Nieuwe lasersnijmogelijkheden van Solopress

Aangepaste lasergesneden stickers blog header

Het productassortiment uitbreiden en efficiënter worden in het produceren van kernproducten zijn belangrijke doelen voor de meeste ambitieuze printbedrijven. Onlangs hebben we deze doelen in daden omgezet met een investering in 'cutting edge' technologie die in één klap aan alle eisen voldoet.

Door Konica Minolta's eerste Motioncutter 23-systeem in het Verenigd Koninkrijk aan te schaffen, slaagden we er tegelijkertijd in om de manier waarop we standaard produceren te upgraden. Etikettenen introduceerde daarom Aangepaste vormstickers als nieuw product. De uitstekende mogelijkheden van de Motioncutter machine zijn echter niet beperkt tot het snijden van stickers en de overname opent een zee van mogelijkheden voor ons.

 

Een streepje voor

We installeerden de nieuwe machine in december vorig jaar en na een periode van training van de operator en het testen van de apparatuur, draaide de Motioncutter 23 eerder dit jaar. De ultramoderne lasersnijder werd aan de tand gevoeld bij het produceren van onze bestaande reeks standaardafmetingen. Stickers. Het duurde echter niet lang voordat de Motioncutter werd gebruikt om een nieuw product van ons te produceren: Custom Shape Stickers.

 

Kleine bedrijven, groot voordeel 

Deze nieuwe mogelijkheid voor op maat gemaakte printproducten is geweldig nieuws voor klanten van alle groottes, maar de Motioncutter is vooral voordelig voor kleine oplages. Dat maakt hem ideaal voor kleine bedrijven en wederverkopers die die markt bedienen.

In de afgelopen jaren is er een onmiskenbare piek geweest in nieuwe kleine bedrijven die sterk leunen op een zeer persoonlijke en unieke merkbenadering. Dit is vooral duidelijk op het gebied van eten en drinken, waar ambachtelijke en speciale producten op de markt worden gebracht dankzij hun individualiteit en eigenzinnige branding.

We hebben op deze trend gereageerd in het voorjaar van vorig jaar toen we ons assortiment Etiketvoorraden hebben uitgebreid om producenten van voedingsmiddelen en dranken beter van dienst te kunnen zijn. Dit assortiment omvat nu materialen die bestand zijn tegen vocht, hitte en diepvries, en die voldoen aan veiligheidsnormen die direct contact met voedingsmiddelen toestaan.

Producenten van dit type hechten veel waarde aan individualiteit, dus een unieke Custom Shape Sticker voor hun product zal waarschijnlijk zeer aantrekkelijk zijn. Dit is slechts een van de vele sectoren waar de vraag naar kleine oplagen van zeer gepersonaliseerde etiketten met een snelle doorlooptijd is toegenomen.

Verbeteringen groothandel 

Niet alleen eindgebruikers zullen profiteren van onze nieuwe afdrukmogelijkheden. Veel drukkerijen en wederverkopers zouden het begrijpelijkerwijs moeilijk vinden om 300.000 pond neer te tellen voor een specialistisch apparaat als de Motioncutter. Het zijn deze bedrijven die nu met ons kunnen samenwerken als leverancier voor dit specifieke type product. Op deze manier kunt u, als u met ons samenwerkt, uw aanbod uitbreiden met lasergesneden drukwerk zonder enige kapitaaluitgave.

Onze directeur, Simon Cooper, verwelkomt de mogelijkheid om op deze manier partnerschappen aan te gaan met wederverkopers: "We kijken ernaar uit om handelspartners te ondersteunen die lasergesneden Stickers en andere producten willen introduceren.

We verwelkomen elke gelegenheid om rechtstreeks met hen te praten over het maken van proefverpakkingen, white label-verpakkingen en elk ander gebied waarop we hen kunnen ondersteunen bij het opnemen van deze nieuwe producten in hun catalogi.

Dit is bemoedigend nieuws voor elk bedrijf dat op zoek is naar een grootdrukker die lasergesneden producten kan leveren.

Boom tijd 

Onze geavanceerde machine is er, maar wat heeft ons tot dit punt gebracht? Het verhaal over hoe we in deze technologie zijn gaan investeren, begon met het observeren van hoe goed de categorie van gewone of tuin standaard vorm Labels het deed.

Simon: "Terwijl de vraag naar de meeste producten tijdens de pandemie begrijpelijkerwijs getemperd was, is de vraag naar Stickers en Etiketten nooit weggeweest. Sterker nog, de vraag steeg en er zijn geen tekenen dat deze afneemt.

Op dat moment hadden we echter geen eigen apparatuur om etiketten te snijden, waardoor de productie voor ons een knelpunt was geworden.

Een netelige situatie 

Tot nu toe waren we volledig afhankelijk van voorgesneden Etikettenvoorraden. Om een concurrerend assortiment Stickers te kunnen aanbieden, waren we verplicht om een enorme voorraad van deze Etiketten aan te houden in elke maat, vorm en materiaal.

De omslachtige taak van het scannen van schap na schap om het juiste etiket voor elke taak te vinden verspilde kostbare uren aan personeel en deze uitgebreide etikettenbibliotheek nam kostbare vierkante meters in beslag.

Het afdrukken op voorgesneden Labelvellen ging ook gepaard met problemen op het gebied van kwaliteitscontrole. Als de uitlijning tijdens een run verschoof, kon de inhoud buiten de grenzen komen, wat resulteerde in dure herdrukken en ongewenste verspilling van tijd, inkt en materiaal.

Met een gestage toename in de vraag naar etiketten, in combinatie met klantonderzoek dat we uitvoerden, was het genoeg om de autoriteiten ervan te overtuigen dat het verbeteren van de efficiëntie op dit gebied een focus voor ons moest zijn. De oplossing voor meer dynamische controle over de etikettenproductie kwam in de vorm van onze innovatieve Motioncutter-machine.

Overkill of kans? 

We moesten Stickers op bestelling kunnen snijden en het antwoord was investeren in het Motioncutter 23-systeem. Op het eerste gezicht lijkt het alsof we een voorhamer hebben gekocht om een noot te kraken! En niet zomaar een moker - een geavanceerde digitale hogesnelheidslasersmoker van 300.000 pond!

Het is een machine met enorme technische mogelijkheden die ernstig onderbenut zou worden als ze alleen gebruikt zou worden om cirkelvormige en rechthoekige labels uit te snijden. Maar Simon bekijkt het zo:

De tijd- en kostenbesparingen die de snijcapaciteit met zich meebrengt, zijn zo groot dat de Motioncutter de investering binnen 18 maanden terugverdient. En dat is alleen al door het gebruik op bestaande Label-producten.

Door alleen maar de productie van ons huidige Label-aanbod over te nemen en de behoefte aan voorgesneden materiaal te elimineren, betaalt deze ongelooflijke machine zichzelf terug. Het feit dat het ook enorme mogelijkheden biedt voor nieuwe lasergesneden producten is een belangrijke bonus. In dit licht is de beslissing om het allerbeste gereedschap voor deze taak te kopen heel logisch.

Een leidende hand 

Zonder extra kosten, moeite of voorbereidingstijd is de Motioncutter nu belast met het produceren van kiss-cut stickers die snijrichtlijnen volgen die zijn voorgeschreven door artwork dat door de klant is aangeleverd.

Dit geeft jou, de klant, de controle om elke vorm van Sticker mogelijk te maken. We innoveren ook op dit gebied.

Om onze klanten te helpen het meeste uit deze nieuwe technologie te halen, creëren we een unieke oplossing om het voor jou gemakkelijker te maken je artwork aan te leveren. Als onderdeel van het online proefdrukproces hebben we bij Solopress.comEen tool scant je kunstwerk en genereert automatisch een snijgeleider die de laser moet volgen.

De snijplottergeleider wordt dan onmiddellijk ter goedkeuring aan je voorgelegd voordat de job in productie gaat. Dit is efficiënt omdat het je tijd bespaart en voorkomt dat je de snijplotter zelf moet maken en als een aparte laag moet aanleveren. Voor zover wij weten, zijn wij de enige drukker in het Verenigd Koninkrijk die deze service aan zijn klanten biedt.

Eenvoudige prijsstelling, epische proporties 

Als gevolg daarvan hebben we ook onze prijsstelling aangepast. In plaats van per sticker te betalen voor kant-en-klare Etiketten, kun je nu per vel betalen, ongeacht het aantal stickers dat onze snijplotter bepaalt.

Dus als je een A4-vel stickers bestelt, of het artwork nu één grote sticker bevat of 50 kleine, de kosten blijven hetzelfde. Een ander positief bijproduct van deze productiemethode is de bijna onbeperkte keuze aan Stickerformaten.

De afmetingen van het etiket worden alleen beperkt door de afmetingen van het vel waarop het wordt afgedrukt. Het theoretische maximum is 530 x 750 mm, wat het grootste is dat door onze machine past.

Nauwelijks het oppervlak 

Naast de introductie van Custom Shape Stickers hebben we ambitieuze plannen om in 2022 nog meer lasergesneden producten op de markt te brengen.

Volgens Simon zal de Motioncutter waarschijnlijk worden gebruikt voor uitnodigingen, op maat gemaakte presentatiemappen en andere speciale producten. Kijk uit naar uitsnijmogelijkheden op Brochures waarmee klanten effecten konden creëren, net zoals we deden toen we op de voorpagina van het maandblad Print Solutions stonden.

Maar aangepaste vormen en uitgesneden oppervlakken zijn nog maar het begin van wat er allemaal mogelijk is met deze opmerkelijke technologie! Het graveerpotentieel kan bijvoorbeeld op vele manieren worden benut, zoals het verwijderen van kleurvlakken of coating van voorbedrukte of gelamineerde substraten of het creëren van textuur op dikkere substraten.

Dankzij de nauwkeurigheid waarmee de laser snijdt en perforeert, is hij geschikt voor fijn filigraanwerk en uitgesneden tekst. De softwaremogelijkheden maken massapersonalisatie mogelijk, zodat op elk stuk een specifieke naam of boodschap kan worden uitgesneden of gegraveerd.

Al deze technieken bieden spannende mogelijkheden die we niet kunnen wachten om te verkennen. We kijken ernaar uit om te ontdekken wat de toekomst voor onze Motioncutter in petto heeft en zijn potentieel te ontsluiten. Belangrijker nog, we zijn enthousiast over de eindeloze mogelijkheden die het onze klanten biedt en de nieuwe mogelijkheden die het u biedt om ongelooflijke ontwerpen en producten te maken.