Spot UV - hoe werkt het?

Bij het plaatsen van bestellingen en het zoeken naar drukwerk ben je misschien de term 'Spot UV' tegengekomen. Laten we eens kijken naar deze fantastische techniek en hoe het werkt.

Wat is Spot UV?

Spot UV Dit is een heldere, glanzende coating die op specifieke delen van het kunstwerk wordt aangebracht om een opvallend contrast te creëren. visitekaartjes of brochurehoezen.

Hoewel het op de hele kaart kan worden toegepast, is het 'Spot'-element van het proces het vermelden waard. Dit is de praktijk van het uitkiezen van een bepaald element van het ontwerp om een groot contrast te geven met de rest van het ontwerp, voor een langdurige impact. Steunkleuren worden gebruikt om het specifieke gebied te identificeren en kunnen zo specifiek zijn als een éénpuntslijn.

D6A1751-1

Hoe werkt Spot UV?

Voor standaard UV-coating worden de platen door machines gevoerd met rollen die de plaat overspoelen met UV-coating. Na het aanbrengen wordt de plaat onder infrarode en UV-lampen gevoerd die de plaat onmiddellijk drogen. Voor het spot-proces wordt de UV-vernis verspreid over een gestanste sjabloon, meestal een zeer dunne film die over de plaat wordt geplaatst om ervoor te zorgen dat alleen de vereiste elementen van het ontwerp worden gecoat om het gewenste contrasterende effect te creëren. Als de vernis eenmaal droog is, blijkt het een veel sterkere coating te zijn dan de gebruikelijke semi-waterige gecoate papiersoorten.

Wat maakt Spot UV zo speciaal?

Spot UV is het ultieme in luxe druktechnieken; het biedt een unieke en uitzonderlijke manier om jezelf te introduceren en is de perfecte manier om een blijvende indruk te maken. Met de hoge helderheid en in het oog springende vernis raden we aan om de Spot UV te combineren met een matte laminering om echt contrast en diepte aan je ontwerp toe te voegen en ook een extra boost van duurzaamheid te krijgen door het lamineerproces. De dikke UV-lak zal ook een gladde maar voelbare kwaliteit aan de producten geven, waardoor je de perfecte manier hebt om je bedrijf te promoten met iets dat niemand zal willen weggooien!

Spot UV

Hoe een bestand opzetten voor Spot UV

Bij het aanleveren van illustraties voor Spot UV-werk geven we de voorkeur aan twee versies; de eerste is alleen je illustratie en op de tweede moeten de elementen waarop je de UV-lak aangebracht wilt hebben duidelijk gemarkeerd zijn in een contrasterende kleur, zoals 100% Magenta. Zo kunnen we precies bepalen waar je de lak aangebracht wilt hebben om ervoor te zorgen dat je bestelling precies volgens jouw specificaties is.

Ons artworkteam kan het bestand voor je opzetten, je hoeft alleen de UV-gebieden aan te geven. Nadat je je bestelling hebt geplaatst, sturen we je een proefdruk via e-mail om te controleren of we je vereisten hebben begrepen en zodat je kunt controleren of de UV-lijnen op de juiste plaatsen staan.

Spot UV

1 REACTIE

 1. Ik laat normaal geen commentaar achter, maar ik moet het gewoon zeggen:
  Wat een aangename verrassing om zo'n goed doordachte pagina te vinden.
  Ik kwam de term "Spot UV" tegen en vond deze pagina toen ik op zoek was naar een definitie.
  Deze pagina is goed ingedeeld, legt het perfect uit (met een geanimeerde .gif) en geeft de lezer zelfs een verwachting van hoe lang het duurt om de pagina te lezen "[Leestijd: 2 minuten]".
  Wauw!
  Briljant!
  Absoluut onberispelijk.
  Hulde aan degene die verantwoordelijk is.

Reacties zijn gesloten.