website kun je bijhouden hoeveel mensen je Leaflet hebben gescand. Je kunt ook een unieke URL toevoegen die alleen toegankelijk is voor mensen die de folder hebben, zodat je conversies kunt bijhouden.

Telefoongesprekken, sociale interacties en webverkeer

Controleer of het aantal interacties met je bedrijf is toegenomen na je folderverspreiding. Dit kan een gevolg zijn van je promotie. Deze informatie helpt je ook om toekomstige promoties beter af te stemmen.

19 REACTIES

 1. Goed artikel. We krijgen vrij veel aanvragen voor deurdruppels omdat we direct mail doen (geadresseerde post). Eigenlijk gebruiken we Solopress voor snel drukwerk en we krijgen een geweldige service.

 2. Geweldig artikel.
  Het verspreiden van folders, flyers en promotiemateriaal is een zeer effectieve en ROI-genererende mediamogelijkheid. Je krijgt het in handen van je doelgroep en het werkt naadloos samen met digitale marketing. Zeer doelgericht en lonend.

 3. Dit is een goed startartikel over een aantal kanalen voor het bezorgen van flyers en folders. Het zou goed zijn om het te updaten met meer informatie over nieuwe Mapping software om er zeker van te zijn dat je zoveel mogelijk van je potentiële klanten bereikt en de 'Live Tracking' van distributeurs die helpt bij het controleren van de service. Er zijn ook enkele wetten rondom waar je wel en niet mag staan met betrekking tot de 'face to face' service, omdat je een bedrijf moet gebruiken dat licentiekosten heeft betaald om buiten bepaalde vervoersverbindingen en in sommige gemeenten te mogen staan. Het is ook de moeite waard om te vermelden dat als je eenmaal een shortlist van twee of drie bedrijven hebt om je marketing uit te voeren - bezoek dan hun kantoor/magazijnadressen om jezelf ervan te overtuigen dat ze de mogelijkheid hebben om deze diensten te leveren, want helaas leven we in een wereld waar websites en zelfs getuigenissen en google reviews niet altijd correct zijn. Door Drop is nog steeds een sterk marketingkanaal, vooral wanneer het wordt gebruikt in combinatie met andere sociale media, dus waar wacht je nog op - begin met afdrukken en verspreiden...

 4. Folderverspreiding is zonder twijfel een van de meest kosteneffectieve vormen van marketing voor zowel kleine als grote bedrijven. Daarom gebruiken bedrijven van alle groottes ze keer op keer. Zolang je een goed ontworpen folder van goede kwaliteit hebt, kan het een zeer krachtig middel zijn om te gebruiken als onderdeel van je marketingmix om je bedrijf te promoten.

  Iedereen heeft immers een brievenbus 😉

  • We zijn erg blij dat je de waarde inziet van het verspreiden van folders Will! We vinden het absoluut een onderschatte vorm van marketing, maar we zien een grote opleving sinds de veranderingen in GDPR. Er gaat niets boven een marketingstrategie met een mix van materialen en platforms.

 5. Bedankt voor het delen van je mening over manieren om flyers en folders te verspreiden. Folderverspreiding heeft de manier van marketing voor nieuwe bedrijven veranderd. Dit is de beste manier om uw bedrijf te introduceren bij nieuwe klanten.

 6. Dit is echt geweldige informatie over het verspreiden van flyers. Ik zie de hele tijd flyers voor bedrijven en het lijkt me een geweldige manier om jezelf in de markt te zetten en meer bekendheid te geven. Ik wist niet dat je je flyers zelf kon laten bezorgen of samen met een stapel flyers van andere bedrijven. Er zijn veel opties, ik zal ze in gedachten moeten houden voor het geval ik in de toekomst flyers moet verspreiden.

 7. Is het mogelijk om via folders reclame te maken voor mijn website bij bedrijven die mogelijk geïnteresseerd zijn in het kopen van advertentiebanners op mijn website? wetende dat de website van buiten het Verenigd Koninkrijk wordt beheerd, maar gericht is op reizigers naar Londen

  • Hoi Walid, ik weet niet zeker hoe je zoiets kunt opzetten. Misschien kun je eerst contact opnemen met een bedrijf dat folders verspreidt en ernaar vragen. Als je je folders online bij ons bestelt, kunnen zij ze misschien voor je ophalen en in Londen verspreiden.

  • Hoi Emma, bedankt voor je opmerking - we kunnen zeker een folder voor je ontwerpen en drukken, maar we bieden geen distributiediensten aan. We bieden gratis bezorgdiensten in het Verenigd Koninkrijk om je bestelling naar je adres te sturen, maar zodra je de bestelling hebt ontvangen, moet je contact opnemen met een bezorgdienst in Clapham. Bedankt! -Danielle

 8. Ik moet overwegen om onze flyers vaker door iemand te laten doen, want we hebben het nu te druk om het zelf te doen. We hebben succes gehad met doelgericht flyeren - in de winkels/bars waar onze klanten vaak komen.

 9. Ik zal deze blog goed gebruiken, want hij is zo informatief dat ik er later dit jaar veel aan zal hebben.

Reacties zijn gesloten.