10 voordelen van offline marketing

Persoon die visitekaartje afgeeft

Bedrijven maken steeds meer gebruik van print als aanvulling op hun digitale marketing. Voor het eerst sinds 2010 is printreclame gestegen. volgens het laatste onderzoek.

Om deze verschuiving in trends te weerspiegelen, hebben we een lijst samengesteld met de belangrijkste voordelen van offline marketing.

1. Gemakkelijk op korte termijn te bestellen

Bij de voorbereiding van een beurs of productlancering zijn er veel bewegende delen. Drukwerk kan worden ontworpen en besteld met een snelle doorlooptijd - ideaal voor last-minute evenementen en promoties met een beperkte tijd, of als je gewoon vergeten bent eerder te bestellen.

2. Perfect voor politieke campagnes

Printmarketingmateriaal is een hoeksteen van elke politieke campagne - naast digitale methoden zoals Facebookreclame en e-mail. Zowel lokale als nationale partijen kunnen de vruchten plukken van printmarketing in de aanloop naar verkiezingen en zo een buzz rond hun campagne creëren.

Er zijn verschillende manieren om je campagne te promoten. Van informatieve folders en flyers tot gepersonaliseerde brieven - in combinatie met slimme distributie kun je de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste mensen overbrengen.

3. Bestel precies wat je nodig hebt

Als je kiest voor printmarketing, heb je zelf in de hand hoeveel je bestelt. Je kunt de hoeveelheid kiezen die je nodig hebt, wat betekent dat er minder papier wordt verspild en dat er geen overtollige voorraad in je bedrijf wordt opgeslagen.

Niet alleen dat, maar het is ook een slimmere manier om je marketingbudget te besteden. Je kunt bijvoorbeeld het geld dat je zou hebben uitgegeven aan 50 folders die niet worden uitgedeeld, besparen op 25 brochures die wel worden uitgedeeld.

4. Maak indrukwekkende beursstands

Printmarketing moet de kern vormen van je planning voor een beurs. Investeer tijd en moeite in de juiste aanpak om je te onderscheiden van de concurrentie.

Een opvallend standontwerp, met verschillende printmaterialen zoals rolbanners en pop-up displays, kan je helpen door het lawaai heen te breken en een aantal van je belangrijkste promoties onder de aandacht te brengen.

Combineer offline en online op je stand. Integreer bijvoorbeeld een scherm in je pop-up display om live tweets van het evenement weer te geven.

Blijf na het evenement bij de mensen met goed ontworpen visitekaartjes en folders om verkopen te sluiten en relaties op te bouwen in de komende weken.

5. Waardevol voor het promoten van loyaliteitsprogramma's

Misschien heb je niet het budget voor een geïntegreerde loyaliteitsapp zoals je die in de winkelstraten vindt. Maar een papieren klantenkaartprogramma kan nog steeds echte voordelen opleveren.

Je kunt soortgelijke stimulansen bieden als die digitale apps, zoals gratis koffie of diensten na zoveel aankopen. Ze zijn een geweldige manier om vertrouwen en bekendheid op te bouwen en zijn gemakkelijk af te drukken en te verspreiden.

Kies voor een klassieke stempel en verdien kaart, of voeg een voucher of aanbieding toe aan je volgende folder. Hoe dan ook, klanten zullen snel toestromen om hun beloning te claimen.

6. Verschillende distributiemethoden

Een ander groot voordeel van offline is de vele mogelijkheden voor distributie. Gooi een promotie direct door de brievenbus, hang je folders op bij andere lokale bedrijven of zorg dat je een goed ontworpen visitekaartje klaar hebt liggen om uit te delen op evenementen.

Vergeet niet om een oproep tot actie op te nemen. Dit kan bijvoorbeeld een aanbieding zijn die je kunt inwisselen door de folder in de winkel te laten zien. Je zou zelfs een link naar je website of social media kanalen kunnen opnemen.

7. Geeft je klanten iets tastbaars

Print geeft je publiek iets dat ze kunnen vasthouden, voelen en associëren met je merk.
Dit kan je marketinginspanningen veranderen van iets passiefs en gemakkelijks genegeerd naar een actieve, authentieke ervaring die huidige en potentiële klanten zich zullen herinneren. Ga zelfs nog een stap verder en voeg giveaways en promotieartikelen toe die nog steeds je logo bevatten, om een positieve associatie op te wekken.

8. Bouwt relaties op tijdens het netwerken

Een ander voordeel van offline marketing is de unieke kans om je consument te leren kennen. Met face-to-face interacties via netwerken kun je direct met je publiek communiceren.

Visitekaartjes of folders zijn ideaal voor deze situaties. Dit schept niet alleen vertrouwen tussen jou en je potentiële klanten, maar maakt het ook gemakkelijk om na je ontmoeting contact met je op te nemen.

9. Maakt indruk in een drukke ruimte

Naarmate digitaal groeit, neemt ook het aantal advertenties en pop-ups toe dat uw klanten dagelijks te zien krijgen. Dit betekent dat het moeilijker dan ooit is om op te vallen en je klanten aan te zetten tot actie.

Gedrukte folders die op een slimme manier worden verspreid, kunnen je boodschap op het juiste moment bij de klant brengen. Zorg voor de juiste boodschap om hen te inspireren meer te weten te komen.

10. Blijft langer hangen bij je publiek

Tegenwoordig verwijderen mensen een e-mail zonder er ook maar één blik op te werpen, terwijl een goed ontworpen folder maandenlang in hun huis kan liggen. Ze kijken er misschien niet constant naar, maar het dient als een herinnering aan je bedrijf.

Wees creatief door je klanten iets nieuws en spannends te geven, zoals een magneet of pen, en je merk zal nog lang bij hen thuis te zien zijn.

Klaar om te beginnen? Vind alles wat je nodig hebt voor je printmarketing

1 REACTIE

  1. Mijn favoriete deel van dit artikel is dat je hier duidelijk hebt kunnen maken dat bedrijven materialen moeten afdrukken die gebruikt zullen worden voor hun beurs. Ik ben het ook met je eens dat ze met een opvallend standontwerp moeten komen. Als ik hen was, zou ik ervoor zorgen dat ze gratis merkkleding kregen met het logo van mijn bedrijf erin.

Reacties zijn gesloten.