Een nieuwe aanwinst: de AGFA Oberon RTR3300

Bij Solopress zijn we altijd op zoek naar manieren om onze machinelijst aan te passen aan de vooruitgang in printtechnologie. Als aanvulling op onze reeks grootformaatpersen zijn we verheugd de toevoeging aan te kondigen van de Agfa Oberon RTR3300, een speciale roll-to-roll, digitale inkjetprinter.

Bij de lancering is de Europese vereniging voor digitale pers bekroonde het met de titel van beste rol-naar-rol groot & breedformaat printsysteem in zijn formaatcategorie. Het systeem voegt zich bij onze Agfa Anapurna hybride machines en zal in eerste instantie worden gebruikt voor het afdrukken van grotere Posters en Rolbanners.

Oprollen, oprollen

De dubbele rolfunctie van de Oberon betekent dat hij kan afdrukken op één 3,3 m brede rol of twee 1,6 m brede rollen in de dubbele modus. Dankzij deze veelzijdige functionaliteit kunnen we beter inspelen op de vraag door het aanpassingsvermogen en de productiviteit van onze grootformaatafdeling te vergroten.

De nieuwe pers heeft ook een unieke watergekoelde tafel, die ervoor zorgt dat de drukzone op kamertemperatuur blijft. Dit biedt ons de mogelijkheid om een verscheidenheid aan warmtegevoelige rolmaterialen te verwerken, waaronder meer kosteneffectieve opties. Deze extra flexibiliteit stelt ons in staat om prints van hoge kwaliteit te produceren en tegelijkertijd de kosten te optimaliseren. Er is zelfs een ingebouwde lichtbak voor kwaliteitscontroles ter plekke bij backlit printopdrachten.

Snel wisselen

De handige opzet voor het laden van media helpt ons ook om de omsteltijden te verkorten. Dankzij het innovatieve ontwerp kan één enkele operator snel en gemakkelijk rollen materiaal laden. Lichtgewicht carbonassen maken de taak ook minder omslachtig voor de operator. In combinatie met een optie voor vrije val voor optimaal mediagebruik en slimme functionaliteit voor meerdere wachtrijen, verbetert deze machine onze operationele efficiëntie en verkort ze opnieuw de doorlooptijden.

Een ander aspect dat de pers populair maakt bij operators is dat hij heel stil werkt in vergelijking met de meeste inkjetprinters. Hij is ook zeer veilig in gebruik dankzij nabijheidssensoren die de functies pauzeren wanneer je voor het veiligheidsscherm langsloopt, en hervatten wanneer je wegstapt zonder de afdruktaak in gevaar te brengen.

Warm en droog

Het gebruik van de UV LED uithardingstechnologie van de Oberon RTR3300 heeft een aantal voordelen. De lampen kunnen onmiddellijk worden opgestart zonder vertraging door opwarmtijd. Dit betekent dat we uw projecten sneller kunnen opstarten, maar het vermindert ook het energieverbruik, in lijn met ons streven om onze impact op het milieu te verminderen.

De De Oberon 1470 UV LED-inkten die in de pers worden gebruikt, zijn geoptimaliseerd voor flexibele media voor duurzame resultaten zonder schilfers, plus ze dragen ook bij aan onze inspanningen voor het milieu. De inkten voldoen volledig aan de milieu- en gezondheidsnormen in de industrie en voldoen aan de hoogste categorie van Greenguard Goud certificering. Dit betekent dat ze grondig zijn getest en voldoen aan strenge normen voor chemische emissies. Innovatieve technische oplossingen in het ontwerp van de Oberon betekenen ook dat er zeer weinig inkt wordt verspild in vergelijking met andere printers - gemiddeld slechts één liter per drie maanden continu gebruik!

Procesperfectie

De Oberon RTR3300 maakt gebruik van Agfa's grootformaat workflowsoftware, Asanti, om elk aspect van het drukproces te stroomlijnen, van prepress tot productie en afwerking. De integratie van deze software, gekoppeld aan de uitzonderlijke operationele mogelijkheden van de machine, betekent een aanzienlijke vooruitgang in de efficiëntie van grootformaatprinten bij Solopress.

De knoop doorhakken

Naast de Oberon hebben we ook een tweede Fotoba XLD 320HS aangeschaft. Deze grootformaat XY-snijplotter kan de superbrede rollen snijden die de Oberon gebruikt. De sensoren scannen en controleren automatisch tijdens het snijden, zodat de sneden haaks op de rand van de rol staan. Dit zorgt voor precieze hoeken en vermindert onnauwkeurigheden bij het trimmen aanzienlijk. Elke maatregel die verspilling op deze manier vermindert, vermindert onze impact op het milieu en helpt ons om sneller en kosteneffectiever te produceren voor onze klanten.

Meer mogelijkheden in het verschiet

De investering in de Oberon RTR3300 heeft onze mogelijkheden uitgebreid met de mogelijkheid om op een uitgebreide reeks materialen te printen. Het biedt spannende mogelijkheden voor de toekomst als het gaat om nieuwe producten en materialen die we in de toekomst kunnen introduceren. Hoewel deze investering voor directe verbeteringen heeft gezorgd in ons grootformaat printaanbod, kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat het beste nog moet komen.