Adobe InDesign-handleiding: Beeldrasters & tekenstijlen

Voortbouwend op het succes van onze eerste InDesign-tutorial, gaat deze volgende aflevering dieper in op essentiële snelkoppelingen die elke ontwerper kunnen helpen. Bespaar tijd met karakterstijlen, een techniek die perfect is voor het creëren van consistente branding, en je kunt de kwaliteit en precisie van je ontwerpen verhogen door afbeeldingsrasters onder de knie te krijgen. 

abonneer knop

Inspiratie van de pitch naar de pagina

In deze tweede aflevering van onze serie laten we ons inspireren door het strakke en functionele ontwerp van het programma van Brighton. De lay-out met drie kolommen, een belangrijk onderdeel van hun ontwerp, dient als ons sjabloon en laat zien hoe je tekst en beeld effectief in balans kunt brengen voor een aantrekkelijke visuele ervaring.

Precieze afbeeldingsrasters maken

Onze tutorial begint met de constructie van afbeeldingsrasters. We verkennen het gebruik van InDesign's gereedschap voor rechthoekige frames en benadrukken het belang van precisie en uitlijning. Door gebruik te maken van sneltoetsen en gereedschappen zoals het hiaatgereedschap, laten we zien hoe je gelijkmatig verdeelde afbeeldingsrasters kunt maken die de visuele aantrekkingskracht van je lay-out vergroten.

Afbeeldingen plaatsen en schalen

Zodra het raster is ingesteld, doorlopen we het proces van het invoegen en schalen van afbeeldingen. Dit deel van de tutorial richt zich op het bereiken van een evenwichtig en proportioneel uiterlijk, vergelijkbaar met een uitknipmasker, zodat je afbeeldingen perfect binnen de aangewezen kaders passen.

Karakterstijlen implementeren voor consistente tekstopmaak

Het hoogtepunt van onze tutorial is de implementatie van karakterstijlen. Deze functie in InDesign zorgt voor een consistente en efficiënte tekstopmaak. We leiden je door het instellen van een nieuwe tekenstijl, het aanpassen van lettertypes en zelfs het toevoegen van een creatief tintje met gemarkeerde tekst.

Praktische toepassing

Ter afsluiting van de tutorial passen we de geleerde technieken toe om een visueel aantrekkelijke lay-out te maken. Deze praktijkgerichte aanpak versterkt niet alleen de vaardigheden, maar laat ook zien hoe deze InDesign-functies je drukwerkprojecten kunnen verbeteren.

Blijf kijken voor meer

Onze reis eindigt hier niet. In de volgende afleveringen zullen we meer ontwerpaspecten van Premier League-programma's onderzoeken, elk met tips en trucs om je InDesign-vaardigheden te verfijnen.

Voor degenen die hun vaardigheden in InDesign willen uitbreiden, met name wat betreft het maken van professionele en opvallende lay-outs, is deze handleiding van onschatbare waarde. Bekijk onze video, volg mee en zie hoe deze technieken je drukwerkprojecten kunnen transformeren.

Als tijd van belang is, bekijk dan onze YouTube-filmpjes of TikTok om deze technieken in een paar seconden uit te leggen.

Wanneer je het gebruik van afbeeldingsrasters en tekenstijlen voor je ontwerp onder de knie hebt, ons assortiment is er om je kunstwerk perfect af te drukken!

Transcriptie

Welkom terug bij aflevering twee van de serie waarin ik programma's uit de Premier League van dit seizoen doorneem en ze elke maand gebruik als inspiratie om jullie te helpen je vaardigheden in InDesign uit te breiden. 

Deze tips helpen je bij het maken van je eigen artwork, dat je vervolgens tot leven kunt brengen met drukwerk. In de vorige aflevering heb ik het Wolven-programma bekeken en laten zien hoe je een InDesign-document opstelt. 

In deze aflevering neem ik de inhoudspagina van Brightons programma door en laat ik je zien hoe je een paar functies kunt maken die zij hebben gebruikt. 

Hier zie je een voorproefje van wat ik je laat zien. Zoals je kunt zien, hebben ze een lay-out met drie kolommen gebruikt om de informatie en afbeeldingen te verdelen, zodat de pagina beter te begrijpen is. 

Ik hou echt van de eenvoud van dit ontwerp en ik denk dat ze precies de juiste hoeveelheid informatie hebben opgenomen om je aandacht te trekken. Het is niet overdreven en je weet niet wat je te wachten staat. 

Het gebruik van afbeeldingsrasters om delen van het programma te benadrukken is ook een geweldig idee, en je ziet dit in de meeste inhoudspagina's van voetbalprogramma's terug. 

In deze aflevering laat ik je zien hoe je zelf tekst- en afbeeldingsrasters kunt maken, zoals hier. Hier is een ontwerp dat ik heb gemaakt, geïnspireerd op het Brighton-programma. Ik laat je zien hoe je dit afbeeldingsraster maakt met de gemarkeerde tekst. 

Ik heb wat ruimte voor mezelf gemaakt om de afbeeldingsrasters te maken, dus laten we daarmee beginnen. Ga naar de werkbalk en selecteer het gereedschap Rechthoekig kader. Houd Shift ingedrukt en sleep zo'n vierkant aan de rand van de kolom, maar laat Click en Shift nog niet los. 

Gebruik de pijltjestoetsen, op, om er twee verticaal te maken en gebruik dan de pijltjestoetsen, rechtsom er twee horizontaal te maken en het creëert een gelijkmatige ruimte tussen elke afbeelding. Je kunt dit gereedschap hier gebruiken, het spleettool, om de grootte van elke afbeelding te wijzigen en je kunt het op en neer bewegen door Alt ingedrukt te houden. En als je Shift ingedrukt houdt, kun je deze twee van elkaar scheiden. Als je Ctrl ingedrukt houdt, kun je zo'n tussenruimte veranderen, en je kunt dit doen met elke vorm van raster. 

Maar laten we teruggaan naar de twee bij twee, die ik eerder had. Zoals je eerder zag, had ik maar één horizontale afbeelding bovenaan, en dat is heel eenvoudig. Verwijder gewoon een van de vakken en sleep dit met het gereedschap Directe selectie naar de rand. En daar hebben we het, drie frames, waar we nu onze afbeeldingen in kunnen plaatsen. 

Nu we onze afbeeldingsrasters hebben gemaakt, gaan we onze afbeeldingen plaatsen. Selecteer een van de frames, ga naar bestand, ga naar plaats en zoek de afbeelding die je wilt. 

Zoals je kunt zien, is de afbeelding niet proportioneel geschaald, dus ik hoef alleen maar op de cirkel in het midden te klikken en je ziet zo'n handje. Klik met de rechtermuisknop, selecteer aanpassen en pas de inhoud proportioneel aan. 

Zoals je kunt zien, past het nog steeds niet goed, maar ik kan mijn afbeelding nu wel zien. Dus om je afbeelding te schalen, zorg je voor een bruine omlijning zoals deze. Dit betekent dat ik alleen de afbeelding in het frame verander en niet het frame zelf. 

Dus vasthouden Alt + ShiftIk ga het gewoon schalen zodat het in het frame past. Zoals je kunt zien, is er niets buiten het frame gegaan en is alles binnen het frame gebleven, vergelijkbaar met een uitknipmasker. Nu kan ik de stap herhalen voor de andere frames. 

Ik ben klaar met het toevoegen van al mijn afbeeldingen aan de frames en ik heb ook de kopie toegevoegd, die ik zal laten zien hoe je ze kunt markeren. Ga dus snel naar Vensterga naar beneden naar Stijlenen selecteer Karakterstijlenof je kunt de snelkoppeling gebruiken, Shift + F11. En er wordt een tabblad als dit geopend. 

Karakterstijlen zijn erg handig omdat ze je helpen tijd besparen en zorgen voor consistente opmaak in je artwork. Er is ook nog zoiets als paragraafstijlen, die ik je in latere afleveringen laat zien, maar voor nu ga ik het alleen hebben over karakterstijlen. 

Nu we dit tabblad geopend hebben, selecteer je het plus-pictogram hier en dat maakt een nieuwe tekenstijl aan, genaamd tekenstijl één. Met je tekst geselecteerd, dubbelklik op de karakterstijl en er wordt een tabblad zoals dit geopend. Vink het voorbeeldvakje linksonder aan zodat je alle wijzigingen in de tijd kunt zien gebeuren. 

Dus laten we beginnen met de basis tekenopmaak, en we kunnen nu kiezen welk lettertype een zin krijgt. En ik ga het volgende doen Proxima NovaLetterstijl, normaal en grootte 15. En daar ben ik blij mee. 

Ik wil dat mijn kleur wit is omdat het op een blauwe achtergrond komt te staan, dus ik wil dat het zichtbaar is. Nu gaan we naar de onderstrepingsopties en hier voegen we onze markering toe. Dus in deze optie, zorg ervoor dat je onderstrepen aan vinkt, zorg ervoor dat het een vinkje heeft. Laten we nu het gewicht op 10 zetten en de offset op -3 zetten. 

Zoals je kunt zien, bedekt de markering niet alle tekst. Wat we dus moeten doen, is het gewicht langzaam verhogen tot het over de tekst past. Ik wil de kleur van de markering cyaan maken. 

Ik heb besloten dat ik 17 niet mooi vind en ik ga het een beetje verlagen, zodat er een ruimte is tussen elke regel. Je kunt ook de kleur van de tussenruimte veranderen, maar ik laat het voor nu zoals het is en klik op OK. Ik moet mijn tekstboek een beetje groter maken, zodat de zin erin past. 

Nu hoef ik alleen nog maar mijn andere zinnen te selecteren en deze tekenstijl toe te passen. En ik kan het ook voor deze zin hier doen. En zoals je snel kunt zien, heb ik deze stijl toegevoegd en al deze zinnen gemarkeerd. 

Bedankt voor het kijken naar deze aflevering en ik hoop dat ik je een paar trucjes heb kunnen leren die je kunt gebruiken in je huidige afdrukproject of een toekomstig project. En vergeet niet om op de hoogte te blijven, want dan zal ik het programma van West Ham doornemen en je nog meer trucs laten zien die je kunt gebruiken in je drukwerk.