Save the date kaart ideeën

save the date ideeën

Het plannen van je bruiloft kan een leuke en inspirerende ervaring zijn - zie het als een startblok voor de prachtige reis die je gaat maken.

Save the date kaarten kunnen een fantastische manier zijn om de aanloop naar jullie grote dag te beginnen en anticipatie op te bouwen voor degenen die zijn uitgenodigd - zorg ervoor dat jullie dierbaarste dierbaren de datum in hun agenda zetten.

Geef het startsein voor jullie huwelijksfeest met onze gids voor het maken van de perfecte save the date-kaart.

Wat is een save the date-kaart?

Een save the date-kaart wordt zes tot twaalf maanden voor je bruiloft verstuurd om je gasten belangrijke informatie over de dag te geven.

Hierop staan meestal de namen van de bruid en bruidegom, de trouwdatum en de locatie. Meestal wordt dit gevolgd door een formele uitnodiging dichter bij de datum, waarin de fijnere details worden gegeven.

Top save the date kaart tips

Er zijn veel elementen waar je rekening mee moet houden voor je save the date kaarten, van het ontwerp tot wanneer je ze moet versturen. Hier vind je onze beste save the date etiquette tips.

  • Verwittig je gasten tijdig: Probeer je kaarten ongeveer zes maanden voor de grote dag te versturen voor binnenlandse bruiloften in het Verenigd Koninkrijk en twaalf maanden als je overzees gaat trouwen. Vervolg met een formele uitnodiging ongeveer één tot twee maanden voor de bruiloft.

  • Ken je gastenlijst: Zorg ervoor dat je je gastenlijst afwerkt voordat je je save the dates verstuurt. Als je deze verstuurt, worden de genodigden die je hebt uitgekozen voor de ceremonie bevestigd en het is een geweldige manier om ze al vroeg te laten weten of ze een extra persoon kunnen meebrengen.
  • Voeg een persoonlijk tintje toe: Hoewel jullie het thema van jullie bruiloft misschien nog niet helemaal vast hebben liggen, is dit een geweldige manier om jullie gasten een hint te geven over wat ze kunnen verwachten. Neem een paar van jullie eigenaardigheden op, voeg een foto van jullie verlovingskiekjes toe en kies een thema dat bij jullie persoonlijkheden past.

Je kaart kiezen

Bij Solopress hebben we verschillende kaartstijlen voor alle budgetten en bruiloftstypes. Hier is een handige lijst van onze save the date papiersoorten:

Zijde: Dit is onze voordeligste en populairste optie voor save the date-kaarten. Met een aantrekkelijke afwerking, waarbij de glans van glanzend papier wordt gecombineerd met de helderheid van mat, is het eenvoudig en klassiek.

Glans: Decadent en glanzend, glans is perfect voor een luxe kaartontwerp. Kies dit voor een opvallende scherpte in je artwork en geef je gasten een voorproefje van de opwinding die op de grote dag gaat komen.

Mat gelamineerd: Onze mat gelamineerde afwerking is perfect voor eigentijdse save the dates en zorgt ervoor dat je lettertype opvalt, waardoor het minder contrasteert en glanst dan onze glanzende en zijden tegenhangers.

Bruin Kraft: Ideaal voor buitenbruiloften of vintage thema's, onze bruin kraftpapier is ook natuurlijk en milieuvriendelijk en geeft een authentiek en rustiek gevoel.

Pulp: AOur pulp papier is ideaal voor het geven van een vintage of retro gevoel aan je kaarten.

Drielaags: Dit drielaagse materiaal is veruit ons meest duurzame en bestudeerbare papier en zal de tand des tijds doorstaan. Met zijn geraffineerde afwerking zal dit zeker indruk maken.

Het tot leven brengen: Het ontwerp

De gastenlijst is rond, de locatie is geboekt en jullie zijn het eens over de stijl van jullie bruiloft - wat nu? Nu moet je de ontwerpen voor je save the date-kaarten visualiseren.

Van kant-en-klare stijlvolle sjablonen tot creatief aan de slag gaan met een blanco canvas: wij hebben alle tools die je nodig hebt om je save the date-kaarten te perfectioneren.

Een sjabloon gebruiken

Bij Solopress hebben we verschillende save the date kaarten ideeënsjablonen die kant-en-klaar zijn om aan de slag te gaan met je kaart.

Van vintage bloemen tot rustieke charme, er zijn veel verschillende ontwerpstijlen om uit te kiezen. Het enige wat je hoeft te doen is de tekstinformatie aanpassen aan jullie bruiloft.

Je eigen ontwerp maken

Of, onze handige hulpmiddel voor blanco sjablonen kun je helemaal opnieuw beginnen bij het ontwerpen van je kaarten op maat. Zoals altijd staan onze medewerkers altijd klaar om je te helpen, mocht je vragen hebben over het maken van je uitnodigingen.

Vergeet niet om rekening te houden met jullie bruiloftsthema's en houd het simpel door te kiezen voor opvallende typografie en kleuren met minimale informatie.

Save the date-kaarten zijn een fantastische manier om je gasten een voorproefje te geven van wat hen te wachten staat op jullie grote dag en om de spanning op te bouwen. Blader door onze bewaar de datum kaarten pagina en creëer de perfecte set voor jullie speciale dag.