Tutorial Adobe InDesign: Grile de imagine și stiluri de caractere

Pornind de la succesul primului nostru tutorial despre InDesign, următorul episod analizează mai în profunzime scurtăturile esențiale care pot ajuta orice designer. Economisiți timp cu stilurile de caractere, o tehnică perfectă pentru crearea unei mărci coerente, și puteți ridica calitatea și precizia desenelor dvs. prin stăpânirea grilelor de imagine. 

butonul de abonare

Inspirație de la pitch la pagină

În acest al doilea episod al seriei noastre, ne inspirăm din designul elegant și funcțional al programului din Brighton. Dispunerea pe trei coloane, un element de bază în designul lor, ne servește drept șablon, demonstrându-ne cum să echilibrăm eficient textul și imaginile pentru o experiență vizuală captivantă.

Crearea de grile de imagine cu precizie

Tutorialul nostru începe cu construirea de grile de imagine. Explorăm utilizarea instrumentului cadru dreptunghiular din InDesign, subliniind importanța preciziei și a alinierii. Prin utilizarea scurtăturilor de la tastatură și a unor instrumente precum instrumentul gap, vă demonstrăm cum să creați grile de imagini spațiate uniform, care îmbunătățesc atractivitatea vizuală a machetei dumneavoastră.

Plasarea și scalarea imaginilor

Odată ce grila este setată, vă ghidăm prin procesul de inserare și scalare a imaginilor. Această parte a tutorialului se concentrează pe obținerea unui aspect echilibrat și proporțional, similar cu o mască de decupare, asigurându-se că imaginile dvs. se încadrează perfect în cadrele desemnate.

Implementarea stilurilor de caractere pentru o formatare consecventă a textului

Punctul culminant al tutorialului nostru este implementarea stilurilor de caractere. Această caracteristică din InDesign este un schimbător de joc pentru a asigura o formatare coerentă și eficientă a textului. Vă ghidăm prin configurarea unui nou stil de caractere, ajustarea opțiunilor de font și chiar adăugarea unei atingeri creative cu text evidențiat.

Aplicație practică

În încheierea tutorialului, vom aplica tehnicile învățate pentru a crea un aspect vizual atractiv. Această abordare practică nu numai că întărește abilitățile, dar demonstrează și modul în care aceste caracteristici InDesign pot ridica nivelul proiectelor dvs. de imprimare.

Rămâneți pe fază pentru mai multe

Călătoria noastră nu se termină aici. În episoadele următoare, vom explora mai multe aspecte de design din programele din Premier League, fiecare dintre acestea fiind plin de sfaturi și trucuri pentru a vă perfecționa îndemânarea în InDesign.

Pentru cei dornici să își extindă setul de abilități în InDesign, în special în crearea de machete profesionale și atrăgătoare, acest tutorial este o resursă neprețuită. Urmăriți videoclipul nostru, urmați-ne și fiți martori la modul în care aceste tehnici vă pot transforma proiectele de imprimare.

Dacă timpul este esențial, consultați pagina noastră Clipuri YouTube sau TikTok pentru a explica aceste tehnici în câteva secunde.

Atunci când stăpâniți utilizarea grilelor de imagini și a stilurilor de caractere pentru designul dvs, gama noastră va fi aici pentru a produce perfect lucrarea dvs. în tipar!

Transcriere

Bine ați revenit la episodul doi al seriei în care voi analiza programele din Premier League din acest sezon și în fiecare lună le voi folosi ca sursă de inspirație pentru a vă ajuta să vă dezvoltați abilitățile în InDesign. 

Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă creați propriile lucrări de artă, pe care le puteți aduce apoi la viață prin imprimare. În ultimul episod, am analizat programul Wolves și v-am arătat cum să configurați un document InDesign. 

În acest episod, voi trece în revistă pagina de conținut a programului Brighton și vă voi arăta cum să creați câteva caracteristici pe care le-au folosit. 

Iată o avanpremieră a ceea ce vă voi arăta cum să creați. După cum puteți vedea, au folosit un layout pe trei coloane pentru a diviza informațiile și imaginile, pentru a face pagina mai ușor de digerat. 

Îmi place foarte mult simplitatea acestui design și cred că au inclus exact cantitatea potrivită de informații pentru a vă atrage atenția. Nu au exagerat și nu te-au lăsat să nu știi la ce să te aștepți. 

Utilizarea grilelor de imagini pentru a evidenția secțiunile din program este, de asemenea, o idee excelentă, iar acest lucru se regăsește în majoritatea paginilor de conținut din programele de fotbal. 

În acest episod, vă voi arăta cum să vă creați text și imagini evidențiate în grile, așa cum au aici. Iată deci un design pe care l-am realizat inspirat de programul Brighton. Vă voi arăta cum să creați această grilă de imagini aici cu textul evidențiat. 

Mi-am făcut puțin loc pentru a crea grilele de imagini, așa că să începem prin a face acest lucru. Deci, mergeți la bara de instrumente și selectați instrumentul Rectangle frame. Ținând apăsat Shift, trageți un pătrat ca acesta la marginea coloanei, dar nu dați încă drumul la Click și Shift. 

Utilizați tastele săgeată, sus, pentru a crea două pe verticală, apoi folosiți tastele săgeată, dreapta, pentru a crea două pe orizontală și se creează un spațiu uniform între fiecare imagine. Puteți folosi acest instrument de aici, instrumentul de decalaj, pentru a schimba dimensiunea fiecăreia dintre ele și îl puteți muta în sus și în jos ținând apăsat Alt. Iar dacă țineți apăsat Shift, puteți separa aceste două. Dacă țineți apăsat Ctrl, puteți schimba un decalaj ca acesta, și puteți face acest lucru cu orice formă de grilă. 

Dar să ne întoarcem la două câte două, pe care le aveam înainte. Așa cum ați văzut mai devreme, am avut doar o singură imagine orizontală în partea de sus, și este foarte ușor de făcut. Trebuie doar să ștergeți una dintre cutii și, cu instrumentul de selecție directă, trageți asta până la margine. Și iată că avem trei cadre, în care putem pune acum imaginile noastre. 

Acum că am creat grilele de imagini, să mergem mai departe și să plasăm imaginile noastre, și este foarte ușor de făcut. Selectați unul dintre cadre, mergeți la File, coborâți la Place și găsiți imaginea pe care o doriți. 

După cum puteți vedea, nu a redimensionat imaginea la o dimensiune proporțională, așa că tot ce trebuie să fac este să dau clic pe cercul din mijloc și veți vedea o mână ca aceasta. Faceți clic dreapta, selectați ajustarea și apoi ajustați conținutul proporțional. 

După cum puteți vedea, încă nu s-a potrivit corect, dar acum pot vedea imaginea. Așadar, pentru a vă redimensiona imaginea, asigurați-vă că aveți un contur maro ca acesta. Acest lucru înseamnă că voi modifica doar imaginea din interiorul cadrului și nu cadrul în sine. 

Deci, ținând Alt + Shift, o voi mări pentru a se potrivi în cadru. După cum puteți vedea, nimic nu a ieșit în afara cadrului și totul a rămas înăuntru, similar cu o mască de decupare. Așa că acum pot să repet pasul pentru celelalte cadre. 

Am terminat de adăugat toate imaginile mele în rame și am adăugat și copia, pe care vă voi arăta cum să o evidențiați. Așa că mergeți la Fereastra, mergeți la Stiluri, și selectați Stiluri de caractere, sau puteți utiliza comanda rapidă, Shift + F11. Și se va deschide o filă ca aceasta. 

Stilurile de caractere sunt foarte utile, deoarece vă ajută să economisiți timp și să se asigure formatare coerentă în toată opera de artă. Există, de asemenea, o chestie numită stiluri de paragraf, pe care vă voi arăta cum să o faceți în episoadele următoare, dar deocamdată voi trece în revistă doar stilurile de caractere. 

Acum că avem această filă deschisă, selectați pictograma plus de aici, care va crea un nou stil de personaj, numit stilul de personaj unu. Cu textul selectat, faceți dublu clic pe stilul personajului și se va deschide o filă ca aceasta. Bifați căsuța de previzualizare din colțul din stânga jos, astfel încât să puteți vedea cum se întâmplă toate modificările în timp. 

Deci, pentru început, să trecem la formatele de caractere de bază, iar acum putem alege ce font va avea o propoziție. Iar eu voi face Proxima Nova, stilul fontului, regular, și dimensiunea 15. Și sunt mulțumit de asta. 

Vreau ca culoarea mea să fie albă, deoarece va fi pe un fundal albastru, așa că vreau să fie vizibilă. Acum vrem să mergem la opțiuni de subliniere, iar aici vom adăuga evidențierea noastră. Deci, în această opțiune, asigurați-vă că bifați sublinierea activată, asigurați-vă că are o căsuță de bifat. Deocamdată, să schimbăm doar greutatea la 10, iar apoi să ne asigurăm că offset-ul este -3. 

După cum puteți vedea, evidențierea nu acoperă tot textul. Așadar, ceea ce trebuie să facem este să creștem încet greutatea până când se potrivește peste text. Vreau să fac culoarea evidenței, cyan. 

M-am hotărât că nu-mi place 17 și o să-l cobor un pic, doar ca să existe un spațiu între fiecare linie. De asemenea, puteți schimba culoarea decalajului, dar eu o voi lăsa așa cum este deocamdată și voi face clic pe OK. Va trebui să fac manualul meu un pic mai mare, doar pentru ca propoziția să încapă în el. 

Acum, tot ce trebuie să fac este să selectez celelalte propoziții și pot aplica acest stil de caracter, așa. Și o pot face și pentru această propoziție de aici. Și, după cum puteți vedea rapid, am adăugat acest stil și am evidențiat toate aceste propoziții. 

Vă mulțumesc că ați urmărit acest episod și sper că am reușit să vă învăț câteva trucuri pe care le puteți folosi în proiectul dvs. de imprimare actual sau viitor. Și nu uitați să rămâneți pe frecvență, când voi trece în revistă programul West Ham și vă voi arăta și mai multe trucuri, pe care le puteți folosi în imprimarea dvs.