17 manieren om een klein bedrijf op de markt te brengen met een budget

marketing voor kleine bedrijven

Marketing voor kleine bedrijven

Marketing is de sleutel tot het succes van je kleine bedrijf. Het helpt om je merk te vestigen, je naam bekend te maken en vertrouwen op te bouwen bij klanten zodat ze als eerste naar jou toe komen. Met het juiste marketingplan kun je de omzet verhogen en zorgen dat je klanten terugkomen voor meer.

Hoewel marketing voor kleine bedrijven belangrijk is, hoeft het niet veel te kosten. Om je budget te verhogen, hebben we 17 goedkope marketingideeën voor je op een rijtje gezet.

 

 1. Weet wat je wilt bereiken

Voordat je kunt beginnen met het inzetten van goedkope marketingideeën, is het essentieel dat je een duidelijk plan hebt van wat je wilt bereiken. Een marketingstrategie moet direct gerelateerd zijn aan bedrijfsdoelen en zal helpen om te bepalen wat je wilt doen. Bedenk of je de verkoop wilt verhogen, je merk wilt promoten of nieuwe klanten wilt bereiken.

 

 1. Schrijf een marketingplan

Nu je een idee hebt van wat je wilt bereiken, neem je de tijd om een marketingplan te ontwikkelen. Een ander essentieel onderdeel van de marketing van een klein bedrijf, is je plan voor de toekomst dat aangeeft hoe je je doelen gaat bereiken. Als je weer in contact wilt komen met oude klanten, hoort daar misschien een e-mailstrategie bij? Of als je autoriteit wilt tonen in je vakgebied, is het misschien een goed idee om een blog te beginnen? Met een plan op papier kun je de wielen in beweging zetten.

 

 1. De kennis van het personeel verbeteren

Het is niet altijd makkelijk om uit te vinden waar je moet beginnen met marketing, vooral wanneer je een nieuw bedrijf opstart of de situatie van een bestaand bedrijf probeert te verbeteren. Externe marketinghulp kan duur uitvallen, dus kijk naar training of kwalificaties om de vaardigheden van het personeel binnen je eigen team te verbeteren. Je kunt je bijscholen met online marketingcursussen of de verschillende manieren onderzoeken waarop je impact kunt maken met content. Als klein bedrijf kun je zelfs in aanmerking komen voor gratis bedrijfsadvies en -ondersteuning van de overheid.

 

 1. Ken uw publiek

Leer je klanten kennen en zorg ervoor dat de inhoud van je website, communicatie via sociale media en marketingteksten hen aanspreekt. Het duurt niet lang, maar door gedetailleerde klantprofielen op te stellen voor elk segment van uw markt, kunt u uw publiek beter begrijpen en de betrokkenheid verbeteren. Als je met de verkeerde mensen praat, kan dat de resultaten van je marketingcampagne beïnvloeden.

 

 1. Monitor je concurrenten

Een van de beste marketingtips voor kleine bedrijven is het leren kennen van je concurrenten. Ga na welke bedrijven zich ook op jouw doelmarkt richten. Kijk goed naar hun marketingactiviteiten en vergelijk met behulp van SWOT-analyse om een idee te krijgen van sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen. Door op de hoogte te blijven van wat anderen doen, kun je je voorsprong behouden.

 

 1. Wees handig met sociale media

Sociale media is een ongelooflijk goedkope marketingtool die ook nog eens zeer kosteneffectief is. Maak u geen zorgen over viral gaan binnen het eerste jaar dat u deze methode gebruikt - richt uw aandacht in plaats daarvan op het opbouwen van relaties met uw doelgroep. Als je eenmaal aan de slag bent, gebruik dan gratis tools voor sociale media, zoals Hootsuite en Sprout Social. Met dit soort tools kun je je klanten beter begrijpen en je marketingenergie richten op de platforms die de beste betrokkenheid en verwijzingen genereren.

 

 1. Probeer betaalde sociale media

Sociale media zijn een briljante manier om op organische wijze klanten te werven. U kunt ook betaalde sociale advertentiemethoden gebruiken om uw inspanningen nog verder op te voeren. Facebook, Twitter en Instagram bieden allemaal de mogelijkheid om betaalde campagnes op te zetten en u kunt ervoor kiezen om zo veel of zo weinig uit te geven als u wilt. Marketingideeën voor kleine bedrijven

 

 1. Uw bedrijf lokaal vestigen

Help uw lokale klanten u online te vinden door u te registreren bij Google Mijn Bedrijf die uw bedrijf gratis op Google vermeldt. Dit helpt de zichtbaarheid van uw bedrijf in Google Zoeken en Google Maps te vergroten. Voeg foto's en updates toe om de respons te verhogen, reageer op beoordelingen om de zichtbaarheid in de organische zoekresultaten te vergroten en monitor de activiteit via gegevensanalyses op Google Insights.

 

 1. Vernieuw je marketingmateriaal

Brochures en visitekaartjes spelen een grote rol bij het opbouwen van je merkreputatie, dus zorg ervoor dat ze up-to-date zijn en goed ontworpen om je producten en diensten volledig te vertegenwoordigen. Een kwalitatief hoogstaand visitekaartje helpt je om die zo belangrijke eerste indruk te maken. Terwijl brochures nuttig marketingmateriaal zijn om te delen met potentiële klanten.

 

 1. Zoek netwerkmogelijkheden

Lokale zakelijke netwerkgroepen bijwonen, zoals BNI, is een gemakkelijke manier om andere bedrijfseigenaars te ontmoeten die graag contacten leggen, nieuwe kansen vinden, verwijzingen delen en ideeën bespreken. Ze kunnen helpen om je netwerk in je omgeving uit te breiden en contacten om te zetten in belangrijkere connecties.marketingstrategieën voor kleine bedrijven

 

 1. Vraag naar beoordelingen en getuigenissen

Volgens onderzoek van Nielsen vertrouwt 83% van de shoppers op de aanbevelingen van vrienden of familie, terwijl 66% online geplaatste meningen van consumenten vertrouwt. Moedig tevreden klanten aan om hun mening te delen via sociale media of via specifieke sites zoals TrustPilot. Recensies en getuigenissen zullen je merk geloofwaardiger maken en prospects helpen omzetten in nieuwe klanten.

 

 1. Val op bij tentoonstellingen en evenementen

Beurzen en evenementen zijn geweldige plekken om potentiële klanten te ontmoeten en bij te praten met bestaande klanten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze jouw bedrijf zien tussen de menigte. Kies voor gedrukte marketingmaterialen zoals vlaggen en rolbanners om uw bedrijf te helpen opvallen en uw nieuwste marketingboodschap te laten zien met gepersonaliseerde presentatiemappenmet je eigen ontwerpen en kunstwerken.

 

 1. E-mailmarketing beheersen

E-mailmarketing is een zeer effectief en low-budget marketingidee waarmee je rechtstreeks met je klanten kunt communiceren. Gebruik gespecialiseerde tools zoals MailChimp om te helpen gepersonaliseerde e-mails te maken en lacunes in klantgegevens aan te vullen om targeting en conversie te verbeteren. Vergeet niet om pakkende onderwerpregels te gebruiken om meteen de aandacht van de lezer te trekken.

 

 1. Gebruik direct mail in uw voordeel

Gerichte marketing via direct mail is een geweldige manier om je klanten op de hoogte te brengen van je nieuwe, spannende aanbod. Voeg gewoon een redelijk geprijsde, gepersonaliseerde flyer of folder in je uitgaven om klanten te laten weten welke diensten je aanbiedt. Je kunt zelfs exclusieve aanbiedingen en kortingen opnemen om conversies te stimuleren.direct mail

 

 1. Wees creatief met promotionele marketing

Met het juiste promotiemateriaal in je arsenaal kun je je onderscheiden van de massa. Met Solopress kun je merkmaterialen maken, zoals pennen en USB-sticksen gebruik ze als weggevertjes op vergaderingen en beurzen. Het is een geweldig goedkoop marketingidee dat de interesse wekt en je merknaam in de handen van nieuwe klanten brengt.

 

 1. Uw website bekijken

Je website moet goed werken om klanten geïnteresseerd te houden. Overweeg een grondige revisie om ervoor te zorgen dat hij volledig geoptimaliseerd is. Hij moet eenvoudig te navigeren zijn, snel laden en mobielvriendelijk zijn. Wereldwijd surft 52% van de gebruikers op het internet op hun mobiel. Bovendien helpt het bijwerken of toevoegen van nieuwe inhoud en het volgen van best practices voor sitestructuur en links uw ranking bij zoekmachines te verbeteren. Uw website een opknapbeurt geven hoeft niet duur te zijn - kijk eens naar budgetvriendelijke tools zoals WordPress en Wix.

 

 1. Meet en volg uw activiteiten

Om het meeste uit al je marketingactiviteiten te halen, is het essentieel om de resultaten van je inspanningen te volgen en te meten. Gebruik gratis online tools zoals Google Analytics en vergeet niet om ook offline marketingmethoden bij te houden. Zo kunt u duidelijk zien wat voor u werkt en wat niet. U kunt dan uw marketingactiviteiten verfijnen en u richten op die gebieden waar u waarschijnlijk het meeste succes zult hebben.

 

Met een mix van online en offline marketingmethoden kun je een groot succes voor je bedrijf creëren zonder de bank te breken. Wees slim met de beschikbare gratis en goedkope tools. Hiermee kun je je naamsbekendheid vergroten, je verkoop verhogen en een groter marktaandeel verwerven.