Cum să concepeți pliantul electoral perfect pe care alegătorii nu-l pot ignora!

Pliant electoral perfect

Pliantele electorale sunt o parte importantă a oricărei campanii politice - noi ar trebui să știm, am tipărit unul sau două la vremea noastră.

Dar ce face ca unele campanii să fie mai eficiente decât altele?Am fost curioși să aflăm opiniile oamenilor în această privință, așa că am realizat un sondaj în rândul a 878 de alegători pentru a afla ce cred cu adevărat atunci când primesc un pliant electoral. Iată care sunt concluziile noastre...

Titluri politice

Primul set de întrebări din sondajul nostru se referea la titlul principal. Ce fel de mesaj preferă oamenii să vadă pe prima pagină a unui pliant electoral?

1. Ce tip de titlu ați prefera să vedeți pe prima pagină a unui pliant electoral? Un slogan de partid, o politică specifică sau un citat din candidat?

Am descoperit că majoritatea respondenților noștri preferă să vadă un titlu care să se concentreze pe un anumit domeniu de politică, mai degrabă decât o declarație de intenție mai generală. 56% dintre respondenți au declarat că ar prefera să vadă un titlu specific. 25% au preferat un slogan de partid și doar 19% au dorit să vadă un citat din partea candidatului. Acest lucru este în contradicție cu tendința predominantă pe care o observăm pentru titluri mai generalizate, cum ar fi "O conducere puternică și stabilă în interesul național" (Conservative, 2017). Poate că partidele mari ar trebui să se orienteze către titluri mai specifice?

2. Pe ce ar trebui să se axeze mesajul principal de pe prima pagină a unui pliant electoral? O problemă principală sau mai multe probleme?

În cazul în care alegeți să vă referiți la un titlu axat pe politici, ar trebui să vă concentrați pe o singură problemă sau să includeți o gamă mai largă de politici? 56 % dintre respondenți au declarat că preferă să vadă un titlu care se concentrează pe o problemă principală, în timp ce restul de 44% ar prefera să vadă un mesaj mai general, astfel încât titlul axat pe o singură politică câștigă cu o marjă mică.

3. Ce ați prefera să aflați din titlu? Ce susține sau împotriva a ceea ce susține candidatul?

Titlurile pot evidenția o poziție pozitivă în numele candidatului sau se pot concentra pe un aspect la care acesta se opune. Atunci când am întrebat oamenii ce preferă, un număr covârșitor de 88% au preferat un titlu care să evidențieze ceea ce susține candidatul, iar doar 12% au preferat unul care să se concentreze pe ceea ce se opune candidatului.

4. Ce ar trebui să vă spună titlul? De ce ar trebui să votați pentru candidat sau de ce nu ar trebui să votați pentru opoziție?

În mod similar, titlul poate fi o ocazie de autopromovare sau o ocazie de a denigra opoziția. Totuși, conform sondajului nostru, marea majoritate a oamenilor ar prefera să vă vadă cum vă susțineți poziția de lider decât să vă vadă cum îi atacați cu noroi pe adversari, iar 96% preferă un mesaj pozitiv.

Oportunități foto

O fotografie a candidatului este un element de bază al pliantelor de campanie. Totuși, trebuie luate decizii cu privire la locul unde este făcută fotografia, cine apare în ea, cum este decupată și chiar ce expresie facială trebuie adoptată.

5. Ce tip de fotografie ați prefera să vedeți pe față? O fotografie a candidatului sau una care să prezinte o problemă din circumscripția electorală?

Respondenții au fost împărțiți aproape jumătate și jumătate atunci când au fost întrebați unde ar trebui să apară de fapt candidatul, 52% preferând o fotografie a candidatului și 48% preferând să vadă o fotografie care să descrie o problemă din circumscripție sau din circumscripție. Așadar, poate că, cel puțin în ceea ce privește prima pagină, prezentarea unei fotografii a candidatului nu este atât de evidentă precum am crezut!

6. Ce fel de fotografie a candidatului ați prefera să vedeți? Cap și umeri sau corp întreg?

Cât de mult anume din candidat vor oamenii să vadă cu adevărat? 74% dintre cei pe care i-am întrebat au preferat să vadă o fotografie decupată în jurul capului și al umerilor, iar doar 26% au preferat o fotografie cu tot corpul.

7. Cum ați prefera să vedeți imaginea candidatului? În circumscripția electorală, cu liderul de partid sau în studio?

Am întrebat, de asemenea, dacă respondenții ar prefera să vadă candidatul fotografiat în comunitatea lor, alături de liderul partidului lor, sau fotografiat într-un studio de către un profesionist. Un număr covârșitor de 82% de respondenți au preferat să își vadă candidatul în circumscripția electorală sau în cartierul pe care speră să îl reprezinte. 11% au preferat o fotografie alături de liderul partidului și doar 7% ar prefera să vadă o fotografie făcută în studio de un profesionist.

8. Cum ar trebui să apară expresia facială a candidatului? Fericit și vesel? Sau serios și de afaceri?

Când am întrebat dacă alegătorii ar prefera să-și vadă candidatul într-o dispoziție veselă și fericită sau cu o expresie facială serioasă și de afaceri, 68 % au preferat un zâmbet, iar doar 32% au preferat o expresie severă, deci merită să te înveselești.

Întrebări retorice

9. Cum preferați să fie redactat un pliant electoral? De către candidat, la persoana I, sau despre candidat, la persoana a III-a?

Sondajul a continuat cu întrebări despre stilul scris al unui pliant electoral. Am întrebat dacă oamenii preferă un pliant redactat la persoana întâi (de exemplu, "Eu sunt femeia care ocupă acest post") sau dacă îl preferă la persoana a treia (de exemplu, "Ea este femeia care ocupă acest post"). O mare majoritate a 90% a preferat să citească un pliant scris la persoana întâi.

10. Ce ton de voce preferați într-un pliant electoral? Pasionat și empatic? Sau direct și realist?

În ceea ce privește atmosfera limbajului folosit în cadrul pliantului, am întrebat dacă oamenii preferă un ton pasional și empatic sau unul foarte direct și factual. A fost o chestiune strânsă, doar 54% preferând un limbaj direct și faptic în locul celui pasional și empatic. Această împărțire echilibrată poate sugera că un compromis între cele două abordări ar putea fi cea mai eficientă abordare.

Imaginea de ansamblu

11. Despre care ați prefera să aflați mai multe? Obiectivele comune ale partidului sau prioritățile personale ale candidatului?

Următoarea noastră întrebare a fost dacă oamenii preferă să afle mai multe despre obiectivele generale ale partidului sau dacă preferă să audă opiniile și prioritățile personale ale candidatului. În timp ce 52% au preferat să afle despre prioritățile personale ale candidatului, 48% au fost destul de echilibrați și au dorit să afle mai multe despre manifestul partidului.

12. Sunteți interesat să citiți despre viața personală și interesele candidatului?

Adesea, candidații furnizează câteva informații personale despre interesele, hobby-urile și viața de familie, poate pentru a contura o imagine mai amplă a tipului de personalitate pe care îl au. Cu toate acestea, doar 44% dintre persoanele pe care le-am întrebat se așteptau să audă acest tip de informații, iar 56% au declarat că nu sunt interesați în mod special să audă informații despre viața personală a candidatului!

13. Sunteți interesat să citiți despre trecutul profesional/politic al candidatului?

Am întrebat dacă oamenii sunt interesați să afle despre trecutul candidaților în politică sau în cariera lor profesională și, de data aceasta, un număr uriaș de respondenți, 80%, au declarat că sunt interesați. Aceste două întrebări demonstrează că, dacă aveți de gând să includeți informații despre candidat ca persoană, ar fi mai bine să le acordați mai degrabă o pondere mai mare detaliilor profesionale decât celor personale.

Date și cifre

14. Vă așteptați ca pliantul să ofere informații despre data, ora și locul scrutinului?

Am întrebat dacă cititorii se așteptau ca pliantul să ofere informații despre ora, data și locul de votare pentru alegerile propriu-zise, iar un număr semnificativ de 85% au răspuns că se așteaptă într-adevăr ca aceste informații să fie tipărite. În mod clar, este o idee bună să vă asigurați că aceste informații sunt incluse în pliantul dumneavoastră.

15. Cum preferați să fie prezentate statisticile? Ca declarații scrise? Sau grafice și diagrame?

Un pliant electoral va prezenta adesea statistici și informații cititorului, așa că am întrebat dacă oamenii preferă declarații scrise sau grafice și diagrame pentru a ilustra faptele și cifrele. Se pare că majoritatea oamenilor, de fapt 77%, consideră că informațiile sunt mai ușor de digerat sub formă de grafice și diagrame, doar 23% preferând o declarație scrisă. Cu siguranță merită să luați în considerare o reprezentare grafică ori de câte ori doriți să prezentați informații statistice.

16. Cum preferați să fie prezentate informațiile? În paragrafe sau puncte?

În ceea ce privește punctele specifice pe care candidații doresc să le sublinieze prin conținutul scris, acestea sunt adesea prezentate fie sub formă de paragrafe de text, fie sub formă de puncte. I-am întrebat pe respondenții noștri ce preferă, iar două treimi (67%) au preferat punctele. Așadar, dacă vreți să vă exprimați clar și simplu punctul de vedere, cititorii preferă atunci când conținutul dvs. scris este separat în fragmente distincte.

Optică bună

17. Ce stil de grafică de pe pliantele electorale vi se pare cel mai atrăgător? Înclinat sau nu?

Când ne-am uitat la materialele de campanie de la alegerile recente, am observat o tendință de design pentru grafică înclinată și dispozitive de susținere a textului, aproape amintind de propaganda sovietică de la mijlocul secolului trecut! Am fost dornici să vedem dacă respondenții sondajului nostru preferă această abordare în locul bannerelor tradiționale cu text orizontal. În ciuda tendințelor actuale, 64% au preferat versiunile neinclinate, astfel încât s-ar putea ca o abordare grafică de design edgy să dăuneze, de fapt, modului în care este percepută campania dumneavoastră.

18. Includerea unei imagini electorale, cum ar fi o urnă de vot sau o rozetă, contribuie la comunicarea scopului pliantului?

Rămânând la dispozitivele tradiționale de design, am fost, de asemenea, curioși să aflăm dacă motivele tradiționale, cum ar fi rozeta și urna de vot, își mai au locul în semnalizarea scopului unei alegeri. pliant. Când am întrebat oamenii dacă preferă să vadă o urnă de vot sau o rozetă ca parte a designului, 64% au răspuns afirmativ. Lecția de aici pare a fi că nu trebuie să lăsați căutarea originalității sau dorința de a evita clișeele să vă îndepărteze de anumite tropiuri de design pe care cititorii le așteaptă și le apreciază atunci când vine vorba de materiale de campanie.

19. O broșură electorală bine concepută vă face mai probabil să citiți conținutul?

Dar este designul important atunci când vine vorba de transmiterea mesajului politic? Am întrebat dacă o broșură electorală bine concepută îi face pe oameni să fie mai dispuși să citească conținutul propriu-zis, iar 95% au fost de acord că da. Se pare că merită să investești timp și efort pentru a obține un design corect al pliantelor tale dacă vrei ca mesajul tău să fie auzit.

Crearea pliantului electoral perfect

Pe baza rezultatelor sondajului nostru, am decis să creăm propriul nostru pliant electoral perfect. Fiecare dintre deciziile noastre de design bazate pe date este numerotată, astfel încât să puteți vedea care dintre constatările noastre au influențat fiecare element de pe pliant. Vedeți câte puteți încorpora atunci când vă creați propria campanie convingătoare!


 

Poporul a vorbit

Sperăm să găsiți aceste informații la fel de fascinante ca și noi și să vă fie de folos atunci când vă creați pliantul electoral.

Pliantele și pliantele sunt doar o parte din kitul de campanie al unui candidat. nostru Tipărirea alegerilor Această pagină reunește întreaga noastră gamă de materiale de campanie tipărite de o valoare inestimabilă, cu livrare gratuită în ziua următoare.