Verhalen van klanten: Nodding Dog Komedie

Nodding Dog Comedy is een promoter van live stand-up shows en evenementen in het noordwesten van Engeland. Officieel bestaat het bedrijf pas twee jaar, maar Nodding Dog Comedy bestaat in de een of andere vorm al zo'n 15 jaar, sinds oprichter Kev Rook zelf in het stand-upcomedycircuit zat.

Nadat Kev de kans kreeg om lokaal een paar shows te promoten, realiseerde hij zich dat er een gat in de markt was voor een gespecialiseerde comedypromotor. Hij besloot op dat moment om zich fulltime te wijden aan het transformeren van Nodding Dog Komedie in een bonafide bedrijf voor live comedy-evenementen in Manchester, Cheshire, Lancashire en Cumbria.

Een zeldzaam ras

Kev kiest niet voor de conventionele weg en besloot dat hij het een beetje anders wilde doen. Zoals je zou verwachten werkt Nodding Dog Comedy samen met locaties om eenmalige comedyavonden, reguliere clubs, bedrijfsevenementen en zelfs comedyfestivals te organiseren. Waar Nodding Dog Comedy zijn eigen speelse stempel op drukt, is in de vorm van de avonden die ze organiseren.

Veel van hun reguliere shows zijn opgebouwd rond onconventionele en experimentele thema's. Een nieuwe variétéavond die ze lanceren in een ginbar heeft een live jazzband die zich tijdens de show met de acts bemoeit. Op een andere van hun vaste avonden mogen de acts hun gebruikelijke comedy genre niet opvoeren, wat zeldzame, eenmalige optredens van de betrokken comedians oplevert!

Een ander punt van verschil voor Nodding Dog is hun liefde voor een eigenzinnige locatie. Hoewel Kev een enorme genegenheid heeft voor wat hij beschrijft als de "spit and sawdust venues" die de steunpilaren van het comedycircuit zijn, gelooft hij ook in het leveren van comedy van wereldklasse op plekken waar je het niet zou verwachten.

Komedie waar je het het minst verwacht

Kev heeft een bijzondere voorliefde voor ruimtes waar traditioneel geen comedy wordt gegeven. Hij kijkt altijd uit naar plekken die iets speciaals te bieden hebben. Dat kan een brouwerij zijn, een nachtclub in het stadscentrum, een sportzaal, een bowlingbaan of zelfs een uitgestrekt landgoed!

Bij een meer traditionele stand-upavond boekt Kev altijd de allerbeste acts die er zijn. Alleen al in het afgelopen jaar hebben bekende namen zoals Russell Kane, Hal Cruttenden en Jo Caulfield het podium betreden tijdens evenementen die door Nodding Dog Comedy werden gepromoot.

Het bedrijf ondersteunt ook nieuwe acts, met een regelmatige avond waarop rijzende sterren uit het stand-upcircuit worden gepresenteerd. Nodding Dog Comedy is geen onbekende in het digitale wereldje, heeft ook een podcast en streamt live comedy-evenementen, waarvan je op de hoogte kunt blijven door het volgende te volgen @noddogcomedy op Twitter.

"Het leuke aan deze baan is dat het leuk is. Weet je, je regelt en promoot comedy optredens met een aantal van de beste comedians van het land - het is meteen spannender dan accountant zijn!" Kev Rook, Nodding Dog Comedy.

Vastberadenheid

De pandemie heeft het zonder twijfel moeilijk gemaakt. Zoals veel creatieve mensen heeft Kev de uitdaging omarmd om nieuwe manieren te vinden om vooruit te komen. Vorig jaar slaagde hij er nog steeds in om 40 COVID-conforme shows te organiseren, waardoor Nodding Dog Comedy een van de meest actieve promotors in het Verenigd Koninkrijk is.

Naast het vinden van creatieve oplossingen om het live werk gaande te houden, was Kev goed geplaatst om online mogelijkheden te benutten. Kev is niet alleen fanatiek met comedy, maar beschrijft zichzelf ook als een "design-, digitale marketing- en social media-nerd". Dit heeft hem goed van pas gekomen bij het vinden van manieren om de activiteiten naar de online wereld te verplaatsen.

Promoten met drukwerk

De eerste ervaring van Nodding Dog Comedy met Solopress was een bitterzoete gebeurtenis. We drukten 5.000 brochures en een grote voorraad posters om het West Didsbury Comedy Festival te promoten, maar helaas ging het festival niet door.

Het West Didsbury Comedy Festival is opnieuw gepland voor oktober 2021 en Kev is erg blij met de service en kwaliteit die hij ontvangt van Solopress:

"Wat ik fijn vond, was de geruststelling dat het drukwerk en het ontwerp vanaf het begin van het proces helemaal waren zoals het moest zijn. Het is zowel het spannendste als het engste wat er is om dozen te openen en te bidden dat de afdrukkwaliteit aan de verwachtingen voldoet. We hebben in het verleden nachtmerries gehad met andere bedrijven, waarbij het drukwerk niet overeenkwam met de monsters of gewoon van slechte kwaliteit was. Met Solopress hoefden we ons geen zorgen te maken - we kunnen gerust zeggen dat we ze voortaan voor alles zullen gebruiken." Kev Rook, Nodding Dog Komedie

In navolging van Posters, Vliegers en BrochuresWe zijn van plan om met Kev samen te werken aan een hele reeks promotiematerialen, waaronder Bierviltjes, Banners en T-shirts. We zijn ook enthousiast over het gebruik van een van onze Beursstands als achtergrond op het podium!

Een knipoog naar de toekomst

Wat de toekomst betreft, is Kev van plan om te blijven uitbreiden. Het doel voor 2022 is om 15 nieuwe locaties te lanceren en een tweede comedyfestival. Feitelijk is festivals een gebied waar Kev serieuze ambitie heeft. Zijn visie is een weekendevenement op locatie met kamperen en bier- en eettenten, dat hij in 2023 ergens in het Verenigd Koninkrijk hoopt te organiseren.

Op de lange termijn zou Kev graag een Nodding Dog Comedy club openen:

"Op een dag in de toekomst zouden we de hond graag een thuis geven en onze eigen locatie hebben. We denken aan een ambachtelijke brouwerij en hamburgerkeuken op locatie - hé, je moet groot dromen!" Kev Rook, komedie Nodding Dog

Nodding Dog Comedy is een energiek en vindingrijk bedrijf met een paar spannende jaren voor de boeg. We vinden het geweldig om deel uit te maken van hun verhaal en wensen ze veel succes in de toekomst. We raden je aan om ze ook in de gaten te houden door te kijken op TheNoddingDogComedy.com en ze te volgen op Facebook, Twitter en Instagram.