Photoshop tutorial - hoe je prachtige bloementypografie maakt

Het is lente, en dat betekent dat de Chelsea Flower Show voor de deur staat! Hier bij Solopress HQ hebben we ons laten inspireren door dit speciale evenement en hebben we voor jou een prachtige Photoshop tutorial met bloementypografie gemaakt. Deze populaire ontwerptechniek springt er echt uit en kan worden gebruikt in je komende lente/zomer campagnes. Laten we beginnen!

Dit ontwerp kan effectief worden gebruikt voor folders, ansichtkaarten en posters! Bij Solopress bieden we al deze producten en nog veel meer aan verbazingwekkende prijzen met gratis levering in het VK!

Lesmateriaal

Een nieuw document maken

Stap 1

Maak een nieuw canvas in Photoshop. Hier heb ik een 3000 x 3000 px document op 300 dpi. Plaats de afbeelding van je keuze bovenop de Achtergrond laag - voor de duidelijkheid hebben we deze laag hernoemd naar "Bloemen".

Stap 2

Dupliceer de Bloemen laag en voeg laagmasker toe. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de laag en selecteer dupliceren. Laagmasker toevoegen pictogram onder aan het Lagen paneel.

Zorg ervoor dat de miniatuur van het laagmasker is geselecteerd en vul het met Zwart (Als alternatief kun je het laagmasker omkeren met Command/Ctrl + i).

De tekst maken

Stap 1

Maak de tekst met een lettertype en kleur naar keuze - hier heb ik gekozen voor witte tekst met het lettertype Cocogoose. Persoonlijk vind ik dat hoe groter en gedurfder de tekst, hoe beter, maar het hangt allemaal af van het resultaat waar je naar op zoek bent.

Stap 2
Groepeer de tekstlagen die je hebt en noem de groep Tekst. Plaats die groep dan tussen de twee Bloemen lagen.

Stap 3

Verlaag de Opaciteit van de Tekst laag, zodat je zowel de tekst als de details van de achtergrondafbeelding duidelijk kunt zien.

Verf de voorste bloemdelen

Stap 1

Zorg ervoor dat de voorgrondkleur is ingesteld op wit en de achtergrondkleur op zwart. Om deze kleuren aan te passen, klik je gewoon op de respectievelijke vakjes en selecteer je de gewenste kleur.

Kies de Penseelgereedschap (B)stel de Voorgrondkleur op wit en kies een harde ronde borstelpunt. Ik heb de hardheid meestal ingesteld op ongeveer 80% - 95%.

Klik op de Bloemen kopiëren Selecteer de miniatuur van het laagmasker en begin dan met het overschilderen van de delen die je voor de tekst wilt hebben.

Stap 2

Als je per ongeluk een fout hebt gemaakt, kun je het gewenste gebied gewoon weer overschilderen. Voorgrondkleur naar zwart en ontschilder die gebieden.

Gebruik de X om te schakelen tussen de Voorgrond en Achtergrond kleuren.

Stap 3

Zodra je klaar bent, stel je de Tekst groep Opaciteit naar 100% opnieuw en controleer hoe alles eruitziet om te zien of je het mooi vindt. Als er stukjes zijn die je hebt gemist, herhaal je gewoon het bovenstaande proces.

Maak de schaduw

Stap 1

Klik op de Bloemen kopiëren De miniatuur van het laagmasker om een selectie te maken.

Stap 2

Maak een nieuwe laag bovenop de Tekst groep en noem het Schaduw.

Kies de Verfemmer Gereedschapvink de Aaneengesloten vak in het Opties en vul de selectie met zwart.

Klik met de rechtermuisknop op de Schaduw laag en kies Omzetten naar Smart Object.

Stap 3

Ga naar Filter > Vervagen > Gaussiaanse vervagingen stel de Straal naar 7.

Stap 4

Gebruik de Gereedschap verplaatsen om de schaduwen iets naar beneden te halen.

Je zult zien dat de schaduw willekeurig verschijnt in sommige gewiste delen. Om dit op te lossen, moet je die delen opnieuw schilderen (uitwissen).

Kies dus de PenseelgereedschapSelecteer de Bloemen kopiëren laagmasker, stel de Voorgrondkleur naar wit en schilder over de delen die je wilt, om de schaduw te bedekken.

Stap 6

Als je klaar bent, verander dan de Schaduw laag Overvloeimodus naar Vermenigvuldig en zijn Opaciteit naar 50%. Experimenteer hier met verschillende opaciteiten om het beste resultaat voor je afbeelding te krijgen.

De witte achtergrond verwijderen

Stap 1

Kies de Toverstafvink de Aaneengesloten vak in het Opties en klik vervolgens op het witte gebied om het te selecteren.

Stap 2

Ga naar Selecteer > Inversen voeg een laagmasker toe om de witte achtergrond te verbergen.

Stap 3

Selecteer het witte gebied opnieuw (het lege gedeelte nu op de Bloemen afbeelding) en klik vervolgens op de Bloemen kopiëren masker en vul de selectie met zwart.

Ga naar Selecteren > Deselecteren.

De achtergrondverloopvulling toevoegen

Stap 1

Dupliceer de Achtergrond laag.

Stap 2

Dubbelklik op de Achtergrondkopie laag om een Verloop-overlay effect met deze instellingen:

  • Controleer de Dither doos
  • Dekking: 30%
  • Stijl: Radiaal
  • Schaal: 150%

Gebruik een verloopvulling naar keuze.

De textuur en een laatste aanpassingslaag toevoegen

Stap 1

Plaats de Papiernerfstructuur afbeelding boven op alle lagen en pas de grootte naar wens aan. Wijzig dan de laag Overvloeimodus naar Vermenigvuldig en zijn Opaciteit naar 50%.

Gefeliciteerd! Je bent klaar.