Zijn dit de 50 beste logo's ooit ontworpen?

Collage van beroemde merklogo's

Het tijdschrift Computer Arts heeft zojuist een ontwerpboek gepubliceerd met daarin de 50 beste logo's die ooit zijn gemaakt, waaronder die van McDonald's en Nike...

50 beste logo's ooit voorbeelden

In deze nieuwe gids voor grafische ontwerpers en liefhebbers van logo's heeft een panel van vooraanstaande experts op het gebied van branding en identiteitsontwerp beraadslaagd, gepeinsd en verteerd om ons de definitieve lijst van de Top 50 beste logo's aller tijden te geven.

In 50 beste logo's ooit ontdek je de geschiedenis en het creatieve proces achter het verhaal van elk logo. Hoe is het Penguin-logo precies ontstaan? Zagen de logo's van de wereldgiganten Shell en Coca-Cola er in 1913 anders uit? En zo ja, waarom veranderden ze in de loop der tijd?

Deze speciale eenmalige publicatie van het Computer Arts-team telt 176 pagina's en bevat interviews met de logo-ontwerpers zelf, waaronder Rob Janoff (Apple) en Lindon Leader (FedEx).

50 beste logo's ooit

50 beste logo's ooit boekomslag

"Zelfs als je maar zijdelings geïnteresseerd bent in grafisch ontwerp, is het fascinerend om te zien hoe het logo van BP er in 1930 uitzag of om te praten over hoe de identiteit van Coca-Cola de afgelopen 125 jaar is geëvolueerd (of juist niet)," zeggen ze. Computerkunsten. "En als klap op de vuurpijl hebben we ze gerangschikt. Wat komt er in de top 10? Wat wordt nummer één? Pak het boek om erachter te komen!"

7 REACTIES

  1. MIJN FAVORIET IS STARBUCKS, HET LOGO ZEGT ALLES, DE SMAAK, DE STIJL, DE KWALITEIT, MET ZO'N GOED LOGO HEB JE GEEN WOORDEN NODIG.

  2. Veel van de getoonde logo's zijn heel eenvoudig. Ik denk dat dat de sleutel is tot het creëren van een duurzaam logo.

  3. Persoonlijk vind ik het gespiegelde dubbele C-logo van Chanel erg mooi. Het is eenvoudig en effectief. Ik zou het logo nog mooier vinden als het op een item in mijn kledingkast stond!

  4. Het tweede deel van dit boek zou misschien verder ingaan op de evolutie van merken/logo's, hoe ze door de jaren heen zijn veranderd en hoe succesvol of onsuccesvol sommige van deze veranderingen zijn geweest. Een rebranding veroorzaakt altijd wat controverse en dat gedocumenteerd in een boek zou echt geweldig zijn om te lezen.

    Persoonlijk houd ik van het appelmerk - ik houd van waar het vandaan komt en van het glanzende, iconische fruit dat het vandaag de dag is!

  5. Interessant. Ik vraag me af hoeveel er in dat Logo bordspel zitten. Ik heb het voor mijn vriend gekocht voor Kerstmis, dus hopelijk kom ik er snel achter!

Reacties zijn gesloten.