Handige gratis bronnen voor ontwerpers

Bronnen voor ontwerpers

Hulp nodig bij een nieuw project? Er zijn zoveel handige gratis hulpmiddelen voor ontwerpers om je te helpen slagen. Hieronder vind je een handvol bekende en minder bekende tools die ontwerpers dagelijks gebruiken. Maak een bladwijzer van dit bericht zodat je deze handige lijst kunt bijhouden - we werken hem regelmatig bij met onze nieuwe vondsten, dus zorg ervoor dat je terugkomt voor de nieuwste, beproefde, gratis hulpmiddelen voor ontwerpers.

We worden door geen van deze bedrijven gesponsord, we vinden ze gewoon geweldig!

Zaden ontwerpen

www.design-seeds.com

De perfecte kleurencombinatie vinden kan lastig zijn. Als je vastzit, is dit een geweldige site om te bezoeken. Design Seeds deelt interessante en unieke kleurenpaletten om je nieuwe kleurencombinaties te laten zien waar je misschien nog niet aan had gedacht. Je ziet interessante combinaties in een levenssetting zodat je kunt zien hoe ze samengaan. Er is ook een dagelijkse e-mailroundup met inspirerende kleurenpaletten om je te helpen creatief te worden.

Ze helpen ook beginnende fotografen door foto's te delen die zijn ingezonden via hun Instagram. Bekijk #SeedsColor op Instagram en stuur je eigen foto in om kans te maken op een plaats op hun website.

ReallyGoodEmails

www.reallygoodemails.com

ReallyGoodEmails doet precies dat! Het verzamelt een aantal van de meest goed ontworpen en effectieve marketinge-mails in vele branches. De e-mails zijn onderverdeeld in secties zoals kortingen, registratie, bedankjes en nog veel meer. Het is een geweldige bron voor ontwerp- en inhoudsinspiratie.

WatTheFont

www.myfonts.com/WhatTheFont

WhatTheFont is echt een handige tool om lettertypes te identificeren. Het enige wat je hoeft te doen is een screenshot uploaden en het zal de glyphs eruit pikken om te identificeren welk lettertype het is. Als je de exacte overeenkomst niet kunt vinden, zal het de op één na beste vinden, of suggesties doen om je te helpen het beter te identificeren.

PixEden

www.pixeden.com

Pixeden heeft een beetje van alles voor bijna elk project. Het neemt het gedoe en de kosten weg van het laten afdrukken en fotograferen van producten. Ze hebben niet alleen een breed scala aan mockups beschikbaar, maar ook tonnen pictogrammen, websitethema's en nog veel meer.

Het merendeel van hun materiaal is gratis te downloaden, maar je kunt ook een klein bedrag betalen voor premium beeldmateriaal.

Pexels

www.pexels.com

Afbeeldingen kopen van stockwebsites kan erg duur zijn. Pexels biedt gratis stockfoto's van over de hele wereld en zijn meestal gratis voor persoonlijk en commercieel gebruik.

MorgueFile

www.morguefile.com

MorgueFile is ook een geweldige bron voor gratis stockafbeeldingen. Ze hebben een breed scala aan gratis downloadbare afbeeldingen, maar je kunt ook een opdracht voor een specifieke afbeelding indienen en andere creatieven zullen deze aan je voorleggen.

Er zijn ook dagelijkse opdrachten waaraan iedereen kan meedoen. Het enige wat je hoeft te doen is beeldmateriaal uploaden dat gerelateerd is aan het onderwerp van de dag. Dit is een geweldig hulpmiddel om je creatieve benen te strekken en te zien hoe je werk zich verhoudt tot dat van anderen.

Ontwerpspiratie

www.designspiration.net

Sommige andere inspiratiesites raken verzadigd met een breed scala aan projecten, maar Designspiration maakt altijd indruk en is vooral gericht op grafisch ontwerpwerk. Als je ooit inspiratie tekort komt en wat hulp nodig hebt, is dit een geweldige gratis bron voor inspiratie.

Behance

www.behance.net

Behance is van de Adobe-familie, met gecureerde galerijen en vitrines. Het is een geweldige bron waarmee gebruikers hun beste werk kunnen delen. Je kunt deze site ook bekijken voor een eindeloze bron van inspiratie van enkele van de beste ontwerpers ter wereld.

Plat pictogram

www.flaticon.com

Flat Icon heeft meer dan 300.000 vectorpictogrammen, gegroepeerd in 5.481 pakketten. Ze hebben tonnen gratis pictogrammen om te downloaden en te bewaren en ze worden voortdurend bijgewerkt. Je kunt ze downloaden in verschillende formaten en elk pictogram kan eenvoudig worden bewerkt op de website of in Illustrator.

Grafische hamburger

www.graphicburger.com

Graphic Burger heeft duizenden 'Smakelijke ontwerpbronnen gemaakt met zorg voor elke pixel' en zijn gratis voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik. Van mock-ups voor hangende muurborden tot gratis lettertypen, je kunt uren doorbrengen op deze website met het experimenteren met verschillende sjablonen.

Gridzzly

www.gridzzly.com

Grizzly is een heel eenvoudige interactieve paginagrote interface om je eigen rasterpapier te maken. Je hoeft alleen maar de gewenste waarden in te voeren en thuis af te drukken.

Hebben we iets gemist?

Laat ons weten welke andere gratis ontwerpbronnen je bent tegengekomen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om bedrijven te helpen met hun ontwerpproblemen, dus neem contact met ons op!