Een wereldprimeur: Solopress investeert in twee HP PageWide Web Press T250 HD machines

HP PageWide T250 HD

Solopress heeft geïnvesteerd in een nieuwe, ultramoderne T250 digitale inkjetpers van Hewlett Packard. Later dit jaar wordt een tweede machine geïnstalleerd. Met de ingebruikname van de eerste T250 is Solopress het eerste bedrijf ter wereld dat dit model in gebruik heeft.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe technologie die Solopress kan helpen om snelheid, kwaliteit en efficiëntie te verbeteren. Vooral de recente vooruitgang op het gebied van digitaal printen is opwindend. Vóór de lockdown had Solopress ambitieuze plannen over hoe investeringen in digitale inkjettechnologie met hoge snelheid ons aanbod zouden kunnen verbeteren.

HP op het scherpst van de snede

Vooral Hewlett Packard leek de grenzen te verleggen van wat mogelijk was op het gebied van digitaal afdrukken in grote volumes. Met de introductie van de T-serie, met hun HDNA (High Definition Nozzle Architecture) printkoppen, had HP een belangrijke doorbraak gemaakt.

Deze nieuwe serie HP digitale persen kan qua snelheid en kwaliteit wedijveren met offsetdrukwerk, terwijl de voordelen van digitaal drukken, zoals snel instellen en personaliseren, behouden blijven.

Timing is alles

Voor Simon Cooper, directeur van Solopress, was het duidelijk dat het een goed moment was om met deze technologie in zee te gaan. Maar toen het Coronavirus opdook, moesten we beslissen of we onze plannen zouden opschorten. Uiteindelijk hebben we de moedige beslissing genomen om door te gaan.

"Uiteindelijk konden we deze periode van onderdrukte vraag in ons voordeel gebruiken. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat oudere apparatuur te verwijderen en verder te gaan met de installatie van nieuwe technologieën." Simon Cooper, Managing Director, Solopress.

De twee nieuwe HP T250 digitale inkjet persen maakten deel uit van dit investeringsprogramma, samen met nog eens twee nieuwe HP Indigo 7800 machines die zich bij een paar HP Indigo 10000 machines voegen die vorig jaar werden geïnstalleerd.

Groepsinvestering

Solopress maakt deel uit van de Online Printers Group, die ook een T250 heeft aangeschaft voor zijn activiteiten in Denemarken en nog eens twee machines zal installeren in Duitsland. Met een totaal van vijf T250-machines kan Online Printers Group nu bogen op een Europabrede dekking met deze technologie.

Indrukwekkende persen

De HP T250 is een indrukwekkend stuk gereedschap en een echte stap vooruit in wat we kunnen verwachten van grootschalige digitale inkjetprints. Hier zijn enkele feiten en cijfers:

  • Nieuwe gepatenteerde HP High Definition Nozzle Architecture (HDNA)
  • 2400 spuitmondjes per inch native resolutie
  • Gebruikt HP Brilliant inkt voor ongeëvenaarde kleuren
  • Offsetkwaliteit bij printsnelheden tot 500 fpm

Je kunt de HP PageWide Web Press T250 HD in actie zien in HP's teaser trailer:

Afwerking

Naast de allereerste commercieel werkende HP T250 hebben we de nieuwe pers gekoppeld aan een Hunkeler Roll-to-Cut/Stack machine. De HP T250 drukt op papier dat wordt ingevoerd vanaf een rol die web wordt genoemd. Het bedrukte papier wordt vervolgens verzameld op een tweede baan, die het Hunckler apparaat kan bijsnijden en stapelen tot een stapel afgewerkt materiaal.

Dit proces heeft de productiesnelheid enorm verbeterd en stelt ons in staat om efficiënter papiervoorraden aan te schaffen.

Nieuwe hardware, nieuwe software, nieuwe markten

De HP technologie verbetert niet alleen de manier waarop we aan bestaande markten leveren, maar biedt Solopress ook de mogelijkheid om de uitgeversindustrie te bedienen via HP's eigen Piazza software.

Uitgevers kunnen hun content beschikbaar maken voor print via de software, die vervolgens identificeert welke printers met de machines uit de T-serie de capaciteit hebben om de opdracht uit te voeren.

Snel digitaal printen met lage instelkosten is populair onder uitgevers. Het stelt hen in staat om weinig en vaak on-demand te drukken, waardoor ze minder risico lopen en minder voorraad hoeven aan te houden. Voor drukkers als Solopress is het een nieuwe markt en een welkome inkomstenstroom.

Een partnerschap in ontwikkeling

Simon Cooper is enthousiast over de ontwikkeling van de relatie tussen Solopress en HP en de technologieën die hierdoor beschikbaar komen:

"Ons partnerschap met HP geeft ons toegang tot toonaangevende technologieën zoals digitale inkjet met hoge snelheid, Indigo en het Siteflow systeem, allemaal van dezelfde bron. Onze beslissing om verder te gaan met inkjet maakt ons slanker en beter uitgerust om de toekomst in te gaan."

Voorsprong van voren

Solopress is er altijd op gebrand om voorop te lopen bij ontwikkelingen in de industrie en is er trots op deze technologie te promoten. Dankzij de grotere capaciteit en de uitgebreide mogelijkheden kan Solopress de doorlooptijden verkorten en veel grotere productievolumes beheren.