Hoe je de perfecte verkiezingsbrochure ontwerpt die kiezers niet kunnen negeren!

Perfecte verkiezingsfolder

Verkiezingsfolders zijn een belangrijk onderdeel van elke politieke campagne - wij kunnen het weten, we hebben er al een of twee gedrukt.

Maar wat maakt sommige campagnes effectiever dan andere?We waren benieuwd naar de mening van mensen over dit onderwerp, dus we hebben een enquête gehouden onder 878 kiezers om te ontdekken wat ze echt denken als ze een verkiezingsfolder ontvangen. Dit zijn onze bevindingen...

Politieke krantenkoppen

De eerste vragen die we stelden in ons onderzoek hadden te maken met de kop. Wat voor soort boodschap zien mensen het liefst op de voorkant van een verkiezingsfolder?

1. Welke kop zou je het liefst op de voorkant van een verkiezingsfolder zien? Een partijslogan, een specifiek beleid of een citaat van de kandidaat?

We ontdekten dat onze respondenten in meerderheid de voorkeur geven aan een krantenkop die scherp gericht is op een specifiek beleidsgebied in plaats van een meer algemene intentieverklaring. 56% van de respondenten gaf aan liever een specifieke kop te zien. 25% gaf de voorkeur aan een partijslogan en slechts 19% wilde een citaat van de kandidaat zien. Dit staat haaks op de heersende trend die we zien voor meer algemene koppen, zoals 'Sterk en stabiel leiderschap in het nationaal belang' (Conservative, 2017). Misschien moeten de grote partijen verschuiven naar meer specifieke koppen?

2. Waarop moet de hoofdboodschap op de voorkant van een verkiezingsfolder gericht zijn? Eén hoofdkwestie of meerdere?

Als u ervoor kiest om te beginnen met een beleidsgerichte kop, moet deze dan strak focussen op één onderwerp of een breder scala aan beleidsterreinen omvatten? 56 % van de respondenten zei dat ze liever een kop zien die zich concentreert op één hoofdkwestie, terwijl de overige 44% liever een meer algemene boodschap zien die zich concentreert.

3. Wat zou je het liefst leren van de krantenkop? Waar staat de kandidaat voor of tegen?

Koppen kunnen een positief standpunt van de kandidaat benadrukken of ze kunnen zich concentreren op iets waar de kandidaat tegen is. Toen we mensen vroegen wat hun voorkeur had, gaf een overweldigende 88% de voorkeur aan een kop die duidelijk maakt waar de kandidaat voor staat, terwijl slechts 12% de voorkeur gaf aan een kop die focust op waar de kandidaat tegen is.

4. Wat moet de kop vertellen? Waarom je op de kandidaat moet stemmen, of waarom je niet op de oppositie moet stemmen?

Op dezelfde manier kan de kop een gelegenheid zijn voor zelfpromotie of een kans om de oppositie in diskrediet te brengen. Maar volgens ons onderzoek ziet de overgrote meerderheid van de mensen liever dat je je sterk maakt voor leiderschap dan dat je je tegenstanders met modder besmeurt. 96% geeft de voorkeur aan een positieve boodschap.

Fotomogelijkheden

Een foto van de kandidaat is een vast onderdeel van campagnefolders. Er moeten echter beslissingen worden genomen over waar de foto wordt genomen, wie erop staat, hoe de foto wordt bijgesneden en zelfs welke gezichtsuitdrukking wordt aangenomen.

5. Welk type foto zie je het liefst op de voorkant? Een foto van de kandidaat of een foto van een probleem in het kiesdistrict?

De respondenten waren bijna half om half verdeeld toen hen werd gevraagd waar de kandidaat eigenlijk op moest staan, met 52% die de voorkeur gaven aan een foto van de kandidaat en 48% die liever een foto zagen die een kwestie in het kiesdistrict of de wijk weergaf. Dus misschien is een foto van de kandidaat op de voorkant toch niet zo'n no-brainer als we dachten!

6. Wat voor soort foto van de kandidaat zou u het liefst zien? Hoofd en schouders of het hele lichaam?

Hoeveel willen mensen precies van de kandidaat zien? 74% van de ondervraagden gaf de voorkeur aan een foto bijgesneden rond het hoofd en de schouders, en slechts 26% gaf de voorkeur aan een volledige lichaamsfoto.

7. Hoe ziet u de kandidaat het liefst afgebeeld? In hun kiesdistrict, met hun partijleider of professioneel in een studio?

We vroegen ook of respondenten de kandidaat liever in hun eigen gemeenschap afgebeeld zouden zien, naast hun partijleider, of gefotografeerd in een studio door een professional. Een overweldigende 82% van de respondenten gaf er de voorkeur aan hun kandidaat te zien in het kiesdistrict of de wijk die hij of zij hoopte te vertegenwoordigen. 11% gaf de voorkeur aan een foto naast de partijleider en slechts 7% gaf de voorkeur aan een professionele studiofoto.

8. Hoe moet de gezichtsuitdrukking van de kandidaat eruitzien? Vrolijk en vrolijk? Of serieus en zakelijk?

Toen we vroegen of kiezers hun kandidaat liever in een blije en vrolijke bui zagen of met een serieuze en zakelijke gezichtsuitdrukking, gaf 68 % de voorkeur aan een glimlach en slechts 32% aan een strenge uitdrukking.

Retorische vragen

9. Hoe ziet u een verkiezingsfolder het liefst geschreven? Door de kandidaat in de 1e persoon, of over de kandidaat in de 3e persoon?

De enquête vroeg verder naar de schrijfstijl van een verkiezingsfolder. We vroegen of mensen de voorkeur gaven aan een folder die in de eerste persoon was geschreven (bijv. "Ik ben de vrouw voor de baan") of dat ze de voorkeur gaven aan een folder in de derde persoon (bijv. "Zij is de vrouw voor zijn baan"). Een grote meerderheid van 90% gaf de voorkeur aan een folder in de eerste persoon.

10. Welke toon spreekt u het liefst aan in een verkiezingsfolder? Gepassioneerd en empathisch? Of direct en feitelijk?

Wat betreft de sfeer van het taalgebruik in de folder, vroegen we of mensen de voorkeur gaven aan een gepassioneerde en empathische toon of een zeer directe en feitelijke toon. Het scheelde niet veel of slechts 54% gaf de voorkeur aan directe en feitelijke taal boven gepassioneerd en empathisch. Deze gelijke verdeling kan erop wijzen dat een compromis tussen de twee benaderingen de meest effectieve aanpak zou kunnen zijn.

Het grotere plaatje

11. Waarover zou je liever meer leren? De gezamenlijke doelstellingen van de partij of de persoonlijke prioriteiten van de kandidaat?

Onze volgende vraag ging over de vraag of mensen liever meer willen weten over de algemene doelstellingen van de partij, of dat ze liever de persoonlijke standpunten en prioriteiten van de kandidaat horen. Terwijl 52% een lichte voorkeur hadden om de persoonlijke prioriteiten van de kandidaat te horen, was de verdeling redelijk gelijk met 48% die meer wilden horen over het partijprogramma.

12. Bent u geïnteresseerd in het lezen over het persoonlijke leven en de interesses van de kandidaat?

Kandidaten geven vaak wat persoonlijke informatie over hun interesses, hobby's en gezinsleven, misschien om een breder beeld te schetsen van het type persoonlijkheid dat ze zijn. Maar slechts 44% van de ondervraagden verwachtte dit soort informatie te horen, waarbij 56% aangaf dat ze specifiek niet geïnteresseerd waren in het persoonlijke leven van de kandidaat!

13. Bent u geïnteresseerd in de professionele/politieke antecedenten van de kandidaat?

We vroegen of mensen geïnteresseerd waren in informatie over de staat van dienst van de kandidaat in de politiek of in zijn of haar professionele carrière, en deze keer verklaarde maar liefst 80% van de respondenten geïnteresseerd te zijn. Deze twee vragen tonen aan dat als je informatie opneemt over de kandidaat als individu, het misschien beter is om meer aandacht te besteden aan professionele dan aan persoonlijke details.

Feiten en cijfers

14. Verwacht je dat de folder informatie geeft over de datum, het tijdstip en de locatie van de verkiezingen?

We vroegen of lezers verwachtten dat de folder informatie zou bevatten over de tijd, datum en locatie van de verkiezingen zelf, en een aanzienlijke 85% zei dat ze inderdaad verwachtten dat deze informatie zou worden afgedrukt. Het is duidelijk een goed idee om ervoor te zorgen dat deze informatie in je folder staat.

15. Hoe presenteer je statistieken het liefst? Als geschreven verklaringen? Of grafieken en diagrammen?

In een verkiezingsfolder worden vaak statistieken en informatie aan de lezer gepresenteerd, dus vroegen we of mensen de voorkeur gaven aan schriftelijke verklaringen of aan grafieken en diagrammen om de feiten en cijfers te illustreren. Het blijkt dat de meeste mensen, 77% in feite, informatie makkelijker te verteren vinden in de vorm van grafieken en diagrammen, met slechts 23% die de voorkeur geven aan een schriftelijke verklaring. Het is zeker de moeite waard om een grafische voorstelling te overwegen wanneer je statistische informatie wilt presenteren.

16. Hoe presenteert u stukjes informatie het liefst? In paragrafen of opsommingstekens?

Wat betreft de specifieke punten die kandidaten in hun schriftelijke inhoud naar voren willen brengen, zien we vaak dat deze worden gepresenteerd als alinea's tekst of als opsommingstekens. We vroegen onze respondenten aan welke ze de voorkeur gaven en twee derde (67%) gaf de voorkeur aan opsommingstekens. Dus als je je punt duidelijk en eenvoudig wilt maken, geven lezers er de voorkeur aan als je geschreven inhoud is opgedeeld in afzonderlijke fragmenten.

Goede optiek

17. Welke stijl van afbeeldingen op verkiezingsfolders vind je het aantrekkelijkst? Schuin of niet-schuin?

Toen we naar campagnemateriaal van recente verkiezingen keken, zagen we een ontwerptrend voor schuine afbeeldingen en tekstdragers, die bijna doen denken aan Sovjetpropaganda uit het midden van de vorige eeuw! We wilden graag weten of onze respondenten deze benadering verkozen boven de meer traditionele horizontale tekstbanners. Ondanks de huidige trends gaven 64% de voorkeur aan de niet-schuine versies, dus het zou kunnen dat een scherp grafisch ontwerp juist schadelijk is voor de perceptie van je campagne.

18. Helpt het opnemen van een verkiezingsafbeelding zoals een stembus of rozet bij het communiceren van het doel van de folder?

Om bij de traditionele ontwerpmiddelen te blijven, waren we ook benieuwd of traditionele motieven zoals de rozet en de stembus nog steeds een plaats hebben om het doel van een verkiezing aan te geven. folder. Toen we mensen vroegen of ze liever een stembus of rozet als onderdeel van het ontwerp zagen, zeiden 64% ja. De les hier lijkt te zijn dat je je niet moet laten meeslepen door de zoektocht naar originaliteit, of de drang om clichés te vermijden, weg van bepaalde ontwerptypologieën die lezers verwachten en verwelkomen als het gaat om campagnemateriaal.

19. Maakt een goed ontworpen verkiezingsfolder het waarschijnlijker dat je de inhoud leest?

Maar is design belangrijk als het gaat om het overbrengen van je politieke boodschap? We vroegen of mensen door een goed ontworpen verkiezingspamflet eerder geneigd waren om de inhoud zelf te lezen, en 95% waren het erover eens dat dit het geval was. Het lijkt erop dat het de moeite waard is om tijd en moeite te investeren in een goed ontwerp van je folder als je wilt dat je boodschap wordt gehoord.

De perfecte verkiezingsbrochure maken

Op basis van onze enquêteresultaten besloten we onze eigen perfecte verkiezingsfolder te maken. Elk van onze datagedreven ontwerpbeslissingen is genummerd, zodat je kunt zien welke van onze bevindingen elk element op de folder hebben beïnvloed. Kijk hoeveel je er kunt opnemen in je eigen overtuigende campagne!


 

De mensen hebben gesproken

We hopen dat je deze inzichten net zo fascinerend vindt als wij en dat ze van pas komen bij het maken van je verkiezingsfolder.

Flyers en folders zijn slechts een onderdeel van de campagnekit van een kandidaat. onze Verkiezingen afdrukken Op deze pagina vind je ons volledige aanbod van waardevol gedrukt campagnemateriaal met gratis bezorging de volgende dag.