7 verkiezingsfolders die hun stempel hebben gedrukt

Persoon die stemt in een verkiezing

De verkiezingstijd brengt felle debatten, campagnes en een verzameling politieke folders met zich mee die de aandacht van de kiezers proberen te trekken. Effectieve campagne maken Folders Alles draait om een goed ontwerp - om de aandacht van de kiezers te trekken.

We hebben een aantal van de meest effectieve bijsluitervoorbeelden van politieke campagnes verzameld die we hebben gezien op de Verkiezingsfolders website. Alle folders die hier zijn opgenomen zijn geen goedkeuring van Solopress van de politici, partijen of meningen die zij promoten.

 

1. Conservatieven

Wanneer: Europese verkiezingen 2019

Uitgegeven door de Labour Party in 2013 - deze folder werd bezorgd in Oxford East.

Folder voor Conservatieven
Voor de Europese verkiezingen produceerden de Conservatieven een uitstekend voorbeeld van hoe je koppen, tekst, afbeeldingen en grafische elementen in balans brengt.

Het ontwerp van de Leaflet is effectiever dan de werkelijke prestaties van de Tories bij deze verkiezingen. Maar desondanks doet het erg goed werk om belangrijke informatie uitsplitsen voor de scanlezer en met details over het beleid dat (deze keer) geen succes bleek bij de stembusgang.

Hoewel het misschien niet de visuele impact heeft van sommige andere in deze lijst, is het gebruik van verschillende lettergrootten helpt om de lezer betrokken te houden bij de grote hoeveelheid tekst.

Er is een mooi gebruik van geel in de hoek bij het benadrukken van een belangrijke statistiek - een gedurfde keuze die afwijkt van het traditionele conservatieve kleurenschema. Ze hebben ook een afbeelding van partijleider en premier Teresa May opgenomen om hun campagne wat kracht bij te zetten.

 

2. Arbeid

Wanneer: Algemene verkiezingen 2017

Arbeidsbrochure
Dit is een briljante sjabloon voor de kandidaten van Labour, met een prominent rood kleurenschema en een effectieve portretfoto die een naam bij een gezicht zet.

Het doel van dit verkiezingsblad is duidelijk, met data, namen en steminformatie duidelijk gemarkeerd met een extra CTA.

Hoewel de tekst hier en daar iets te breedsprakig is, wordt de informatie die een kiezer nodig heeft om te beslissen op wie hij of zij gaat stemmen, effectief uiteengezet.

Het gebruik van vette tekst in bepaalde delen is effectief om ervoor te zorgen dat belangrijke punten duidelijk worden weergegeven.

 

3. SNP

Wanneer: Algemene verkiezingen 2017

SNP-brochure
Sterk, opvallend en eenvoudig. De SNP heeft gekozen voor een minimalistisch ontwerp dat weinig details bevat, maar wel zegt alles wat kiezers nodig hebben om meer te weten te komen over hun belangrijkste verkiezingsbelofte.

Ontwerpexpert en professor in de creatieve industrie, Phil Cleaver, legt het belang uit van een duidelijke boodschap wanneer een folder maken.

Hij zegt: "Kiezers moeten een duidelijk idee hebben op wie ze stemmen en welk beleid ze graag uitgevoerd willen zien.

"Door je politieke boodschap af te stemmen op passende visuele communicatie versterk je de geloofwaardigheid van je beweringen op je campagnemateriaal."

De SNP hanteert een merkaanpak waarin niet alleen de kleuren van hun land en NHS zijn verwerkt, maar waarin ook duidelijk de doel van hun folder en waar ze als partij voor staan.

4. Plaid Cymru

Wanneer: Algemene verkiezingen 2017

Plaid Cymru folder
Een unieke inzending, omdat het de enige is die twee talen op één blaadje heeft. Plaid Cymru heeft ingespeeld op het deel van de kiezers dat Welsh spreekt.

Daarnaast hebben ze ook informatie in het Engels verstrekt, waarmee ze hun hele kiezersbestand bestrijken.

Politieke partijen moeten in gesprek gaan met leden van het publiek wanneer ze nadenken over hoe schrijf je een verkiezingsfolder. Plaid Cymru heeft dit gedaan door Welshe tekst toevoegen en zich richten op een deel van hun achterban dat in het verleden misschien is verwaarloosd.

Deze focus op heldere communicatie is effectief, zoals Radim Malinic, Creative Director bij Brand Nu, het verwoordt.

"We geloven alleen in de boodschappen van politici als we hun verhaal begrijpen. Ze moeten dit tot uitdrukking brengen en een verhaal vertellen dat mensen enthousiast maakt."

 

5. Arbeid

Wanneer: Red onze Royal Mail-campagne, 2013

Red onze Royal Mail folder

Labour heeft dit landschap vrijgegeven A5 folder in 2013 en hoewel de campagne uiteindelijk niet succesvol was, heeft het blad een blijvende indruk achtergelaten.

De folder toont prominent de URL van de campagnewebsite, die fungeert als de belangrijkste CTA voor degenen die meer willen weten over de campagne.

Het meest indrukwekkend is misschien wel de opname van links naar sociale media naar hun Facebook- en Twitterpagina's. Dit is essentieel voor politieke partijen om steun aan de basis te krijgen, zoals Phil Cleaver stelt.

"Marketing optimaliseren voor het web is belangrijk voor relevantie. Platformen zoals Facebook en Instagram worden belangrijke platforms voor reclame, vooral bij jongere kiezers."

Door toegangspoorten te hebben voor meer informatie en de betrokkenheid van kiezers te bevorderen, kunnen mensen worden voorzien van updates over de privatisering van de Royal Mail.

Lees meer van Phil Cleaver op onze site Politics Rebranded.

 

6. Groen

Wanneer: Raadsverkiezingen 2013

Stem Groen verkiezingsflyer voorkant

Deze inzending van de Groene Partij is een fantastisch voorbeeld van hoe je een verkiezingsfolder schrijft. Het is een bijna perfecte balans tussen tekst en beeld - met een sterk grafisch ontwerp om de kiezer te verleiden verder te lezen.

Net als het duidelijke rood in de Labour-folder en het blauw in de conservatieve flyer, is het gebruik van groen in hun huisstijl een no-brainer.

De partij heeft ook weerspiegelt hun overtuigingen door 100% te gebruiken Gerecyclede folders en met milieuvriendelijke plantaardige inkt.

Ook dit gaat weer terug naar het kennen van de unique selling points van je partij, het behouden van merkconsistentie en de kiezers laten weten dat ze de kandidaat kunnen vertrouwen.

 

7. Liberaal-democraten

Wanneer: Raadsverkiezingen 2013

Uitgegeven door de UK Independence Party (UKIP) in 2013 - deze folder werd bezorgd in Oxford West en Abingdon.

Liberaal-democraten Cornwall verkiezingsflyer voorkant

De Liberaal-Democraten hebben een herkenbaar kleurenschema dat sterk geassocieerd wordt met hun partij. Deze DL flyer gaat er iets vanaf en geeft de voorkeur aan een blauwe achtergrond.

Maar het indrukwekkendste aan deze inzending is het gebruik van een grafisch element, dat pauzes van tekst-zware formaten.

Er is ook de handige toevoeging van een geperforeerde rand, die handig het adres van het hoofdkantoor van de partij bevat - perfect voor iedereen die meer wil weten over hun beleid en activiteiten.

De Lib Dems hebben het gemakkelijk gemaakt voor mensen om actief met de partij in contact te komen, wat helpt om de steun van het electoraat te vergroten.

Op zoek naar verkiezingsfolders? Bekijk onze verkiezingsdrukwerk pagina voor Folders met gratis bezorging de volgende dag.