10 marketingideeën voor Kerstmis

Marketingideeën voor Kerstmis

Of het nu gaat om het geven van cadeaus of het delen van een speciaal bereide maaltijd, Kerstmis brengt meestal de grote gokkers naar buiten. Maar een buzz creëren rond je producten en diensten is moeilijker in deze tijd van het jaar - wanneer elk merk en bedrijf schreeuwt om de aandacht van mensen.

Hier zijn 10 marketingideeën om je bedrijf, producten en diensten deze kerst te promoten.

1. Bouw wat buzz op met teasers

De sleutel tot een effectieve campagne is om de 'kerstgriezel' met mate te houden. Als je een sterke promotie in de planning hebt zitten, laat klanten dan raden met een paar subtiele hints over wat je in de periode gepland hebt. Bouw wat buzz op rond één grote onthulling, zoals een gloednieuwe landingspagina, compleet met speciale aanbiedingen.

2. Maak geschenkgidsen om mensen betrokken te houden

Maak gebruikersgerichte geschenkgidsen die de kenmerken en voordelen van je producten en diensten benadrukken door middel van goed geschreven teksten en een slim ontwerp. Combineer digitale en papieren versies om de boodschap van je belangrijkste producten en kortingsaanbiedingen naar je publiek te brengen - via Google of de Royal Mail.

3. Pop-up' een promoruimte in de winkel

Een ervaringsgerichte pop-up in de winkel kan een buzz creëren en klanten naar je belangrijkste producten trekken. Zorg dat er goed geïnstrueerde medewerkers op de stand staan om de belangrijkste productvoordelen door te spreken en vragen te beantwoorden. Bestel een roller banner display om de aandacht van klanten te trekken en te combineren met een aantal aantrekkelijke posters om klanten in spanning te houden in de aanloop naar de lanceerdag.

4. Trek de aandacht met promotionele verpakkingen

Verander voor de feestdagen uw verpakking met aangepaste bedrukking. Door de gebruikelijke kleuren op je verpakking aan te passen naar iets toepasselijks seizoensgebonden, kun je klanten een voorproefje geven van de komende festiviteiten.

Voeg een persoonlijk tintje toe aan elke levering om nog een stapje verder te gaan. Een handgeschreven briefje om klanten te bedanken, of een decoratief lint op maatzal de kers op de kersttaart zijn.

5. Vertel klanten je belangrijkste data

Als je bestellingen toenemen in de aanloop naar Kerstmis, gebruik dan een folder om klanten de belangrijke data van dit seizoen te vertellen, waaronder de uiterste besteldatum.

Gebruik deze kans om nog een laatste promotie te maken, misschien door een speciale aanbieding te gebruiken. Klanten zullen het op prijs stellen dat ze op de hoogte worden gehouden van de uiterste besteldatum.

6. Verleid je klanten met aanbiedingen

Maak uw klanten enthousiast en houd uw bedrijf in hun gedachten met deals in december. Houd deze codes exclusief voor degenen die zich aanmelden voor je e-mailnieuwsbrief, of bied ze gedurende een beperkte tijd aan op je site.

7. Verspreid folders voor al je aanbiedingen

Dit kan worden opgenomen als onderdeel van je geschenkgidsen of apart worden gemaakt. Hoe dan ook, de twee middelen gaan hand in hand - de geschenkgids geeft je klant redenen om in een bepaald product of een bepaalde dienst te geloven. Vervolgens geeft de folder met aanbiedingen hen een reden om nu te kopen - wanneer de twee worden gecombineerd, kunnen de resultaten overtuigend zijn.

8. Beloon je trouwe klanten

Nu het jaar ten einde loopt, wil je misschien je klanten, zowel nieuwe als oude, bedanken voor hun steun. Met een trapsgewijze regeling kun je nieuwe klanten stimuleren om bij je te winkelen en degenen die al een abonnement hebben belonen. Dit kan via verschillende technieken, bijvoorbeeld vroegtijdige toegang tot je dagaanbiedingen of beloningen als ze een vriend of familielid doorverwijzen.

9. Maak een sociale weggever

Kerstmis is het perfecte seizoen om iets terug te doen voor je klanten. Bedenk een wedstrijd via sociale media om een echte buzz te creëren - het is een geweldige manier om uw sociale aanhang een boost te geven. Het opnemen van een directe link naar uw website kan ook helpen bij het genereren van verkoop en het vergroten van uw naamsbekendheid.

10. Breng alles samen in een nieuwsbrief

Ga slim om met alle content die je hebt gecreëerd met een e-mailnieuwsbrief die alles op één plek samenbrengt. Maak een e-mail die het traject van de gebruiker weerspiegelt - presenteer de gidsen naast de aanbiedingen, met links naar de pagina waar ze kunnen kopen. Combineer met niet-promotionele evergreen content die is niet proberen te verkopen, maar is hen helpen om technologieën te begrijpen of het laatste nieuws te bieden met betrekking tot wat je doet.