Lawrence of Arabia: Top 10 filmposters

Donkere en dramatische filmposter van Lawrence of Arabia

Als eerbetoon aan de legendarische acteur Peter O'Toole bekijkt Solopress de filmposters die geïnspireerd zijn op zijn beroemdste rol, Lawrence of Arabia...

Het is een schijnbaar onmogelijke taak voor elke grafisch ontwerper. Hoe kan de spectaculaire cinematografie van David Lean adequaat worden weergegeven in de poster afdrukken gemaakt voor Lawrence van Arabië? Nou, deze dappere zielen hebben het geprobeerd. Maar hebben ze gefaald of zijn ze de uitdaging aangegaan?

Lawrence of Arabia film posters 1

Lawrence of Arabia filmposter 2

Lawrence of Arabia filmposter 3

Lawrence of Arabia filmposter 4

Lawrence of Arabia filmposter 5

Lawrence of Arabia filmposter 6

Lawrence of Arabia filmposter 7

Lawrence of Arabia filmposter 8

Lawrence of Arabia filmposter 9

Lawrence of Arabia filmposter 10

Zeg het maar

Wat is JOUW favoriete filmposter van Lawrence of Arabia die je hier ziet? Heb je elders een beter ontwerp gezien? Misschien heb je zelf wel een fantastische filmposter ontworpen? Scroll naar beneden op deze pagina naar het vak 'Laat een reactie achter' hieronder en plaats je bericht (je kunt ook reageren via het Facebook-paneel)...

Lawrence van Arabië

Officiële blurb: Een van de beste films aller tijden!
Directeur: David Lean
Sterren: Alec Guinness, Omar Sharif en Peter O'Toole
Wat de pers zegt: "Wat een stoutmoedige, waanzinnige daad van genialiteit was het om Lawrence of Arabia te maken, of zelfs maar te denken dat het gemaakt kon worden." -Roger Ebert, Chicago Sun-Times
Metacritic.com score: 100
Vrijgegeven: 1962
Lawrence of Arabia Facebook-pagina: http://www.facebook.com/LawrenceofArabia

Filmtrailer voor Lawrence van Arabië op YouTube:

"Ik beschouw hem als een van de grootste wezens van onze tijd. Zo iemand zullen we nooit meer zien. Zijn naam zal de geschiedenis ingaan. Het zal leven in de annalen van de oorlog. Het zal leven in de legendes van Arabië!"
-Winston Churchill

Poster afdrukken

11 REACTIES

  1. Interessante posters die elk een ander aspect van de film proberen uit te beelden. Nummer 10 krijgt mijn stem. Het zand heeft altijd ogen die naar je kijken. Zorgde ervoor dat ik de foto een tweede keer bekeek, terwijl de anderen dat niet deden. Ook opvallend is de kleur versus het zwart-wit van het gezicht en hoe het de toon van de foto verandert.

  2. Geweldige acteur - geweldige film, hoewel ik hem als kind zag, kan ik hem nog steeds keer op keer bekijken

  3. De nummers 7 en 9 zijn mijn favorieten, maar ik hou ook van de silouhette op de achtergrond van #3. Ik hou vooral van nummer 9 omdat de beelden de magie van de film belichamen met een moderne inslag. De subtiele knipoog naar de 50e verjaardag draagt bij aan de tijdloze aantrekkingskracht van deze film. Prachtige blogpost; bedankt!

  4. Nummer 3 is goed... nummer 8 is veruit de beste denk ik... de blauwe doet een beetje denken aan een griezelige sci fi film !!!!

    • Leuke link Jonny, we zijn grote fans van Olly's prachtige werk hier bij Solopress. Het maken van de keuzes voor de Top 10 was moeilijk, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor de populairste, officieel uitgebrachte versies. Misschien publiceren we ooit ook een alternatieve of fan art editie...

  5. Het silhouet op de achtergrond van de woestijn springt eruit - voor mij is dit het beeld dat de cinematografie van de film het beste weergeeft en doet denken aan Omar Sharif's spectaculaire entree in de woestijn in de film.

Reacties zijn gesloten.