Verhalen van klanten: Mighty Dub Fest

Glastonbury, Download, Boardmasters: iconische Britse muziekfestivals die weinig promotie nodig hebben. Vorig jaar was alleen al het symbolische festival in Somerset binnen 25 minuten uitverkocht.

In een sector die jaarlijks 1,1 miljard pond binnenharkt en jaarlijks 3,7 miljoen festivalgangers trekt, hoe kun je dan zo'n druk feest verpesten?

Print biedt een krachtige toolkit voor kleinere promotors: het versterkt hun stem en helpt hen om hun boodschap over te brengen aan de massa. Print verbindt mensen met je doel en het is een geweldige manier om je publiek uit te breiden, zoals Katy Emmett van Mighty Events Ltd heeft ontdekt.

Even voorstellen: Mighty Dub Fest

Volkswagen campers, live muziek, heerlijk eten en briljante bieren. Machtig Dub-festival klinkt zeker als een recept voor heel veel plezier.

Vergis je niet, dit bloeiende festival is het resultaat van veel hard werk en zwaarbevochten zakelijke ervaring.

Mighty Dub Fest is zelfs zo gegroeid dat het in de beginjaren drie keer van locatie moest veranderen en uiteindelijk uitgroeide tot het grootste VW-festival van het noordoosten.

Mighty Dub Fest wordt gerund door Katy Emmett en haar vader Bruce en bestaat nu al 12 jaar. Mede-organisator Katy werd opgericht in 2010 en was net 11 toen de VW-kampers voor het eerst naar Northumberland kwamen.

Katy is nu 24 en is erg trots op het organiseren van dit evenement voor VW-fans. Het festival trekt nu meer dan 5000 mensen die campers, kevers en nog veel meer meenemen voor de rit.

Sinds 2015 is Mighty Dub Fest gevestigd in de prachtige omgeving van Alnwick Castle Pastures, beroemd geworden als de locatie van Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry uit de Harry Potter-films. We namen contact op met Katy om meer te weten te komen over hoe de magie tot stand komt.

Een festival met een rijke geschiedenis

Waarom zijn VW's zo populair en wat maakt een festival rond deze auto's zo aantrekkelijk?

De eerste officiële Volkswagen bestelwagen, de VW T2, werd in productie genomen in 1949. In de jaren 1950 werd de T2 oorspronkelijk gebruikt voor ambulances, brandweerwagens en ijskarretjes voordat hij bekend werd als camper.

Hun klassieke, charmante ontwerp heeft door de decennia heen zijn aantrekkingskracht behouden op een manier die maar weinig andere motorvoertuigen is gelukt.

VW's staan synoniem voor de hippiegeneratie en hebben een rijke geschiedenis die verweven is met kamperen en muziek.

Magie is niet alleen synoniem aan de slaapplaatsen van het festival, er zit ook een enorme dosis magie in de locatie.

Alnwick Castle was de thuisbasis van Daniel Radcliffe, Emma Watson en co tijdens het filmen van de eerste twee Harry Potter films, The Philosopher's Stone en The Chamber of Secrets.

Alnwick is het op één na grootste bewoonde kasteel in Engeland, na Windsor Castle, en staat er al sinds 1096, dus het is waarschijnlijk dat een leger van VW's niet de meest luidruchtige menigte is die zich ooit buiten de muren heeft verzameld!

Een groeiend gezin

Een festival voor alle leeftijden, Katy zorgt ervoor dat iedereen vermaakt wordt. Goochelshows voor kinderen, een stille disco voor het hele gezin en nachtelijke bingo.

Katy schat dat 99% van de festivalgangers ter plaatse kamperen, waarvan ongeveer 80% in VW-campers. Of ze nu in busjes of tenten verblijven, iedereen op het terrein heeft uitzicht op het eeuwenoude Alnwick Castle.

De populariteit van Mighty Dub Fest vergroten is niet het enige doel waar Katy en Bruce naartoe werken. Hun succes heeft ertoe geleid dat ze hun eigen bedrijf Mighty Events hebben opgericht, dat nu zeven andere festivals onder zijn hoede heeft.

De nieuwste onderneming van Mighty Events heet Gelukkige jaren 80 en vindt plaats van 19 tot 21 augustus in West Benridge Farm, Morpeth. Met de populariteit van 80's verkleedkleding op Mighty Dub Fest wisten Katy en Bruce dat een 80's thema een eigen jaarlijks evenement zou kunnen worden.

In deze nieuwe onderneming treden tribute-acts uit de jaren 80 live op, samen met lekker eten en een bar ter plekke. Dus als je je buik vol hebt van de versnellingen, het vet en de vettigheid op Mighty Dub Fest, biedt Happy 80's een veel glanzender alternatief dat je footloose en vies dansend in de velden krijgt.

Bestelwagens gedragen zich slecht

Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen, brengt het organiseren van een VW-festival zijn eigen unieke uitdagingen met zich mee, waar mensen zoals Glastonbury misschien niet mee te maken krijgen. VW-campers hebben een rijke geschiedenis en zijn een soort verzamelobject geworden.

Maar naarmate de jaren verstrijken, komen er zorgen over de betrouwbaarheid. Zoals Katy zelf toegeeft, heeft haar eigen op maat gespoten T4 camper zijn deel aan "problemen" gehad.

Een pandemische pitstop

Na de laatste twee jaar van opschudding, is Mighty Dub Fest op weg om zijn soepelst lopende weekend sinds 2019 te hebben.

Het was dan ook geen verrassing dat het grootste VW-festival in het noordoosten het feest in 2020 moest annuleren, zoals elk festival in het Verenigd Koninkrijk.

Omdat het al twee jaar dreigde te worden afgelast, besloot Katy het evenement een maand naar achteren te schuiven. Uiteindelijk vond editie 2021 plaats van 30 juli tot 1 augustus en het was hun meest succesvolle festival tot nu toe!

Katy voegde eraan toe: 'Het was ons grootste evenement ooit! Het was het eerste evenement in tijden waar veel mensen zich voor konden opwinden en we hadden het grootste aantal mensen ooit; het was een geweldig weekend.

Nu de wolk van Covid niet langer boven de evenementen van deze zomer hangt, staat Mighty Dub Fest 2022 gepland voor 17-19 juni.

Afgedrukt op partij

Mighty Dub Fest investeerde in een reeks printproducten om het festival van vorig jaar te promoten en heeft de winnende formule herhaald voor het opkomende evenement van dit jaar. Folders en leaflets, Stickers, Etiketten, Raamstickers, Visitekaartjes, Geniete brochuresen Vinyl spandoekenzitten allemaal weer in de marketingmix. Met als resultaat, tickets voor het festival van 2022 worden de meest gewilde ooit dankzij deze uitgebreide campagne.

Katy voegde eraan toe: "Het is iets voor VW-festivals om hun eigen unieke sticker uit te delen aan hun kampeerders, zodat mensen kunnen zeggen 'been there, done that!

Bumperstickers moeten bestand zijn tegen het wisselvallige Engelse weer, of het nu gaat om UV-stralen of slagregen. Onze Waterdichte stickers zijn een ideale kandidaat voor een autosticker met transparante achterkant voor ramen en ondoorzichtige achterkant voor bumpers.

Mighty Dub Fest is nu het grootste VW-festival in het noordoosten van Engeland en met sommige busjes met stickers van de 2012-editie van het festival is het duidelijk dat mensen niet uitgekeken raken op wat er wordt aangeboden.

Nasynchronisatie naar de toekomst

Katy is van plan om in de toekomst nog meer Solopress-goodies aan te schaffen, met haar ogen gericht op Mighty Events. Gemerkte tuinhuisjes en Bedrukte tafelkleden om extra dekking te geven aan wat al snel een geliefd en algemeen erkend merk aan het worden is.

Kijk voor het hele aanbod aan muziek, evenementen, kinderanimatie en al het festivaleten dat je maar kunt bedenken op de ongelooflijke line-up gepland voor Mighty Dub Fest 2022 - en er is nog zoveel meer dat nog aangekondigd moet worden!

We kunnen niet wachten om te zien hoe drukwerk Katy en Mighty Dub Fest dit jaar kan helpen voor wat eruit ziet als een weekend dat je wild zal maken en je uitgeput zal achterlaten aan het einde.

Als je een afdruk wilt om je te ondersteunen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via Live chatStuur een e-mail naar [email protected] of bel 01702 7460047.