Solopress ontwerper geeft zelf kinderboek uit

kinderboek

We zijn ontzettend trots om te kunnen aankondigen dat een van onze eigen medewerkers een kinderboek heeft geschreven, geïllustreerd en gepubliceerd 'De boekenmijt en de spin'. Matt Bruty heeft een schat aan ervaring in de ontwerpindustrie, van Illustratie tot Grafisch Ontwerp, en we zijn blij dat we getalenteerde mensen in ons midden hebben die hun ambities kunnen verwezenlijken. 

Na onlangs zijn Paperback Boekzei Matt: "Ik heb altijd al een boek willen schrijven zolang ik me kan herinneren. Toen mijn eigen kinderen kwamen, begon ik de shows te zien die ze keken en er klikte iets in mijn hoofd en ik ging aan de slag. Ik had het gevoel dat er niet veel persoonlijkheid of variatie was, dus ik dacht dat personages die in een boekenkast wonen een geweldig middel zouden zijn voor een serie. Sindsdien heb ik voortgeborduurd op het idee en de Book Mites waren geboren". 

Een kinderboek maken

Natuurlijk is het maken van een boek lang en hard werk dat niet vanzelf gaat. Meestal bestaat een team uit illustratoren, schrijvers en een uitgever, maar Matt heeft al deze taken op zich genomen. Toen ik meer van Matt hoorde, zei hij het volgende: "Dit boek heeft 6 jaar geduurd, met af en toe een late avond. Ik had nooit haast om het af te maken, het was meer een passieproject in mijn vrije tijd. Ik heb het boek eigenlijk twee keer bijna helemaal afgemaakt, maar ik was er niet helemaal tevreden over, dus heb ik het herschreven en mijn illustratiestijl aangepast. Mijn jongste kind is nu 3 en is helemaal weg van haar boeken, dus ik dacht dat ik er maar beter haast mee kon maken voordat ze te groot wordt!". 

Succes boeken

Ondanks het feit dat Matt's boek nog maar kort geleden is gepubliceerd, heeft het de laatste tijd al veel succes gehad met het verspreiden van exemplaren in de Verenigde Staten en zelfs India! Hij is ook erg actief op lokale scholen om kinderen te helpen zijn boek te lezen en te delen. Bij zijn boek heeft hij zijn eigen kleurplaten met de Book Mites gemaakt, die kinderen kunnen inkleuren. In deze korte tijd heeft Matt ook eigenhandig een actieve gemeenschap opgebouwd op zijn Instagram met lezers die hun favoriete foto's delen met de Book Mites. 

Met de creatieve illustraties die in het boek te zien zijn, moesten we gewoon weten wat Matt ertoe bracht om zo'n interessante stijl voor zijn kinderboek te ontwikkelen. Matt vertelde het ons: "Als ik denk aan de boeken die ik als kind las, waren dat de boeken die me ontroerden en me vaak een beetje bang maakten. Voor mij lag dat aan de illustratiestijl en niet zozeer aan de woorden. Ik herinner me vooral dat ik verdwaalde in de illustraties van Stephen Cartwright, Alan Ahlberg, Ted Geisel en natuurlijk Quentin Blake." Ik voegde eraan toe: "Ik wilde deze emoties, die ik voelde, echt in mijn eigen boek laten terugkomen. Voor de schrijfstijl heb ik altijd van de schrijfstijl van Julia Donaldson gehouden. De manier waarop ze een verhaal opzet is altijd zo perfect, en om het dan ook nog te laten rijmen en vloeien, laat me gewoon versteld staan. Mijn oudste dochter is ook fan, dus ik wilde echt inspiratie putten uit die stijl.". 

Vers van de pers

Matt was nerveus maar dolblij toen zijn eerste boeken gedrukt werden. De test was erg belangrijk voor hem, omdat hij helemaal zeker wilde weten hoe ze eruit zouden zien. Omdat Matt een digitale en drukachtergrond heeft, kent hij alle ins en outs van het drukken van boeken en wilde hij graag controleren hoe de kleuren eruit zouden zien in de fysieke uitgave. Matt vertelde iets meer over zijn ervaring: "Het heeft me echt geholpen om een ingewijde te zijn in de drukkerijwereld. Solopress heeft me trots gemaakt met het drukwerk. Ik was echt blij met hoe de subtiliteit van mijn illustraties en kleuren naar voren kwamen in het drukwerk. Zodra ik het eindproduct zag, was ik meteen trots op het product dat ik had gemaakt.". 

Wat is de volgende stap?

Voortbordurend op het momentum en het succes dat zijn boek al heeft gevonden, vertelde Matt ons wat hij nog meer van plan is: "Ik heb net mijn boek in eigen beheer uitgegeven, dus op dit moment ligt mijn focus op het bezoeken van scholen en het opbouwen van mijn sociale achterban. Op de lange termijn hoop ik een literair agent te vinden en van daaruit verder te gaan. Mijn volgende boek in de serie is geschreven en half geïllustreerd, dus daar richt ik me nu op.". 

We kijken er allemaal naar uit om te zien waar Matt's uitgeverij hem in de nabije toekomst zal brengen. Als je zin hebt in nieuw interessant leesvoer voor je kinderen of als je Matt en zijn Book Mites wilt steunen, koop dan je eigen exemplaar van het boek. Velen van ons hebben 'De boekenmijt en de spin' al gelezen en wij vonden het geweldig, veel van onze kinderen ook! Zo erg zelfs dat ze om meer vragen, dus geen druk Matt! We zullen niets verklappen, maar het is zeker speciaal en uniek, het is een boek dat jou en je kinderen klaar zal maken voor meer Book Mites.

Je kunt het boek kopen bij zijn website voor de zeer redelijke prijs van € 6,99. Als het boek je bevalt, deel dan je ervaringen met hem op zijn Instagram pagina en maak deel uit van de Book Mite gemeenschap.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.