Zo print je je eigen kookboek

ga aan de slag en druk je eigen kookboek af op een perfect gebonden brochure


Het wordt tijd dat je je vaardigheden in de keuken op papier zet; waarom niet je eigen kookboek afdrukken en je favorieten delen met anderen?

Je bent een geweldige kok. Misschien kijkt je familie reikhalzend uit naar uitnodigingen voor het zondagse diner, of sta je in je vriendenkring bekend om je fantastische hors d'oeuvres en blini's. Wat je specialiteit ook is, het verzamelen van je beproefde recepten in een papieren boek is een geweldige manier om ze door te geven aan jongere generaties of te verkopen via je eigen bedrijf.

Of misschien ben jij niet de kok. Als je moeder of oma een culinaire erfenis heeft die je graag wilt bewaren, is het verzamelen van hun keukengeheimen een mooi eerbetoon waar de hele familie van kan genieten. Het vergt alleen een beetje planning!

perfect gebonden brochure om je eigen kookboek te drukken

Begin met een idee

Als je eenmaal hebt besloten om je kookboek te laten drukken, is het eerste wat je moet doen een idee uitwerken. Wil je er een verzameling van de favoriete comfort food-maaltijden van je gezin van maken? Sta je bekend om je avontuurlijke hors d'oeuvres, blini's en andere hapjes? Misschien ben je wel een expert in het maken van verbazingwekkende gerechten met een budget, of gastronomische traktaties in weinig tot geen tijd. Wat je niche ook is, identificeer die al in een vroeg stadium en houd je daaraan tijdens het hele kookboek.

deel je familiefavorieten en druk je eigen kookboek af solopress brochures

Doe wat onderzoek

Nu je weet waar je je op wilt richten, is het tijd om wat onderzoek te doen. Een goed idee is om naar je plaatselijke bibliotheek te gaan en kookboeken uit te zoeken met onderwerpen die vergelijkbaar zijn met die van jou. Je kunt ook online kijken of voor een paar boeken betalen als je denkt dat ze de moeite waard zijn. Lees ze van kaft tot kaft en maak jezelf vertrouwd met de manier waarop ze worden gepresenteerd, van het taalgebruik tot de foto's.

Een ander onderwerp om je in te verdiepen is voedselstyling, en hoe je voedsel het beste kunt presenteren zodat het er op foto's extra aantrekkelijk uitziet. Let op: tegenwoordig wordt meestal alleen echt voedsel gebruikt. Het komt minder vaak voor dat voedsel wordt volgepompt met lijm of in onnatuurlijke tinten wordt geverfd zoals een paar decennia geleden. Er zijn veel voedselstylinggidsen voor fotografen online te vinden.

kookboeken onderzoeken en je eigen kookboek schrijven

Koken

Met een plan op tafel is het tijd om de keuken in te duiken en lekker te koken. Test je recepten en maak een selectie van de beste. Controleer vervolgens de juistheid van al je metingen en maak een lijst van alle ingrediënten en gereedschappen die je nodig hebt. Om je kookboek zo goed mogelijk te ontvangen, doe je er goed aan je te beperken tot ingrediënten die relatief makkelijk te vinden zijn en gereedschap dat de meeste mensen in hun keuken hebben staan. Je kunt dol zijn op je voedselverdamper of ravioli deegroller, maar niet elke keuken in het Verenigd Koninkrijk heeft die.

ga aan de slag en druk je eigen kookboek af op een perfect gebonden brochure

Zet pen op papier

Of waarschijnlijker, vingers op het toetsenbord. Het is tijd om al je informatie te verzamelen en te beginnen met schrijven! Naast de recepten zelf en de instructies om ze te maken, wil je waarschijnlijk ook een inleiding in je boek opnemen, waarin je uitlegt waarom je de recepten hebt gekozen die je hebt gekozen en wat je doel was toen je besloot om je eigen kookboek afdrukken. Voorin kun je een opdracht zetten, als je iemand wilt eren die jouw liefde voor koken heeft geïnspireerd. En overal in je kookboek is het een uitstekend idee om anekdotes op te nemen over de recepten, de reacties die je hebt gekregen op je gerechten en alle gerelateerde gedachten die je wilt delen.

Put uit de inspiratie die je hebt opgedaan bij het lezen van andere kookboeken, maar ontwikkel je eigen schrijfstijl. Uniek en authentiek zijn zal je onderscheiden en je kookboek je echte stem geven. Houd bovendien de uitleg eenvoudig en de instructies beknopt. Zo worden je recepten makkelijker te volgen. Dit kan lastiger zijn dan je denkt, want als het gaat om recepten die je uit je hoofd kent en al jaren maakt, is het makkelijker om het gewoon "te doen" dan om het aan andere mensen uit te leggen.

de inhoud van je kookboek uittypen

Afdrukken

Als je tevreden bent met wat je hebt gedaan, is het tijd om je eigen kookboek afdrukken! Afhankelijk van het aantal recepten en foto's dat je hebt opgenomen, zijn er verschillende opties. Een minicollectie recepten zou goed passen bij een mooie en stevige zijden afwerking geniete brochure. Aan de andere kant, als je het moeilijk vindt om je verzameling te beperken en je er veel hebt om te delen, is onze collectie een geweldige keuze. perfect gebonden brochuregemaakt 100% gerecycled karton.

solopress perfect gebonden brochure om je eigen kookboek te drukken